monika.p6 26.06.04, 12:59 pytanie jak w temacie, podobno warto tam rodzić, zgadzacie się z tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata.23 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 13:32 Mam koleżankę, która pracuje jako położna na Karowej ale nie odbiera porodów tylko zajmuje się noworodkami. Pytałam ją o warunki w tym szpitalu ale z tego co mi mówiła, żeby rodzić na Karowej trzeba mieć skierowanie od ginekologa. Podobno tam przyjmują głównie kobiety z patologią ciąży a normalne pacjentki są kierowane do innych szpitali położniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.p6 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 18:22 akurat mój ginekolog tam pracuje więc skierowanie będę miała od niego, a przyjmowane są chyba wszystkie pacjentki, nie tylko z patologią ciąży. ciekawa jestem o wrażenia osoby która tam rodziła, jak wspomina poród w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
syl125 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 21:26 Pobyt spominam bardzo milo.Polozne sa mile,moze nie wszystkie ale nie slyszalam zeby tylko takie pracowaly.Ja mialam wywolany porod.Mnie zdziwilo jak moja lekarka przyszla mnie odwiedzic.Odpowiadaja na kazde pytanie jezeli wiedza,jezeli nie to prosza aby sie spytac lekarza na obchodzie.Juz drugi porod tutaj i nie mam zastrzezen.Daja po porodzie pampersy,wkladki(to daja i przed jezeli potrzebujesz.Mozerz poprosic w kazdej chwili o zmiane poscieli jezeli ta co masz poplamisz,lub szpitalna pizame jezeli twoja poplamisz. Jednym slowem nie mam zastrzezen.Warto tam rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
syl125 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 21:17 To bzdura,ja w srode rodzilam tam,i nawet nie pytali sie o skierowanie,chociaz ja mialam.Jak sie spytalam czy potrzebne.odpowiedzieli dobrze by bylo i tyle.Plus ze jak jest miejsce to przykmuja nieodmawiajac.Nie musisz miec patologie ciazy,maja taki odddzal ale maja i zwykly.Zemna na sali lezala dziewczyna z Grodziska ktora urodzila zdrowe dziecko.Jak nie maja miejsc to klada na oddziale patologi,a moze byc i tak ze wcale nie maja to odsylaja do innego szpitala,naipierw pytaja sie czy odeszly wody i czy masz skurcze.Jezeli masz to cie badaja.To zalezy od fazy porodu jakiej jestes w daniej sytuacji. Pozdrawiam i zycze milego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 23:01 Pewnie warto tam rodzić, ale dostać się niełatwo. To największy w woj mazowieckim szpital 3-ciego stopnia, co oznacza, że w pierwszej kolejnosci przyjmują pacjentki z ciążą patologiczną, głównie porody przedwczesne, ale i inne tam cukrzyce, cholestazy, bliźnięta itp. A prawdą jest, że chetnych jest wiele, więc siłą rzeczy część muszą odesłać gdzieś indziej. Kilkakrotnie byłam świadkiem jak odsyłają, będąc tam na Izbie Przyjęć, autentycznie nie mieli wtedy miejsc. Także trzeba mieć w planie tez drugi szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
1sosenka Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 27.06.04, 10:59 Moja siostra tam rodziła i jest ona lekarką. Planowała rodzić u znajomego lekarza w innym szpitalu, ale tam się coś stało i tego dnia nikogo nie przyjmowali więc odesłali ją na Karową. Bardzo podobała jej się tam organizacja i nadzór nad porodami. Z jej relacji wynika że jest tam kilka sal porodowych, na których jest lekarz lub położna w zależności od potrzeby. Ale oprócz tego jest ekipa lekarzy specjalistów nadzorujących wszystkie sale porodowe. Gdy się coś gdzieś dzieje to od razu się zjawiają. U mojej siostry w czasie porodu niepokojąco zaczęło spadać tętno dziecka. Po chwili na sali pojawiło się kilku lekarzy. Nie zdąrzyli podjąć oni jednak żadnej decyzji bo właśnie wtedy siostra szczęśliwie urodziła. Siostra była bardzo zadowolona ze szpitala i obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_751 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 27.06.04, 11:51 Ja jestem po "świeżym" porodzie na Karowej. Planowałam rodzić na Solcu, ale poród był przedwczesny więc mój lekarz polecił mi jechać właśnie tu. No cóż, sam blok porodowy bardzo ładny, ale z opieką dziwnie, bo czasem ciężko się o coś doprosić, jeśli już to polecam poród rodzinny - mój mąż bardzo mi pomagał. A po przenosinach na oddział poporodowy - czujesz wyraźnie, że ten szpital to fabryka porodów. Przy kolejnym dziecku jeśli poród będzie terminowy - zdecydowanie wybiorę Solec. Odpowiedz Link Zgłoś
babalaba taaaaaaaaaaaaak! 28.06.04, 12:26 Rodziłam 2,5 roku temu. Same pozytywne wrażenia. Co prawda, przy porodzie była wystawka z 8 osób (2 studentów), ale to klinika. Każda kobieta powinna to wziąc pod uwagę. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś