Dodaj do ulubionych

szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić?

26.06.04, 12:59
pytanie jak w temacie, podobno warto tam rodzić, zgadzacie się z tym?
Obserwuj wątek
    • agata.23 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 13:32
      Mam koleżankę, która pracuje jako położna na Karowej ale nie odbiera porodów
      tylko zajmuje się noworodkami. Pytałam ją o warunki w tym szpitalu ale z tego
      co mi mówiła, żeby rodzić na Karowej trzeba mieć skierowanie od ginekologa.
      Podobno tam przyjmują głównie kobiety z patologią ciąży a normalne pacjentki są
      kierowane do innych szpitali położniczych.
      • monika.p6 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 18:22
        akurat mój ginekolog tam pracuje więc skierowanie będę miała od niego, a
        przyjmowane są chyba wszystkie pacjentki, nie tylko z patologią ciąży. ciekawa
        jestem o wrażenia osoby która tam rodziła, jak wspomina poród w szpitalu.
        • syl125 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 21:26
          Pobyt spominam bardzo milo.Polozne sa mile,moze nie wszystkie ale nie slyszalam
          zeby tylko takie pracowaly.Ja mialam wywolany porod.Mnie zdziwilo jak moja
          lekarka przyszla mnie odwiedzic.Odpowiadaja na kazde pytanie jezeli
          wiedza,jezeli nie to prosza aby sie spytac lekarza na obchodzie.Juz drugi porod
          tutaj i nie mam zastrzezen.Daja po porodzie pampersy,wkladki(to daja i przed
          jezeli potrzebujesz.Mozerz poprosic w kazdej chwili o zmiane poscieli jezeli ta
          co masz poplamisz,lub szpitalna pizame jezeli twoja poplamisz. Jednym slowem
          nie mam zastrzezen.Warto tam rodzic.
    • syl125 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 21:17
      To bzdura,ja w srode rodzilam tam,i nawet nie pytali sie o skierowanie,chociaz
      ja mialam.Jak sie spytalam czy potrzebne.odpowiedzieli dobrze by bylo i
      tyle.Plus ze jak jest miejsce to przykmuja nieodmawiajac.Nie musisz miec
      patologie ciazy,maja taki odddzal ale maja i zwykly.Zemna na sali lezala
      dziewczyna z Grodziska ktora urodzila zdrowe dziecko.Jak nie maja miejsc to
      klada na oddziale patologi,a moze byc i tak ze wcale nie maja to odsylaja do
      innego szpitala,naipierw pytaja sie czy odeszly wody i czy masz skurcze.Jezeli
      masz to cie badaja.To zalezy od fazy porodu jakiej jestes w daniej sytuacji.

Pozdrawiam i zycze milego porodu.
      • paulajal Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 26.06.04, 23:01
        Pewnie warto tam rodzić, ale dostać się niełatwo. To największy w woj
        mazowieckim szpital 3-ciego stopnia, co oznacza, że w pierwszej kolejnosci
        przyjmują pacjentki z ciążą patologiczną, głównie porody przedwczesne, ale i
        inne tam cukrzyce, cholestazy, bliźnięta itp. A prawdą jest, że chetnych jest
        wiele, więc siłą rzeczy część muszą odesłać gdzieś indziej. Kilkakrotnie byłam
        świadkiem jak odsyłają, będąc tam na Izbie Przyjęć, autentycznie nie mieli
        wtedy miejsc. Także trzeba mieć w planie tez drugi szpital.
    • 1sosenka Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 27.06.04, 10:59
      Moja siostra tam rodziła i jest ona lekarką. Planowała rodzić u znajomego
      lekarza w innym szpitalu, ale tam się coś stało i tego dnia nikogo nie
      przyjmowali więc odesłali ją na Karową.
      Bardzo podobała jej się tam organizacja i nadzór nad porodami. Z jej relacji
      wynika że jest tam kilka sal porodowych, na których jest lekarz lub położna w
      zależności od potrzeby. Ale oprócz tego jest ekipa lekarzy specjalistów
      nadzorujących wszystkie sale porodowe. Gdy się coś gdzieś dzieje to od razu się
      zjawiają.
      U mojej siostry w czasie porodu niepokojąco zaczęło spadać tętno dziecka. Po
      chwili na sali pojawiło się kilku lekarzy. Nie zdąrzyli podjąć oni jednak
      żadnej decyzji bo właśnie wtedy siostra szczęśliwie urodziła.
      Siostra była bardzo zadowolona ze szpitala i obsługi.
    • ewik_751 Re: szpital na Karowej W-wa, czy warto tam rodzić 27.06.04, 11:51
      Ja jestem po "świeżym" porodzie na Karowej. Planowałam rodzić na Solcu, ale
      poród był przedwczesny więc mój lekarz polecił mi jechać właśnie tu. No cóż,
      sam blok porodowy bardzo ładny, ale z opieką dziwnie, bo czasem ciężko się o
      coś doprosić, jeśli już to polecam poród rodzinny - mój mąż bardzo mi pomagał.
      A po przenosinach na oddział poporodowy - czujesz wyraźnie, że ten szpital to
      fabryka porodów. Przy kolejnym dziecku jeśli poród będzie terminowy -
      zdecydowanie wybiorę Solec.
    • babalaba taaaaaaaaaaaaak! 28.06.04, 12:26
      Rodziłam 2,5 roku temu. Same pozytywne wrażenia. Co prawda, przy porodzie była
      wystawka z 8 osób (2 studentów), ale to klinika. Każda kobieta powinna to wziąc
      pod uwagę.

Szczerze polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka