kalincia 31.07.05, 17:03 wymiencie (ok.) 10 damskich imion, ktore Wam sie nie podobaja i nie nadalybyscie ich coreczce ... ja zaczne: 1. Angelika/Andżelika 2. Klaudia 3. Natalia 4. Renata 5. Bozena/ Marzena 6. Wiktoria 7. Beata 8. Zdzislawa i tym podobne stare imiona 9. Daria 10.Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia027 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 17:27 1.Józefa, 2.Kazimiera, 3.Bożena, 4.Grażyna, 5.Marzena, 6.Monika, 7.Renata, 8.Iwona, 9.Ilona, 10.Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 13:44 Ilona i Ewa - akurat takie mam imiona: ILona Ewa i nie uważam, ze są brzydkie, choć jak byłam mała nie lubiłam tego imienia, wolałam mieć na imię Ania; ale oczywiście wszystko zależy od gustu i nie mam pretensji może na mojej liście jest noszone przez ciebie imię A tak w ogóle dla mnie najbrzydszym kobiecym imieniem jest GENOWEFA, nie lubię też Nicole (może u kogoś z zagranicy tak, ale w Polsce nie), ponadto: Zdzisława Stanisława Magdalena (mam złe skojarzenia) Iwona Renata Edyta Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTYNA Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie IP: *.elpos.net 22.07.07, 17:13 GABRIELA NIENAWIDZE I aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 22.07.07, 18:13 Jeszcze dzisiaj wrzucę wam podsumowanie. Już wiem, jakie imiona są uważane za najbrzydsze. Chyba trochę się zdziwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
azja.david Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 22:22 Oto moje kandydatki: 1.Marzena 2.Jowita 3.Julita 4.Edyta 5.Justyna 6.Dorota 7.Wioleta 8.Gabrysia 9.Sandra 10.Nina Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:22 azja.david napisała: > Oto moje kandydatki: > 1.Marzena - może być > 2.Jowita - nie bardzo > 3.Julita - lepiej > 4.Edyta - ładne, ale za twarde > 5.Justyna - ładne > 6.Dorota - jw. > 7.Wioleta - wolałabym Wiolettę, ale ujdzie > 8.Gabrysia - ładne > 9.Sandra - nie w moim stylu > 10.Nina - nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie IP: *.w90-26.abo.wanadoo.fr 04.12.06, 11:47 Może nie najbrzydsze, ale takie których nie biorę pod uwagę w wyborze imienia dla dziewczynki: 1. Wszystkie imiona zapożyczone od męskich np. Kazimiera, Józefa itd. 2. Andżelika (zbrodnia na własnym dziecku) 3. Wanesa, Nikola, Dżesika, Wioleta (fuj) 4. Staropolskie typu Dobromiła itd. 5. Julia, Julita, Julianna itp. odmiany (jestem ciężko uczulona na te imiona) 6. Maja 7. Bardzo popularne: Kasia, Ania 8. Marzena 9. Dorota 10. Kinga Podoba mi się Anastazja lub Adrianna. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamaria Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 25.02.07, 16:58 1.Renata 2.Lisa 3.Beata 4.Alicja 5.Anna 6.Laura 7.Melisa 8.Anika 9.Eugenia 10.Daria Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:19 basia027 napisała: > 1.Józefa, - nie > 2.Kazimiera,- jw. > 3.Bożena, - może być > 4.Grażyna,- trochę za twarde > 5.Marzena,- to już lepiej > 6.Monika,-nie w moim stylu, ale ujdzie > 7.Renata,za twarde > 8.Iwona, średnie, ale w moim stylu > 9.Ilona,jw. > 10.Ewa.b. ładne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:13 Alicja Kornelia Klaudyna Tamara Andżelika Dżesika Nikola Justyna Emilia wszystkie kończące sie na -sława Odpowiedz Link Zgłoś
dominidodo Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.01.07, 11:26 Alicja- bardzo ładne Kornelia- nie Klaudyna- nie Tamara- okropne Andźelika- nie Dżesika- nie Nikola-może być Justyna- takie sobie Emilia- nie Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 17:29 1. Nikola 2. Nadia 3. Ada/Paula 4. Andżelika (zwłaszcza zdrobnienie Andżela) 5. Kamila 6. Wanesa 7. Genowefa 8. Julita 9. Karina 10. Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:24 theodorka napisała: > 1. Nikola - nie > 2. Nadia - ładne > 3. Ada/Paula - oba nie w moim stylu > 4. Andżelika (zwłaszcza zdrobnienie Andżela)- w tej formie jest beznadziejne > 5. Kamila - nie mój gust > 6. Wanesa jw. > 7. Genowefa - blee > 8. Julita - może być > 9. Karina - takie sobie > 10. Luiza - nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luizka :) Ślicznie [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 14:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 17:53 1.kalina 2.barbara 3.teodora mam na razie tylko 3 i pytanie komu/czemu ma sluzyc taki ranking? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 17:56 marijohanna napisała: > 1.kalina > 2.barbara > 3.teodora > > mam na razie tylko 3 i pytanie komu/czemu ma sluzyc taki ranking? > > Wiedziałam, że padnie to pytanie. Taki ranking (którego i tak pewnie nikt nie będzie podliczał, bo i po co?) ma służyć tylko i wyłącznie poznaniu gustu forumowiczów. Nikt nie będzie przecież pisał, że rodzice nadający dziecku imię X czy Y są głupi i nie mają gustu. To tylko i wyłącznie nasze indywidualne opinie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 18:11 theodorka napisała: Nikt nie będzie przecież pisał, że rodzice nadający dziecku imię > X czy Y są głupi i nie mają gustu. mam nadzieje. pomyslalam tylko, ze moze rodzicom malej np. darii czy nadii moze zrobic sie przykro. pozdrawiam rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 18:20 marijohanna napisała: > > mam nadzieje. > > pomyslalam tylko, ze moze rodzicom malej np. darii czy nadii moze zrobic sie > przykro. > > pozdrawiam rowniez. > Myślę, że większość z nich wie, że każdy lubi co innego i ten wątek to jedynie zabawa. Mi jeszcze całkiem niedawno w ogóle nie podobało się pewne imię żeńskie, które teraz śmiało nadałabym córce i pewnie kiedyś to zrobię. Gust się zmienia. Może gdybym poznała jakąś fajną Nadię czy Darię, byłabym nieco bardziej przychylna tym imionom, chociaż na pewno nie weszłyby gwałtownie do czołówki moich ulubionych. Także, rodzice dziewczynek o krytykowanych imionach - nie obrażać się ! Każdy ma inny gust! Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 30.07.06, 19:51 marijohanna napisała: > theodorka napisała: > > Nikt nie będzie przecież pisał, że rodzice nadający dziecku imię > > X czy Y są głupi i nie mają gustu. > > mam nadzieje. > > pomyslalam tylko, ze moze rodzicom malej np. darii czy nadii moze zrobic sie > przykro. A ja mam córeczkę Darię :o) Nie zrobiło mi się przykro - w końcu to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
pysia201 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 18:30 1) Barnadetta 2) Jowita 3) Genowefa 4) Małgorzata 5) Sabina 6) Gertruda 7) Balbina 8) Sandra 9) Maryna 10)Mirosława Odpowiedz Link Zgłoś
my_name_is_you Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 18:37 1.Justyna 2.Aneta 3.Ewelina 4.Karolina 5.Agnieszka 6.Paulina 7.Kinga 8.Angelika 9.Edyta 10.Sandra 11.Klaudia 12.Weronika I mogła bym tak jeszcze długo, ale te są zdecydowanie najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:29 my_name_is_you napisała: > 1.Justyna - ładne > 2.Aneta - jw. > 3.Ewelina - nie > 4.Karolina - jw. > 5.Agnieszka - może być > 6.Paulina - niee > 7.Kinga - ładne > 8.Angelika - takie sobie, ale miłe skojarzenia > 9.Edyta - ładne, ale za twarde > 10.Sandra - nie mój gust > 11.Klaudia - jw. > 12.Weronika - ładne, ale coraz popularniejsze > I mogła bym tak jeszcze długo, ale te są zdecydowanie najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna2003 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 18.08.05, 19:42 Justyna,Izabela,Nicola,Jesika,Natalia,Karina,Marzena,Mariola,Regina,Monika Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:27 pysia201 napisała: > 1) Barnadetta - nie, wolę Beatę > 2) Jowita - średnie > 3) Genowefa - niee > 4) Małgorzata - ładne > 5) Sabina - nie > 6) Gertruda - jw. > 7) Balbina - jw. > 8) Sandra - nie mój gust > 9) Maryna - jw. > 10)Mirosława - jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:20 Wiktoria Weronika Daria Patrycja Paulina Adżelika Oliwia Martyna Julita Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
mercka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 18:40 1 Kunegunda 2 Danuta 3 Jozefa, Zdzislawa itp... 4 Amelia 5 Dorota 6 Weronika 7 Ginowefa 8 Hermenegilda 9 Gryzelda 10. Rocha... No to byloby na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:32 mercka napisała: > 1 Kunegunda - blee > 2 Danuta - ładne > 3 Jozefa, Zdzislawa itp... - blee > 4 Amelia - za dużo tego > 5 Dorota - ładne > 6 Weronika - jw. > 7 Ginowefa - bleee > 8 Hermenegilda - jw. > 9 Gryzelda - jw. > 10. Rocha... - jw. > > No to byloby na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 18:51 1. Justyna 2. Monika 3. Emilia 4. Marzena 5. Karolina 6. Anna 7. Małgorzata 8. Katarzyna 9. Marta 10. Jolanta 11. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:34 ajlii napisała: > 1. Justyna - może być > 2. Monika - jw. > 3. Emilia - ładne > 4. Marzena - jw. > 5. Karolina - niee > 6. Anna - straaasznie oklepane > 7. Małgorzata - ładne > 8. Katarzyna - może być > 9. Marta - za twarde, ale w moim stylu > 10. Jolanta - ładne > 11. Iwona - jw. > > Odpowiedz Link Zgłoś
stellaawataria Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 29.12.16, 13:10 Nie przezywaj !!!!!! Nie ładnie tak ! Może ktoś to czyta i mu smutno bo myśli że ma brzydkie imię ! Albo mu smutno bo ktoś kogo kocha np. mamę a ona ma tak na imię ! I co powiesz ?! Te imiona są śliczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 18:55 1. Karolina 2. Aleksandra 3. Wioleta/Violetta 4. Laura 5. Arleta 6. Marlena 7. Genowefa 8. Mariola/Maryla 9. Honorata 10. Andzelika/Oliwia/Nikola/Wanesa i tym podobne imiona z wielkiego świata Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 19:36 1. Ilona 2. Martyna 3. Paula 4. Milena 5. Karina 6. Sandra 7. Nikola 8. Lidia 9. Kamila 10. Natasza Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 08:32 gaudencja napisała: > 1. Ilona Czy Ilona nie podoba Ci się dlatego, że jest jedną z form Heleny? Hmmm, moim zdaniem z brzmienia jest całkiem ładna i raczej nie umieszczałabym jej w czołówce swojej czarnej listy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 13:05 theodorka napisała: > Czy Ilona nie podoba Ci się dlatego, że jest jedną z form Heleny? Hmmm, moim > zdaniem z brzmienia jest całkiem ładna i raczej nie umieszczałabym jej w > czołówce swojej czarnej listy Nie, od zawsze mi się z brzmienia nie podobała, jeszcze zanim wiedziałam o jej związkach z Heleną. Poza tym kolejność imion jest przypadkowa (ale Ilona na pewno w czołówce). Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 13:32 Wg mnie same ładne wymieniłąś, może poza Nikolą i Paulą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 13:18 ...a mi się od zawsze nie podobają i gdyby mąż mnie do nich nakłaniał, postawiłabym stanowcze weto. Nawet gdybym do wyboru miała jeszcze tylko np. Teklę, Klotyldę i Eufemię Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 13:32 gaudencja napisała: > ...a mi się od zawsze nie podobają i gdyby mąż mnie do nich nakłaniał, > postawiłabym stanowcze weto. Nawet gdybym do wyboru miała jeszcze tylko np. > Teklę, Klotyldę i Eufemię Eufemia jest przepięknościowa. Jeśli chodzi o Twoją listę, to nie oceniałabym tak surowo imion Lidia i Ilona, chociaż nie nadałabym ich dziecku Imiona typu Kamila czy Martyna mi się nie podobają, choć do ostatniego mam sentyment. Natomiast reszta - zdecydowane nie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 14:02 theodorka napisała: > Eufemia jest przepięknościowa. Jeśli chodzi o Twoją listę, to nie oceniałabym > tak surowo imion Lidia i Ilona, chociaż nie nadałabym ich dziecku Rozumiem, ale mi sie nadal nie podobaja, i to bardzo ) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 14:08 gaudencja napisała: > > Rozumiem, ale mi sie nadal nie podobaja, i to bardzo ) Jako ciekawostkę (żeby Cię trochę "dobić" ) dodam, że moja polonistka była niegdyś zachwycona imieniem Lidia. Mimo, że w klasie Lidii niet Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 18:11 theodorka napisała: > Jako ciekawostkę (żeby Cię trochę "dobić" ) dodam, że moja polonistka była > niegdyś zachwycona imieniem Lidia. Teodorko! A czemużby to miało mnie dobić Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 19:36 gaudencja napisała: > theodorka napisała: > > > Jako ciekawostkę (żeby Cię trochę "dobić" ) dodam, że moja polonistka b > yła > > niegdyś zachwycona imieniem Lidia. > > Teodorko! A czemużby to miało mnie dobić Nie wiem, może dlatego, że nie lubisz tego imienia ? Ale jeszcze bardziej dobiłoby Cię pewnie, gdyby polonistce podobało się imię Nikola, albo Andżelika )) Odpowiedz Link Zgłoś
kikamama Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 17.08.05, 22:52 wg mnie Milena(oznacza miła) jest jednym z najładniejszych imion!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 19:16 Według mnie też. Bardzo mi się to imię podoba. M. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:39 gaudencja napisała: > 1. Ilona - może być > 2. Martyna - kiepskie skojarzenia > 3. Paula - nie mój gust > 4. Milena - b. ładne > 5. Karina - średnie > 6. Sandra - nie mój gust > 7. Nikola - jw. > 8. Lidia - ładne > 9. Kamila - nie mój gust > 10. Natasza - jw. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 11.01.19, 08:57 Czy Natasza = Natalia? To w końcu to samo imię... W ogóle nie podoba mi się ten wątek. Bo np imię Anna może mi się podobać, ale nie nadałabym go ze względu na "przezroczystość" - tyle jest Anek, że (hipotetyczna) moja znikłaby w tłumie. A imion, których bym nie nadała jest znacznie więcej niż 10, zarówno ze względu na nielubiane brzmienie (np. Pelagia, Zenon - no, nie podoba mi się i już), ze względu na "sezonówkowatość" (np. Mia, Kuba - imiona bez "tradycji, zdrobnieniowe), ze względu na popularność (Julia, Antoni - nie chciałabym, by moje dziecko w przedszkolu było jednym z sześciorga imienników!), ze względu na obcojęzyczność (Nikola (i wszelkie jej formy), Oliwier - jestem Polką, mieszkam w Polsce i nie widzę po temu powodów), a na antypatii do znajomego sobie "nosiciela" imienia kończąc (np Martyna - znam trzy, i każda z nich jest głupia, fałszywa i po prostu wstrętna, albo Damian - znam dwóch, i obaj tak, jak i Martyny - czy to znaczy, że moim zdaniem WSZYSTKIE Martyny i WSZYSCY Damianowie są tacy? No, nie, ale imienia bym nie nadała)... Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:37 aurelia_b napisała: > 1. Karolina - nie > 2. Aleksandra - średnio > 3. Wioleta/Violetta - ujdzie > 4. Laura - tak sobie > 5. Arleta - jw. > 6. Marlena - b. ładne > 7. Genowefa - bleee > 8. Mariola/Maryla - tak sobie > 9. Honorata - średnie > 10. Andzelika/Oliwia/Nikola/Wanesa i tym podobne imiona z wielkiego świata - nie mój gust Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 19:57 1.Angelika/Andżelika/Angelina 2.Honorata 3.Izabela 4.Czesława 5.Zdzisława 6.Mirosława 7.Stanisława 8.Józefa 9.Wiktoria 10.Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:44 marylennox napisała: > 1.Angelika/Andżelika/Angelina - średnio > 2.Honorata - nie bardzo > 3.Izabela - takie sobie > 4.Czesława - nie > 5.Zdzisława - jw. > 6.Mirosława - jw. > 7.Stanisława - jw. > 8.Józefa - jw. > 9.Wiktoria - może być > 10.Nikola - nie Odpowiedz Link Zgłoś
magda.holdun Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 22:15 1. wiktoria 2. maja Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 31.07.05, 22:50 Witam,też się dopiszę: 1.Nicola, Vanessa, Michelle itd 2.Mieczysława,Wiesława,Teodora, Teodozja,Teofilia itd 3.Jola 4.Sabina 5.Marzena 6.Angelika 7.Józefina 8.Martyna 9.Beata 10.Klaudyna ....to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:48 anka241 napisała: > Witam,też się dopiszę: > 1.Nicola, Vanessa, Michelle itd - nieee > 2.Mieczysława,Wiesława,Teodora, Teodozja,Teofilia itd - jw. > 3.Jola - ładne > 4.Sabina - nie > 5.Marzena - może być > 6.Angelika - lubię je, ale głównie ze względu na skojarzenia > 7.Józefina - nieee > 8.Martyna - kiepskie skojarzenia > 9.Beata - może być > 10.Klaudyna - nie > ....to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 11:46 1. Jolanta 2. Mariola 3. Bożena 4. Zdzisława 5. Stanisława 6. Andżelika 7. Wioletta 8. Nikola 9. Agnieszka 10. Julita Odpowiedz Link Zgłoś
blondi1000 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 11:55 Najcześciej nie podobaja nam się imiona, gdy nie darzymy sympatią kogoś o takim imieniu... Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 13:37 Nie zgadzam sie. Nie mam skojarzeń co do konkretnych osób. Czasami czytając to forum jestem mocno zdziwiona gustami uczestniczek, czasami nawet posądzam je o żarty. Nie mieści mi sie w głowie jak może sie podobac imię Józefina czy Michalina. A osoby nadające imiona typu Pamela, Nikola, Vanessa chcą ukryć swój kompleks niższości. Odpowiedz Link Zgłoś
semijo Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 13:52 1. Klaudia 2. Jadwiga 3. Józefa 4. Sandra 5. Stanisława 6. Nikola 7. Kamila 8. Żaneta 8. Bożena 10. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 16:48 semijo napisała: > 1. Klaudia - nie mój gust > 2. Jadwiga - za bardzo staroświeckie > 3. Józefa - jw. > 4. Sandra - nie mój gust > 5. Stanisława - nie > 6. Nikola - jw. > 7. Kamila - nie mój gust > 8. Żaneta - ładne > 8. Bożena - jw. > 10. Marzena - jw. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 15:23 Nie zawsze mam skojarzenia co do konkretnych osób. Czasami po prostu nie podoba mi się brzmienie danego imienia - na przykład nie znoszę zbitki "rl" i stąd moja niechęć do Marleny i Arlety. A tak z innej beczki, to co jest dziwnego w tym, że komuś podoba się imię Józefina czy Michalina??? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 18:14 To samo, że komus może się nie podobać Ewelina czy Agata (osobny wątek). Mnie dziwi Józefina, Michalina oraz wszelkie wydziwiania typu Nikola czy Pamela. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 09.09.06, 23:56 nie miesci ci sie w glowie?? to znaczy ze masz mala glose...hmmm, tlumaczac na polski, ograniczona jestes. Michalina, Jozefina? Czemu nie? Pamela, Nikola, Vanessa? Mlode imiona, z zagranicy przybyle... jak wiekszosc imion. Coz w nich dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 16:45 lilarose napisała: > 1. Jolanta - ładne > 2. Mariola - średnie > 3. Bożena - ładne > 4. Zdzisława - nie > 5. Stanisława - jw. > 6. Andżelika - lubię je ze względu na skojarzenia > 7. Wioletta - ładne > 8. Nikola - nie > 9. Agnieszka - może być > 10. Julita - ładne Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Żenujący ranking... 01.08.05, 14:54 w tym rankingu jest wiele ślicznych imion... Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Żenujący ranking... 01.08.05, 15:05 najwyraźniej nie dla wszystkich są "śliczne"... Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 14:56 1. Andżelika - z wzgledu na "dż", poza tym istnieje Aniela 2. Dżesika - jak wyzej i do tego ta "sika" 3. Katarzyna - "rz" i dlugasne 4. Małgorzata - jak wyzej 5. Mirosława itp. za dlugie i za ciezkie, (ze "-slaw" uznaje tylko Stanislawe i Zwinislawe, jesli juz koniecznie musza byc) 6. Honorata - zle skojarzenia 7. Barbara - za bardzo barbarzynskie 8. Żaneta - "ż" i brzmi tak ociezale 8. Bożena - jak wyzej 10. Marzena - jak wyzej (tylko tu "rz") Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 16:52 gunka2 napisała: > 1. Andżelika - w tej pisowni jest beznadziejne > 2. Dżesika - blee > 3. Katarzyna - może być > 4. Małgorzata - jw. > 5. Mirosława itp. - blee > 6. Honorata - nie > 7. Barbara - b. ładne > 8. Żaneta - ładne > 8. Bożena - jw. > 10. Marzena - jw. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 30.07.06, 19:59 gunka2 napisała: > 3. Katarzyna - "rz" i dlugasne 4. Małgorzata - jak wyżej Ooo, moje imię (Katarzyna) się nie spodobało :o)) Ale tylko ze względu na to 'rz' i długość, czy w ogóle? Bo może podoba Ci się na przykład Kasia albo Kaśka? I tak samo w przypadku Małgorzaty - Gosia, Gośka? Uściski. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 15:04 1.wszystkie zagramaniczne typu Nikola, Andżela itp 2.Marlena 3.Martyna 4.Monika 5.Kunegunda 6.zdrobnienia typu Pola, Maja itp 7.Justyna 8.Ewelina 9.Julita 10.Pelagia Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 16:54 erba napisała: > 1.wszystkie zagramaniczne typu Nikola, Andżela itp - blee > 2.Marlena - ładne > 3.Martyna - średnie > 4.Monika - może być > 5.Kunegunda - blee > 6.zdrobnienia typu Pola, Maja itp - średnie > 7.Justyna - ładne > 8.Ewelina - nie > 9.Julita - może być > 10.Pelagia - nie Odpowiedz Link Zgłoś
aszak Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.08.05, 16:05 1. Żaneta 2. Grażyna 3. Bożena 4. Martyna 5. Amelia 6. Daria 7. Wiktoria 8. Ilona 9. Iwona 10. Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 14:23 No ale jak może się nie podobać imię Natalia? Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 16:55 aszak napisała: > 1. Żaneta - ładne > 2. Grażyna - może być > 3. Bożena - ładne > 4. Martyna - ujdzie > 5. Amelia - średnie > 6. Daria - ujdzie > 7. Wiktoria - może być > 8. Ilona - ładne > 9. Iwona - może być > 10. Teresa - ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Moje, bardzo subiektywne zdanie 02.08.05, 15:16 1. Patrycja 2. Sylwia 3. Bożena 4. Beata 5. Angelika 6. Grażyna 7. Nikola 8. Oliwia 9. Żaneta 10. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: P.S. 02.08.05, 17:51 A pewna jesteś, że Twoje typowania są "bardzo subiektywne" Odpowiedz Link Zgłoś
aomega Re: P.S. 02.08.05, 18:28 wybór imienia dla dziecka-to rzecz gustu rodziców.A o gustach się nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 ?????? 03.08.05, 17:26 agunek1, jesli Twoj post byl skierowany do mnie, to nie bardzo rozumiem Twojego zapytania??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luizka Re: ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 17:50 CO Ci w Luizie nie pasi??? Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: Moje, bardzo subiektywne zdanie 10.02.06, 16:58 bonnie75 napisała: > 1. Patrycja - nie mój gust > 2. Sylwia - jw. > 3. Bożena - ładne > 4. Beata - jw. > 5. Angelika - mam miłe skojarzenia > 6. Grażyna - może być > 7. Nikola - nie > 8. Oliwia - nie > 9. Żaneta - ładne > 10. Ilona - jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 17:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 02.08.05, 15:41 Nie ma imion brzydkich - są tylko takie, które się nam nie podobają, co nie znaczy, że nie podobają się one nikomu. Wystarczy lektura tego wątku, żeby się o tym przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.11.20, 15:54 aurelia_b napisała: > Nie ma imion brzydkich - są tylko takie, które się nam nie podobają, co nie > znaczy, że nie podobają się one nikomu. Wystarczy lektura tego wątku, żeby się > o tym przekonać. Mądra z Ciebie głowa! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 03.08.05, 09:10 Sylwia Dorota Katarzyna Andżelika Zdzisława Kunegunda Kamila Justyna Nikola Danuta To tylko moje zdanie. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:00 madziarek_edziecko napisała: > Sylwia - nie mój gust > Dorota - ładne > Katarzyna - może być > Andżelika - miłe skojarzenia > Zdzisława - blee > Kunegunda - blee > Kamila - nie mój gust > Justyna - ładne > Nikola - niee > Danuta - ładne > > To tylko moje zdanie. > Pozdrawiam > Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
linka86k Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 04.09.06, 16:12 Katarzyna Teresa Martyna/Marta Beata Wiesława/Zdzisława itp Zyta Justyna Matylda Inez/Nicola/Miriam/Vanessa itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie IP: *.eu.org 01.12.06, 17:21 Z imion, które mi się naprawde nie podoboja: Kaja Maja Angelika Karolina Nikola Marlena Mirella Marzena Zyta Kunegunda Wirginia (itp...) Patrycja....i narazie pamięta tylko tyle ... ...zaznaczam mnie się one poprostu NIE PODOBAJĄ. Nie mam nic ani do osób, które mają tak na imię czy do Waszych dzieci. I wcale nie powiedzialabym ze sa obrzydliwe. Ja ich osobiście nie lubię mniej czy bardziej - TYLE ). Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 01.12.06, 22:14 nr 1 to wszelkie Wanesso-Dżesiko-Nikole itp nr 2 to Wiktoria (zupełnie nie pojmuję "fenomenu"tego imienia wyrażającego się w jego popularności) a reszta kolejnośc dowolna: Żaneta, Justyna, Paulina, Parycja, Kamila, Monika, wszelkie imiona pochodzące od męskich (Bogusia, Zdzisia,Kazia) oraz Katarzyna czyli moje imię nie podobało mi się nigdy w pełnej formie, ale z druiej str. nie wyobrażam sobie nie być Kasią czy Kaśką Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 03.08.05, 23:12 Calkiem subiektywnie. 1.Żaneta 2.Irmina 3.Kamila 4.Angelika 5.Sandra 6.Nikola,Dżesika itp 7.Justyna 8.Karina 9.Patrycja Na razie tyle. Chociaz Justyna i Patrycja moga jeszcze byc Zreszta to tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:03 itymonka napisała: > Calkiem subiektywnie. > > 1.Żaneta - ładne > 2.Irmina - średnie > 3.Kamila - nie mój gust > 4.Angelika - bardzo miłe skojarzenia > 5.Sandra - nie mój gust > 6.Nikola,Dżesika itp - blee > 7.Justyna - ładne > 8.Karina - średnie > 9.Patrycja - nie mój gust > > Na razie tyle. Chociaz Justyna i Patrycja moga jeszcze byc Zreszta to tylko > moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny_forumowicz Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 22.07.07, 12:47 1. Milena 2. Małgorzata 3. Magdalena 4. Ewa 5. Żaneta 6. Dominika 7. Dorota 8. Zdzisława, Brygida i inne starego typu 9. Teresa 10. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 05.08.05, 11:14 Zoe i Rebeka!Nie nawidzę! Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 18.08.05, 16:29 Marzena, Żaneta, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 ?????????????????????? 19.08.05, 14:11 Czy nie wiecie, Panie mądralińskie, ze robicie przykrosc kobietom, ktore mają na imie tak jak wymieniacie??? Czy to takie trudne? Nigdy w zyciu nie powiedzialabym Pani Zdzisi czy Pani Gieni ze NIE PODOBA MI SIE JEJ IMIE!! (a wlasnie to robicie tylko nie wprost) czepiając sie nawet calkiem fajnych imion jak biedna Magda czy Marzena. Jak fajnie ze mojego zadna nie wymienia )) Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: ?????????????????????? 19.08.05, 15:32 no to mam nawet pierwsze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
muszta Re: ?????????????????????? 19.08.05, 15:48 Ja mam drugie i jestem dumna z mojego imienia. Pozdrawiam Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: ?????????????????????? 26.08.05, 23:26 muszta napisała: > Ja mam drugie i jestem dumna z mojego imienia. > > Pozdrawiam > Jowita Ja też mam takie imię i tez jestem z niego dumna i bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
still_thinking Prymitywny watek !!! 20.08.05, 15:37 Plytki watek, dziecinny, rzeczywiscie robiacy przykrosc komus kto ma tak na imie. Chyba nie macie co do roboty,ze wymyslacie tak glupie watki Odpowiedz Link Zgłoś
amberss Re: Prymitywny watek !!! 20.08.05, 18:06 eee tam, moje przepiekne imię pojawiło się prawie na każdej liście, a nie doprowadziło mnie to do rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Prymitywny watek !!! 30.07.06, 20:04 amberss napisała: > eee tam, moje przepiekne imię pojawiło się prawie na każdej liście, a nie dopro > wadziło mnie to do rozpaczy > Ja również spotkałam się z kilkakrotnym odrzuceniem Katarzyny, i nie szlocham Powtarzam natomiast po raz kolejny, że o gustach się nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itaka5 Re: Prymitywny watek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:19 hmm..jak tak na to popatrzeć to większość kobiet jakie znam, łącznie ze mną samą, ma po prostu najpaskudniejsze imiona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: Prymitywny watek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:35 W liście znalazło sie imie moje i moich sióstr...Daria Klaudia i Natalia...moim zdaniem to piękne imiona a opinia innych niezbyt mnie interesuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: ?????????????????????? 22.08.05, 19:05 ale to jest ranking tworzony przez DOROSŁE osoby, a nie dzieci. Dziecku może i byłoby przykro, ale dorośli wiedzą, że ludzie mają różne gusta. Moje imię często pojawia się jako najmniej lubiane, ale jakoś daleko mi do depresji czy histerii. Jeśli tworzy się ranking najladniejszych imion, to czemu nie poznać zdania innych ludzi, co do imion najbrzydszych? Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Re: ?????????????????????? 22.08.05, 23:17 erba napisała: > ale to jest ranking tworzony przez DOROSŁE osoby, a nie dzieci. Dziecku może i > byłoby przykro, ale dorośli wiedzą, że ludzie mają różne gusta. Moje imię > często pojawia się jako najmniej lubiane, ale jakoś daleko mi do depresji czy > histerii. > Jeśli tworzy się ranking najladniejszych imion, to czemu nie poznać zdania > innych ludzi, co do imion najbrzydszych? a z tego samego powodu, dla ktorego nie wybiera sie miss brzydoty na przyklad, ani nie wybiera sie najbrzydszych ludzi swiata, co bys czula bedac podobna do osoby uznanej za najbrzydsza? Wlasnie dlatego, ze dorosle kobiety tworza ten watek jest to takie dramatycznie glupie, dzieci bym rozumiala.... Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: ?????????????????????? 23.08.05, 09:21 Ale wybiera się najgorzej ubranych, najgorszych aktorów itp. I podejrzewam, że gdyby zgłosiły się kandydatki na miss brzydoty, to i taki konkurs by zorganizowali. Ja, wybierając imię dla dziecka, chciałabym wiedzieć, jakie imiona są najbardziej lubiane, a jakie najmniej. Nie wiem... każdy może mieć różne odczucia co do tego rankingu, ja traktuje go tak jak inne dot. np. filmów, piosenek itd. Ale jeśli kogoś oburza pisanie o gustach, to lepiej tu nie wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 groza 23.08.05, 22:31 erba napisała: > Ale wybiera się najgorzej ubranych, najgorszych aktorów itp. > I podejrzewam, że gdyby zgłosiły się kandydatki na miss brzydoty, to i taki > konkurs by zorganizowali. > Ja, wybierając imię dla dziecka, chciałabym wiedzieć, jakie imiona są > najbardziej lubiane, a jakie najmniej. > Nie wiem... każdy może mieć różne odczucia co do tego rankingu, ja traktuje go > tak jak inne dot. np. filmów, piosenek itd. Ale jeśli kogoś oburza pisanie o > gustach, to lepiej tu nie wchodzić. teraz to juz mnie calkiem zatkalo, czyli nie bedziesz wybierac imienia dla dziecka, ktore Tobie sie podoba, tylko ktore podoba sie innym i jest popularne? super, wiecej pytan nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: groza 25.08.05, 09:37 nadinterpretacja "chciałabym wiedzieć" oznaczało: "chciałabym wiedzieć", a nie: "forum podejmie za mnie decyzje" ) Gdyby jakieś imię bardzo mi się podobało, ale WSZYSCY (nie tylko na forum) uznawali je za okropne, to pewnie bym go nie wybrała, w końcu to dziecko będzie z nim żyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 moze teraz stworzcie liste waszych imion he he he? 25.08.05, 18:23 smialo... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: groza 30.07.06, 20:07 ksara4 napisała: > teraz to juz mnie calkiem zatkalo, czyli nie bedziesz wybierac imienia dla > dziecka, ktore Tobie sie podoba, tylko ktore podoba sie innym i jest popularne? > > super, wiecej pytan nie mam. Warto zapytać, czy takie i takie imię jest wśród innych ludzi odbierane pozytywnie, czy raczej negatywnie... ;] Nie dramatyzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: ?????????????????????? 30.07.06, 20:06 ksara4 napisała: > Wlasnie dlatego, ze dorosle kobiety tworza ten watek jest to takie dramatycznie > glupie [...] Dramatycznie głupie jest to, że te wszystkie mądre, inteligentne i wykształcone kobiety nie wiedzą, że jednej babce spodoba się takie imię, a drugiej inne, że jedna odrzuci Oliwię, a druga będzie sięnad tym imieniem rozczulać... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Laska, zluzuj! 30.07.06, 20:02 Wrzuć na luz! O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE, więc nie jest mi przykro, kiedy komuś nie podoba się moje imię (Katarzyna) z jakiegoś powodu... Zdzisia wzbudza u mnie drgawki, natomiast na Magdalenę pysk mi się uśmiecha... I co? Gust. I tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amberss Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 19.08.05, 15:58 1. Ilona 2. Klaudia 3. Aldona 4. Brygida 5. Renata 6. Donata 7. Honorata 8. Weronika 9. Edyta 10. wszelkie Dżesiki Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:08 amberss napisała: > 1. Ilona - ładne > 2. Klaudia - nie mój gust > 3. Aldona - średnie > 4. Brygida - nie > 5. Renata - za twarde > 6. Donata - nie > 7. Honorata - nie > 8. Weronika - może być > 9. Edyta - ładne, ale trochę za twarde > 10. wszelkie Dżesiki - blee Odpowiedz Link Zgłoś
maritka84 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 19.08.05, 17:46 KLARA, Beata, Nikola,Wanessa,Angelka,Klaudia itp., Wszystkie typu Zdzisława,Krystyna,Włodzimiera itd. Klementyna Marcelina Edyta Dagmara Bernadetta Grażyna Bożena Mogłabym jeszcze długo tak wymieniać..... Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 19.08.05, 21:19 Ale was pogięło. A Oliwka? Śliczności, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:10 maritka84 napisała: > KLARA, - zaczyna mi się podobać > Beata, ładne > Nikola,Wanessa,Angelka,Klaudia itp., blee > Wszystkie typu Zdzisława,Krystyna,Włodzimiera itd. jw. > Klementyna średnie > Marcelina > może być Edyta > jw. Dagmara jw. > Bernadetta wolę Beatę > Grażyna może być > Bożena ładne > Mogłabym jeszcze długo tak wymieniać..... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka271 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 14.08.06, 03:21 1.Marta 2.Marta 3.Marta 4.Marta 5.Marta 6.Marta 7.Marta 8.Marta 9.Marta 10.Marta Odpowiedz Link Zgłoś