Dodaj do ulubionych

Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ??

IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 08.06.05, 16:17
Jak w temacie.
MOżecie powiedzieć gdzie jej szukać w Krakowie?
W jakim miejscu?
Jakieś adres?
Ile bierze za "przepowidenie"?
Sprawdza się ta jej "Wizja" :) ??

Jakie w ogóle macie wrażenia po kontakcie z tą osobą? :))

Będę WAm bardzo wdzięczna za wszystkie opinie :)

Sorki, że tu zamieszczam wątek o Dzidzi, ale wydaje mi się że Kraków ją zna i
coś mi o niej powie :).

Pozdrawiam. CZ.P.
Obserwuj wątek
    • ida.ustupska Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? 08.06.05, 16:20
      Kiedyś był o niej reportaż w telewizji, węc może jest dobrą wróżką? :)
      Dzidzianna bardzo często pojawia się na Runku przy Sukiennicach :) nietstety
      nic więcej nie wiem :)
      pozdrawiam
      id.
      • viking73 Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? 08.06.05, 16:25
        ida.ustupska napisała:

-Kiedyś był o niej reportaż w telewizji, węc może jest dobrą wróżką? :)

- To, że o kimś był reportaż w telewizji wcale nie zanczy, że jest dobry w tym
        co robi:)

A z wróżek to znam tylko Kasandrę i Sybillę. Obie kiedyś na Warszawskiej
        urzędowały.

• mrug O Majchrowskim też był kiedyś reportaż... 08.06.05, 17:40
          ..
        • hauabaua Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? 08.06.05, 17:45
          Kasandra to dobra wróżka była... Ale co z tego, słuchać jej nie chcieli. No.
          .
    • Gość: ania Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 08.06.05, 19:04
      Tak, siedzi zazwyczaj kolo sukiennic. Ja tez sie kiedys skusilam, ale nie
      powiedziala mi zadnych rewelacji, a poza tym nic sie nie sprawdzilo. Bierze ile
      dasz - od 5 zł myślę...
    • Gość: laikonik Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.06.05, 20:42
      Dzidzianna od wieków znana była jako Dzidka - modelka na ASP.

Jej nowe wcielenie jako wróżki to po prostu pomysł na siebie na zasłużonej
      emeryturze, a nie żadne zdolności. Doświadczenie życiowe ( skądinąd wypisane na
      twarzy ) pozwala powiedzieć parę życiowych prawd ogólnego zastosowania ;-)))

Nie spodziewaj więcej niż dobrej zabawy ;-)))
      • Gość: Czerwona Papryka Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 10.06.05, 13:01
        MOże ktoś coś jeszcze dopisze :D ???
        • Gość: Borys Dzidka? No jasne!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:41
          Jak ktoś wspomniał wcześniej: modelka z ASP. I to jaka! Rubensowskie kształty, krakowski charakter i
          "niewyparzona gęba". Potrfiła przywalić każdemu studentowi. Bała sie tylko profesorów, ale nie
          wszystkich - tylko tych, którzy nie pozwolili jej wejść na głowę. Była jak matka i jak dziwka, jedni ją
          kochali inni nienawidzili, ale na pewno nie była obojętna. Pamiętam, że miała niezwykły dar wyciągania
          z "tłumu artystów" tych fałszywych. Niejednemu asystentowi dupa się paliła... Pozdrawiam Cię Krzysiu i
          Stefanie! Wywróżyła mi, że będę wielkim artystą, no i jestem!
      • elizajag Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? 11.06.05, 11:05
        Też tak kiedyś myślałam, a było to 19 lat temu, Dzidka już wtedy wróżyła,
        głównie na imprezach, wiesz, taka dodatkowa atrakcja. Na imprezie w Bursie
        Jagiellońskiej były m.in. dwa młode małżeństwa, Dzidka określiła dokładnie
        ilość i płcie ich przyszłych dzieci. Jedna z tych par (mój brat z żoną ) trochę
        się tą przepowiednią wkurzyła, bo im przepowiedziała 4-kę i bardzo się przy tym
        upierała, co zwłaszcza bratową wkurzało - mają czworo dzieci.
        Pamiętam to, co miała do powiedzenia na mój temat - powiedziała, że znajdę
        pracę i satysfakcję w zawodzie który wybrała mi mama (księgowy), ponieważ nie
        cieszyłam się jakąś specjalną sympatią z jej strony, a uważałam się wówczas
        jeśli nie za artystkę, to przynajmniej za muzę odebrałam to jako afront. I
        jeszcze byłu różne takie a to pierwszy mąż, a to ostatni, słowem nic sobie z
        tej przepowiedni nie robiłam, za to dokładnie opisałam całą tę akcję w
        pamiętniku. Więc wyobraź sobie co poczułam, kiedy po pierwszym małżeństwie i
        rozwodzie, słowem jakiś 8 latach, przeczytałam ten fragment pamiętnika.
        Być może jest to Dzidzi sposób na emeryturę, być może nawet ona sama nie bardzo
        wie jaki ma dar, a za aktorstwo w życiu zasłużyła na oskara, tym niemniej
        miałam możliwość skorzystania z jej usług w zeszłym roku i nie zdecydowałam
        się, ponieważ jej przepowiednie nie należą do takich, które chciałabym usłyszeć
        i są jak długoterminowy plan inwestycyjny - trudno przewidzieć ile lat będą się
        sprawdzać. Jest jednak wróżką - choć wygląda jak wróżka z farsy
    • kosheen4 Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? 10.06.05, 23:32
      kiedyś pono Dunikowski Xawery ganiał za nią - nagą - naokoło barbakanu. z żądzą
      mordu w oczach.
      a może inny rzeźbiarz/malarz? hmmm...
    • Gość: marus Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 11.06.05, 12:13
      pewnie ze pamietamy i calujemy erogennie.. dzidzia choc nas rozwloczylo po
      kontynentach to Ciebie nigdy nie zapomnimy !!
      • Gość: Czerwona Papryka Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 11.06.05, 15:24
        Świetnie o NIej piszecie! CHce więcej taki wspomnień :))) MOgę?

Ja tylko ją widziałam raz w jakimś pr. tv i wtedy baardzo mnie zainteresowała
        jej osoba. I choć wyglądała jak wiedzma z bajki <te korony, łancuchy, szaty>
        wiedzmowaty wygląd :) To pomyślałam sobie, że wato się nią zaitereswoać :))
        Więc piszcie o niej fajne wspomnienia.
        Dzięki.
    • more-than-a-woman Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? 11.06.05, 15:37
      Koleżanka do niej codzi. Już się sprawdziło nie jedno. Właśnie się rozwodzi.
      A Dzidka przepowiedziała jej to 3 lata temu.
    • Gość: ja Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:14
      moja koleżanka wg niej miala urodzić dziecko przed maturą - urodziła, ale
      cztery lata później -tyle wiem na temat tej "wróżki"
      Ale iść i posłuchać chyba nikomu nie zaszkodzi...
    • iza.wit Re: Dzidzianna Solska ===> Znacie tę wróżke ? 01.11.16, 20:25
      Witaj
      Bierze co łaska, kładzie dobrze karty klasyczne i przyjmuje w sukiennicach ja tez o niej słyszałem ale nie miałem odwagi skorzystać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka