zielonki 14.02.06, 21:03 A jak opowiadałem to sie ludzie śmiali! Pozwolenie na używanie samochodu na potrzeby własne? ha ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonki Re: Ostatnio za komuny takie dawali 14.02.06, 21:05 WYPIS Nr ......... z zaświadczenia nr ....... na przewozy drogowe na potrzeby własne Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Ostatnio za komuny takie dawali 14.02.06, 21:07 OBJAŚNIENIA 1. Przedsiębiorcy wydaje się wypis z zaświadczenia na każdy pojazd. 2. Wypis z zaświadczenia powinien znajdować się w pojeździe przez cały czas trwania przewozu i być okazywany przez kierowcę na żądanie uprawnionego organu kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marago to kolejny przykład obiektywizmu admina do ekspert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:19 uprzedzam, że dyskusja z samym sobą jest... Autor: peteen ☺ Data: 13.02.06, 23:06 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- formą spamu... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: to kolejny przykład obiektywizmu admina 14.02.06, 21:21 spadaj przygłupie walentynkowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek kolejny przykład Unijnych Przepisów IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:54 A ja dobrze rozumię zdziwienie starszych kierowców do powrotu papierów jak za komuny . Nietety tym razem, to Unia popaprała całą sprawę papierkową ! A dlaczego ? Otóż dlatego, że ktoś wymyślił paragrafy o godzinach pracy kierowców !!!!!!!!! Jeżeli dokonujesz przewozów jako przedsiębiorca/pracownik zarobkowo, to obowiązuje Cie czas siedzenia za kółkiem, ale jak robisz przewóz szafy trzydrzwiowej dla sąsiadki, to już są inne reguły gry i czas >> pracy (???) << . Czy wieziesz tą szafę i wykonujesz "pracę", czy "robotę" będziesz wykonywał po dostarczeniu szafy :-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator zielonka ale własciwie o co ci chodzi? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 15.02.06, 11:01 Miej pretensje do swojej unii europejskiej to oni wprowadzają socjalizm a co za tym idzie przerost biurokracji nad zdrowym rozsądkiem w celu odniesienia korzyści majątkowych na państwowych posadkach za pieniadze z rosnacych podatków itd.itp jestes zdaje mi się zwolennikiem takiego porządku więc o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: zielonka ale własciwie o co ci chodzi? 15.02.06, 14:02 To nie Unia uchwala i wudaje rozporzadzenia, tylko tubylcy. Jeśli już UE wymaga takich bzdetów, to można takie dawać na użytek tam wyjeżdżających, albo walczyć z tak pojętą integracją, co też czynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: zielonka ale własciwie o co ci chodzi? IP: *.autocom.pl 15.02.06, 18:49 zielonki napisał: > Jeśli już UE wymaga takich bzdetów, to można takie dawać na użytek tam > wyjeżdżających Zapomnialeś, że UE jest już TU i to prawie od 2 lat ???!!! :-000 No i to chyba nie Kaczory uchwaliły tę ustawę we wrześniu 2001 roku... Art. 33. 1. Przewozy drogowe na potrzeby własne mogą być wykonywane po uzyskaniu zaświadczenia potwierdzającego zgłoszenie przez przedsiębiorcę prowadzenia przewozów drogowych jako działalności pomocniczej w stosunku do jego podstawowej działalności gospodarczej. 2. Obowiązek uzyskania zaświadczenia, o którym mowa w ust. 1, nie dotyczy przewozów drogowych wykonywanych: 1) w ramach powszechnych usług pocztowych; 2) przez podmioty, niebędące przedsiębiorcami, o których mowa w art. 3 ust. 2 pkt 3, z tym że w przypadku działalności wytwórczej w rolnictwie dotyczącej upraw rolnych oraz chowu i hodowli zwierząt, ogrodnictwa, warzywnictwa, leśnictwa i rybactwa śródlądowego obowiązek uzyskania zaświadczenia nie dotyczy rolnika w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz.U. z 1998 r. Nr 7, poz. 3) przez przedsiębiorców posiadających uprawnienia do wykonywania transportu drogowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: zielonka ale własciwie o co ci chodzi? IP: *.autocom.pl 15.02.06, 19:57 Wniosek masz w temacie... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen czy sądzisz, że ja mieszkam na forum? 15.02.06, 15:13 nie było mnie przy kompie półtora dnia... zielonki, nie gadaj sam z sobą, bo pomyslę, że... spamerze ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: czy sądzisz, że ja mieszkam na forum? IP: 80.48.38.* 15.02.06, 16:12 A macie jakiś grafik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: czy sądzisz, że ja mieszkam na forum? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 15.02.06, 16:14 Grafikiem GW jest ...no jak mu tam? acha grafoman! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: czy sądzisz, że ja mieszkam na forum? 15.02.06, 16:15 tak, z zaznaczonymi szychtami... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: czy sądzisz, że ja mieszkam na forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:09 ty leniu Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: [------][Ustawa o Kontroli Publikacji i Widow 15.02.06, 20:33 A prasa to ksiądz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: [------][Dekret o Stanie Wojennym ...........] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:40 ksiądz Robak Odpowiedz Link Zgłoś