Dodaj do ulubionych

Forum Kraków - nie radzicie sobie...

04.10.06, 01:37
Forum Kraków w tym momencie to jedna, wielka wojna. Dominują, oczywiście
tematy polityczne. Wątki "krakowskie", jeśli jeszcze istnieją, zostały
zupełnie zmarginalizowane. Tak dalej być nie może, bo forum umrze śmiercią
naturalną. Już teraz nie pojawia się prawie nikt nowy, bo i po co? Jego wpis
zaraz ginie w zalewie watków typu "Szkło kontaktowe jest be" "Premier
Kaczyński tamto"... A i starzy forumowicze zaglądają z coraz większą niechęcią.
Najgorsze jest to, że w ogóle nie reagujecie na powyższą sytuację,
niepotrzebnie eskalując w ten sposób konflikty. Posty wulgarne, obraźliwe,
insynuujące wiszą całymi dniami POMIMO klikania na czerwony kosz i POMIMO
wysyłania alarmujących maili na Abuse. A wiem, że posty wymagające moderacji
zgłasza wiele osób.
Dlaczego na forum z tak dużą dynamiką nowych wpisów jest tylko jeden moderator
społeczny? Barrin stara się jak może, ale nie jest przyspawany do fotela przed
komputerem (tak jak niektórzy uciążliwi forumowicze) i nie może przez 24
godziny na dobę bawić się nożyczkami.
Kiedyś co chwila na tym forum (FoM) pojawiały się wątki dotyczące forum
bygdosko-toruńskiego. Teraz "zaszczytną" palmę pierwszeństwa przejęło forum
Kraków...
Jeszcze raz apeluję. Zróbcie porządek na forum Kraków, bo naprawdę szkoda
dobrego (jeszcze niedawno) forum...
Obserwuj wątek
    • longwehicle Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 01:42
      Pisałem wczoraj:logowanie...skonczą się oszołomi(ki) i wielonickowcy.
      • kikoo1 Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 02:30
        Potwierdzam i piszę o tym również na FoF. W tej odrażającej wojnie domowej nie
        przebierają szczególnie w środkach tacy osobnicy, jak longwehicle, qoobaq,
        gph, pan.tusek, polski0001 czy były admin (!) peteen. Cała ich "akcja" zmierza
        do wyrugowania zwolenników PiSu z forum. Jest to niezwykle smutne, że znaczący
        ośrodek akdemicki tak niegodnie jest na forum reprezentowany.
        • mrug Agresja, jaką przejawiasz w większości postów... 04.10.06, 02:44
          ...na forum Kraków, skutkuje tym samym w stosunku do Ciebie. Pamiętaj o tym.
          Mogę podać szereg Twoich postów nietrzymających zupełnie jakiegokolwiek poziomu...

Zważ, ze napisałem możliwie najbardziej neutralny wątek, bez nicków, cytatów,
          wartościowania poszczególnych forumowiczów. Zrobiłem to, ponieważ żal mi tego
          forum i nie chcę, żeby dorobek wielu wspaniałych ludzi, jacy tworzyli (i tworzą
          nadal) to forum poszedł na marne.

Ty, tymczasem, nie omieszkałaś wykorzystać tego wątku do osobistych rozgrywek...
          • Gość: kikoo1 Re: Agresja, jaką przejawiasz w większości postów IP: *.net.autocom.pl 04.10.06, 04:20
            Mrugu, jakie osobiste rozgrywki? I Ty to piszesz, który wielokrotnie proszony
            przeze mnie o obiektywną ocenę sytuacji, dokonałeś po raz pierwszy bardzo
            nieśmiałej i powierzchownej próby opisu tego, co się na tym forum dzieje.
            Powierzchownej a więc niepełnej, a zatem w dalszym ciągu nieobiektywnej.
            Wymieniłam osoby zachowujące się po chamsku w sposób niezwykle skrajny. Trudno
            w nieskończoność przytaczać ich odzywki, ale przyznaj choć raz szczerze i
            sprawiedliwie, czy nie mam racji? Od miesięcy próbuję artkułować swoje
            komentarze w sposób jak najbardziej wyważony, dopóki ni stąd ni zowąd nie
            wyskoczy któraś z wymienionych przeze mnie osób ,by naurągać zwolennikowi PiSu
            niejako obok tematu wątku. Czyż nie?
            I jaki sens ma forum, gdzie występują osoby majace te same poglądy? Wyglada na
            to, że dobre forum, to - wg Ciebie - forum na którym wszyscy sobie przytakują
            i zgodnie, w sposób nieswykle prymitywny, naśmiewają się głównie z fizycznych
            cech posłów i członków PiSu.
            A paktować jest mi z Tobą niezwykle trudno, bo w ogóle nie chcesz przyjąć do
            wiadomosci moich racji.
        • pan.tusek kiko, skoros taka swieta, to uzyj wyszukiwarkoi 04.10.06, 11:43

• pan.tusek Re: kiko, skoros taka swieta, to uzyj wyszukiwark 04.10.06, 12:01
            i porownaj jakosciowo ( pod wzgledem chamskich odzywek i wyzwisk) oraz
            ilosciowo swoje posty i moje.
            Sprawdz, ile razy ty bylas na oslej, ile ja.
            Przyjrzyj sie, ile politycznego spamu, agitacji, przeklejanych watkow z forum
            kraj ty umiescilas, a ile ja.
            Popatrz obiektywnie, ile razy "gadasz" sama ze soba jako kiko, awizo, dex,
            allon, mino, andrra i kilkanascie innych nickow, jak rowniez jako nielogowaniec
            z "net.autocom"

a potem pogadamy.

i skoncz ze swoja spiewka, ze TWA, ze "solidarnosc partyjna", szara siec, i
            inne uklady.
            tzw TWA bylo na tym forum od poczatku, odchodzili jedni, przychodzili inni, ale
            takiego zalewu chamstwa i prostactwa, jakie tu jest od poltora roku, nie bylo
            nigdy.
            Ciekawe, ze zabagnienie fk zbieglo sie w czasie z twoim pojawieniem sie tutaj
            wlazlas w nowe srodowisko, i zaczelas wprowadzac swoje porzadki
            ludzie nie lubia, jak im sie sra na glowe, agresja budzi agresje
            kolko sie zamyka

wiec przemysl to sobie moze, zanim znow bluzniesz na temat mojego chamstwa
      • mrug Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 02:46
        Logowanie, niewątpliwie, pomoże. Ale nie rozwiąże całości problemu.
        • Gość: kikoo1 Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... IP: *.net.autocom.pl 04.10.06, 08:36
          Logowanie o tyle nie rozwiąże problemu, że główni "bohaterowie", których
          wymieniam, są właśnie zalogowani! W niczym im to nie przeszkadza.
          O taką erupcję prymitywnego chamstwa, z jaką można spotkać się na krakforum,
          trudno gdzie indziej! Żadne klikanie w kosz nie skutkuje.
          Na Krakforum z o wiele większą kulturą można się spotkać właśnie wsród osób
          niezalogowanych, nieustannie besztanych i przepędzanych przez "gang".
          Słowo "gang" użyłam tu rozmyślnie albowiem wszystkie te osoby , łącznie z
          adminem, znają się w realu. Częste spotkania w pubach jeszcze bardziej ich
          konsolidują, pozwala im to na tworzenie bardzo silnej, zwartej grupy na forum.
          Dlatego tak ważne byłoby, żeby funkcje adminów były pełnione przez kogoś
          spoza "cosa nostra"! Przez osoby spoza "forumowego układu", przez osoby, które
          mogłyby działać z pełnym obiektywizmem!!!
    • Gość: gh najwięksi wulgarni opluwacze tu sie znaleźli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:09
      niech administracja nie da sie nabrać, dużo przez takich tracicie, oj dużo,
      • stefan26 Re: najwięksi wulgarni opluwacze tu sie znaleźli 04.10.06, 09:13
        mrug o tobie mowil, neostradziarzu.
    • siuda_baba Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 09:33
      Popieram.
      Rzadko udzielam się na forum Kraków, ale chętnie je czytałam... do czasu. :(
      Nie może być tak, że przy bujnym rozwoju wątpliwej twórczości agitacyjnej, wątki
      związane z miastem kwitowane są słowami: "użyj wyszukiwarki", "a co Cię to
      obchodzi" lub wyzwiskami. Na to forum naprawdę zaglądają czasem ludzie, którzy
      potrzebują informacji, a nie mieszaniny intymnych wyznań i urojeń. I są zażenowani.
      Niestety przychodzą mi do głowy tylko dwa rozwiązania:
      1. utworzenie (choćby na pewnien czas) działu Polityka i przerzucanie tam
      wszystkich wiadomych wątków - niech się żreją na podstronie
      2. zamknięcie forum Kraków - to antyreklama miasta
      Pozdrawiam!
    • gph osobiście nie życze sobie, nazywania mnie gównem 04.10.06, 09:56
      tudzież imbecylem przez niejakie kiko

super, że przenieścliście wątek na oślą ławkę ale jakoś mnie to nie
      satysfakcjonuje. być może Wy jesteście przywyczajeni do takowych epitetów pod
      swoim adresem, ale ja nie uważam, zebym sobie czymkolwiek zasłużył na takowe
      traktowanie na forum w którego istnieniu mam udział niemal od poczatku.
      • peteen to kiko to straszna swołocz... 04.10.06, 10:45
        ma czelność babsztyl...
        • Gość: ? Re: to kiko to straszna swołocz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:08
          " to kiko to straszna swołocz...
          peteen 04.10.06, 10:45 + odpowiedz

ma czelność babsztyl..."

cóż jeszcze dodać o tym osobniku/czce peteenie sam się zdemaskował....
    • jabbur Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 16:26
      Raczej Wy sobie "nie radzicie". Przecież nie jesteście dziećmi, które
      potrzebują opiekuna, aby nie obrzucać się błotem i kalumniami.

Poszukamy więcej osób do opieki nad Krakowem, ale bez kultury piszących
      będzie to walka z wiatrakami.
      • mrug Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 16:47
        Nie reagujecie wystarczająco szybko na posty łamiące regulamin. Nawet
        najbardziej spokojny człowiek, prędzej czy później straci cierpliwość i odpowie
        agresją na agresję.
        Poza tym, dopuściliście do tego, że forum Kraków stało się przedłużeniem forum
        Kraj. Ilość wątków komentujących życie polityczne w kraju już dawno przekroczyła
        granice zdrowego rozsądku. Doszło nawet do tego, że wątki traktujące o lokalnych
        sprawach były wyśmiewane przez niektórych forumowiczów jako błahe, nudne i
        idiotyczne. Wielokrotnie ten problem był do Was zgłaszany i pozostawał bez echa...
      • istna Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 16:52
        Przepraszam, ale chyba upadłeś na głowę. Nie poczuwam się do
        współodpowiedzialności za chamstwo niektórych forumowiczów.
        A rolą admina jest opieka nad forum, nie nad forumowiczami.
        Jeżeli nie, to po co właściwie ten tekst na górze: "Tym forum opiekuje się barrin."?
        A dzisiejsze działania admina/ów właśnie w zaledwie pół dnia uczyniły fk trochę
        bardziej przyjaznym miejscem:)
        • jabbur Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 18:18
          Chamstwo należy ignorować i nie wchodzić z nim w interakcje - redakcja portalu
          nie "upilnuje" dziesiątek tysięcy forumowiczów, którzy zaczną się wzajemnie
          obrażać. My reagujemy na Wasze zgłoszenia, nie moderujemy wszystkiego prewencyjnie.

Barrin jest społecznym opiekunem i forum się opiekuje (za co należy się jemu
          wielka chwała), ale nie widzi wszystkiego i nie spędza na forum 24h/dzień.
          • istna Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 18:34
            Nie uważasz, że jeden aes to za mało na takie dynamiczne forum?
          • gph głęboko się mylisz:D otóż chamstwu 04.10.06, 21:16

należy się przeciwstawiać

siłom i godnościom osobistom (se kursywą zapisz bo wężykiem to chyba nie można:)
      • gph Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 17:13
        jabbur napisał:

> Raczej Wy sobie "nie radzicie". Przecież nie jesteście dziećmi, które
        > potrzebują opiekuna, aby nie obrzucać się błotem i kalumniami.
        >
        > Poszukamy więcej osób do opieki nad Krakowem, ale bez kultury piszących
        > będzie to walka z wiatrakami.

przecież my jesteśmy świętymi krowami to i nas netykieta strzyka - co nie?
        • mateuszwierzbicki Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... 04.10.06, 18:53
          zgłaszam się na ochotnika na admina komisarycznego. Tydzień czasu i wszystko
          będzie grało :)
    • Gość: kultura admina Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=49787760&wv.x=1&v=2&s=0
    • Gość: eliza Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:55
      dokąd będa pisać tacy jak mrug i jemu podobni forum nie bezdie funkcjonowac
      oni są bez minimum kultury, ubliżaja majacym inne zdanie i kapuja na nich
      to komuchy
    • Gość: o. Re: Forum Kraków - nie radzicie sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=49442034
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka