Dodaj do ulubionych

Lista toruńskich ginekologów

09.05.07, 09:36
dr Grażyna Weiss-Bejgier

Wspaniała lekarka, prowadziła moją ciążę osiem lat temu i od tej pory jestem
stałą pacjentką. Bardzo fachowy lekarz, odpowie na każde pytanie, poza tym
można z nią porozmawiać jak z człowiekiem. Wcześniej odwiedzałam kilku
ginekologów i leżałam dwa miesiące na patologii na Bielanach, w tym czasie
poznałam wielu lekarzy. Nie wyobrażam sobie jednak innego lekarza.
Obserwuj wątek
    • mala11113 Lista toruńskich ginekologów 10.05.07, 12:12
      dr Marek Nowicki

Uważam, że bardzo dobry lekarz, miły i taktowny a do tego świetny fachowiec. Od
      koleżanek słysze również same pochlebne opinie, ale chętnie poznam zdanie innych
      • magdoska1 Re: Lista toruńskich ginekologów 28.11.07, 08:46
        dr Marek Nowicki -polecam
    • boo7 Lista toruńskich ginekologów 16.05.07, 09:02
      dr Marian Migda
      Polecam wszystkim nieciężarnym, które nie są zadowolone ze swojego lekarza. Przy
      każdej wizycie wykonuje badania, nie ma problemu ze skierowaniem na cytologię
      czy wypisaniem tabletek antykoncepcyjnych (co zdarza się u niektórych toruńskich
      ginekologów). Jest rzeczywiście trochę chłodny w obyciu, mówi bardzo mało, jeśli
      uważa, że wszystko w porządku to pozostawia to bez komentarza. Na wizytę w
      ramach NFZ trzeba rzeczywiście długo czekać - koło 3 miesięcy, ale to chyba
      norma obecnie. Kolejne wizyty są ustalane bezpośrednio po wizycie, u
      pielęgniarki i to rozwiązuje problem dłuższych kolejek.
      Ja obecnie jestem w 8 miesiącu ciąży i od pierwszych tygodni jestem pod opieką
      Migdy. Przy każdej wizycie mam robione dokładne USG dziecka. Planowo odbywają
      się badania obowiązkowe, zalecane w określonych tygodniach ciąży, pozwalające
      zdiagnozować ewentualne wady genetyczne. Niestety nie pasuje pasuje mi teraz
      jego małomówność. Z reguły słyszę, że dziecko rozwija się prawidłowo, waży i
      mierzy tyle a tyle. Chyba jak każda matka chciałabym wiedzieć więcej o swoim
      dziecku.
      W wypadku drobnych problemów, które pojawiły się w ciąży szybko i skutecznie
      interweniował, przepisując odpowiednie leki, wysyłając mnie na zwolnienie i
      przyspieszając termin wizyty kontrolnej.
      Niestety mam pewne zastrzeżenia. Chodzi o skierowania na badania zalecane
      kobietom w ciąży. Podstawowe, czyli krwi moczu i krzywą cukrową miałam zlecone
      tak jak trzeba. Zaleca się natomiast, by ciężarna na początku i na koniec ciąży
      miała zrobione badanie WR (choroby weneryczne), 2-3 razy w czasie ciąży badanie
      na choroby odzwierzęce oraz badanie na zółtaczkę (HBS jeśli dobrze pamiętam
      nazwę). Z tych badań dopiero teraz na sam koniec będę miała zrobione WR. Może
      nieciężarnym wyda się to drobiazgiem, jednak powyższe choroby są groźne dla
      płodu, zwłaszcza w pierwszych miesiącach ciąży, gdyż mogą prowadzić do uszkodzeń
      płodu. Z drugiej strony z rozmów z moimi koleżankami dowiedziałam się, że
      lekarze dosyć często nie wykonują tych badań, chyba że zachodzą jakieś
      szczególne wskazania. Być może przyczyną jest cena badań, to na choroby
      odzwierzęce kosztuje podobno około 70 zł (wykonane prywatnie). A jak wiadomo NFZ
      Nie Finansuje zbyt dobrze naszego Zdrowia.
      Jak urodzę zdrowe dziecko (a wierzę że tak będzie) uznam, że Migda dobrze
      opiekował się nami w ciąży. Póki co lekarza polecam tym wszystkim kobietom,
      które u swojego lekarza nie mogą liczyć na badania, które rutynowo przeprowadza
      Migda.
      • barbie-torun badania 16.05.07, 11:54
        mam 4 dzieci i chodziłam do kilku gin.
        w ciąży zadnych IMg czy innych odzwierzęcych, nie miałam robionych,
        takze watrobowych czy hormonalnych też nie,
        WR raz w ciąży,teraz to sie nazywa chyba ASR czy WSR
        cukier- nie krzywa tylko w połowie ciąży na czczo i 1h po zażyciu glukozy,
        co 2 m-ce krew i mocz (jeśli prawidłowe, lub co miesiac)
        3 x w całej ciąży USG
        po co co miesiąć???
        KTG 3-4 razy pod koniec
        grupa krwi jeśli nie oznaczona wcześniej była

Polecam dr n. med. Michała Szymańskiego z Matopatu
        świetny specjalista
        także USG i problemy niepłodności
        tylko prywatnie i kolejki duże
    • emma121 Lista toruńskich ginekologów 06.06.07, 23:14
      Dr Mariusz Łojko : super lekarz. Przeniosłam się do niego od dr Kocha. O Kochu
      mam złe zdanie, toteż poszłam do dr Łojko i nie żałuję. Mądry, uczciwy,
      sympatyczny, delikatny, dowcipny. Już się nie boję, że mój ginekolog cos
      przeoczy. Teraz wiem, że chodzę do mądrego i uczciwego lekarza.
      • izu7 Re: Lista toruńskich ginekologów 07.06.07, 14:16
        No tak... takie jest pierwsze wrażenie po pierwszym kontakcie z dr Łojko.
        Słynie z dowcipkowania i głupich żarcików. Szył mnie po porodzie i zrobił to
        fatalnie! Jak dla mnie olewus, chyba,ze mu płacisz prywatnie...
        • magdoska1 Re: Lista toruńskich ginekologów 20.07.07, 11:46
          mnie tez szył łojko i nie narzekam :-))
        • loca_ines Re: Lista toruńskich ginekologów 08.10.08, 14:13
          Tak się składa, że trafiłam na niego w szpitalu na Bielanach. Spotkał mnie na
          korytarzu, zapytał jak się czuję, objął, kiedy zobaczył łzy w oczach. To było
          pierwsze moje spotkanie z dr Łojko, zupełnie przypadkowe. Do końca mojego pobytu
          w szpitalu interesował się moim stanem zdrowia; właściwie przejął opiekę nade
          mną od innego lekarza. Byłam jeszcze u niego dwukrotnie na kontrolnych USG. I
          nie były to prywatne wizyty!!!
          Cudownie ciepły, życzliwy, troskliwy człowiek. Owszem, żartuje, jest bardzo
          swobodny, i to dzięki temu również wizyta u niego przebiega w miłej, wręcz
          wesołej atmosferze.
          Już postanowiłam, że zostanę jego pacjentką, prywatnie.
      • hanna50 Re: Lista toruńskich ginekologów 08.06.07, 22:54
        emma121 napisała:

> Dr Mariusz Łojko : super lekarz. Przeniosłam się do niego od dr Kocha. O Kochu
        > mam złe zdanie, toteż poszłam do dr Łojko i nie żałuję.

A co takiego złego zrobił dr Koch?

• jasmina1977 Re: Lista toruńskich ginekologów 09.06.07, 15:25
      Piotr Kozankiewicz
      Nie wiem czemu nikt o nim do tej pory nie napisał. Miałam problem z zajściem w
      ciąże, dr Łojko mnie zbył, kazał pół roku sie starać i potem przyjść.
      W tym czasie doktor Kozankiewicz zrobił mi wszystkie badania i przepisał leki.
      Po kilku miesiącach zaszłam w ciążę. Teraz jestem mamą wspaniałego chłopca.
      Dodam, że chodziłam na wizyty i Usg na kasę chorych. Doktor wyczerpująco
      odpowiada na pytania, nie ma się poczucia że się spieszy. Przyjmuje w przychodni
      na Podgórzu, pracuje też w szpitalu. miałam to szczęście że robił mi cesarkę.
      Polecam!!!
      • hanna50 jasmina1977 - dr Kozankiewicz? 09.06.07, 17:42
        Czy możesz napisać z jakich powodów była cesarka? Czy o niej wiedziałaś wcześniej?
        Szukam ginekologa z normalnym podejściem do cesarki.
      • rrybek Re: Lista toruńskich ginekologów!! chyba nie 19.07.07, 21:53
        chyba cos ci sie pomylilo to nie jest piotr tylko pawel igor kozankiewicz!!!
        swietny jest zgadzam sie!!! chodze do niego na usg tylko troszke jest
        malomowny ;) przyjmuje na podgórzu.jesetwm mile zaskoczona ze robi cesarki jak
        bym miala miec tez bym chcial zeby on ja wykonal :)polecam
      • awsr Re: Lista toruńskich ginekologów 15.02.08, 19:25
        zgadza sie rewelacyjny lekarz!
      • loca_ines Re: Lista toruńskich ginekologów 08.10.08, 16:42
        jasmina1977 napisał:

> Piotr Kozankiewicz
        > Nie wiem czemu nikt o nim do tej pory nie napisał. Miałam problem z zajściem w
        > ciąże, dr Łojko mnie zbył, kazał pół roku sie starać i potem przyjść.
        > W tym czasie doktor Kozankiewicz zrobił mi wszystkie badania i przepisał leki.
        > Po kilku miesiącach zaszłam w ciążę. Teraz jestem mamą wspaniałego chłopca.
        > Dodam, że chodziłam na wizyty i Usg na kasę chorych. Doktor wyczerpująco
        > odpowiada na pytania, nie ma się poczucia że się spieszy. Przyjmuje w przychodn
        > i
        > na Podgórzu, pracuje też w szpitalu. miałam to szczęście że robił mi cesarkę.
        > Polecam!!!

Również miałam problem z zajściem w ciążę, w wieku 28 lat. Dr Wojtynek
        stwierdził wówczas, że moje jajniki wykazują cechy policystyczności i być może
        to jest powód "niezaskakiwania". Powiedział jednak, że jest to zjawisko bardzo
        powszechne, że jak na razie nie ma konieczności leczenia i że jeśli przez
        kolejne pół roku intensywnych starań o dziecko nic z tego nie wyjdzie, to
        dopiero wówczas pomyślimy o przedsięwzięciu dalszych kroków.
        Po paru miesiącach rzeczywiście zaszłam w ciążę. Może więc i u Ciebie mogło być
        tak samo? I może takie a nie inne podejście dr Łojko miało swoje uzasadnienie -
        nie musiało przecież wynikać z jego złej woli czy ze zlekceważenia Twojego
        problemu, bo akurat o taką postawę na pewno bym go nie posądziła.
    • jasmina1977 Re: Lista toruńskich ginekologów 29.07.07, 18:50
      Rzeczywiście pomyliłam imię dr Kozankiewicza. W 23 tyg usg wykazało położenie
      miednicowe, później już usg nie miałam. Wody odeszły o 6.00, w szpitalu byliśmy
      ok. 7.00, a synek był na świecie o 9.30. Foszłam szybko do siewbie, po ok. 2
      tygodniach od cesarki nie czułam juz bólu!!
      • rrybek Re: Lista toruńskich ginekologów 05.08.07, 14:31
        hmmm ja tez mam takie położenie dzidziusia teraz jestem w 34 tyg mam miec
        jeszce jedno usg zeby własnie stwierdzić czy dziecko juz sie ułożyło.Jesli nie
        to pewnie tez czeka mnie cesarka.mam pytanie czy dostałaś szybko dzidziusia po
        cesarce czy dopiero po dniu czy dwóch nie wiem jak to jest.
    • jasmina1977 Lista toruńskich ginekologów 08.08.07, 16:11
      Zaraz po cesarce mąż mógł za mną posiedzieć jakieś 2 godziny. W tym
      czasie przynieśli mi synka. Leżał w moich ramionach:) Super uczucie.
      Niestwty 12 godz. nie można się ruszać więc maluszka przynoszono
      tylko do karmienia. Jak już karzą wstać też jest ciężko, ja dostałam
      małego na salę po dwóch dniach. Trzeba jak najwięcej wstawać żeby
      dojść do siebie. Dziecko może być wypisane jak 24 godz. jest z mamą
      na sali, oczywiście jak jest ok. Ból jest duży, ale dają środki
      przeciwbólowe, wszystko można przejść. Dziś mój synek kończy 4 msc a
      blizny praktycznie już nie widać!
      Trzymam kciuki, bedzie ok!!!
    • soul-fly Lista toruńskich ginekologów 12.10.07, 13:35
      Romuald Rzyp, dr nauk med. spec. ginekolog położnik

Trafiłam na niego przypadkiem, kiedy nie było mojego lekarza. Często się spóźnia, jego pacjentki w poczekalnie narzekały na jego negatywne nastawienie, podobno brak mu zrozumienia i szacunku, zraża do siebie gruboskórnym, żeby nie powiedzieć chamskim zachowaniem. Tyle ze słyszenia, ja mogę powiedzieć od siebie, że badanie przeprowadza w fatalny i bolesny sposób, w stylu: "zawracasz mi głowę, to cierp" :/ Mimo dolegliwości w ciąży, z którymi przyszłam, starał się jak najszybciej pozbyć mnie z gabinetu, bo miał jeszcze długą kolejkę pacjentek, może i można by to zrozumieć, gdyby nie fakt, że mimo spóźnienia najpierw przyjął kilka pacjentek prywatnych (!), mimo, że na wizyty prywatne jest wyznaczony inny dzień. My na kasę chorych, byłyśmy zdecydowanie mniej ważne, a ja, mimo bólu, byłam tylko pacjentką innego lekarza, i "piątym kołem u wozu", zdecydowanie nie polecam, głównie ze względu na brak kultury osobistej, i jeśli się nie płaci - zdawkowe i taśmowe traktowanie.
    • soul-fly Lista toruńskich ginekologów 12.10.07, 13:49
      Lech Mizarewicz, lek. med. spec. ginekolog położnik

Rynek Staromiejski 4, tel. 056 621 11 63

Rzetelny i profesjonalny lekarz, trzeba rejestrować się do niego z wyprzedzeniem, bo jest oblegany, ale warto. Przyjmuje oprócz prywatnego gabinteu na Rynku Staromiejskim, w przychodni na Bażyńskich, na kasę chorych, ja chodzę tam. Prywatnie nie jest też drogi, mimo opinii, i fakty bycia ordynatorem oddziału w Chełmży, za wizytę prywatną, a konkretnie usg, brał ode mnie 50 PLN, od pań, które nie są jego pacjentkami na Bażyńskich brał niewiele więcej, 60 lub 70 PLN. Jest rozchwytywany, i zabiegany, ale nigdy nie daje tego odczuć, nawet wracając prosto z dyżuru, jest zawsze miły, i odpowiada na wszystkie pytania, ale w razie pierwszych wizyt - daję wskazówkę, on z natury jest bardzo spokojny i małomówny, więc lepiej przyjść nawet z listą pytań, niż oczekiwać, że on nas zagada, i wypyta o wszystko, szczególnie jeśli chodzi o ciążę i pierwsze wizyty. Generalnie, lekarz wysokiej klasy, godny polecenia. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to wśród znajmych naliczyłam 4 pary, którym błędnie określił płeć dziecka na usg, zawsze rodziło się zupełnie na odwrót ;) U mnie w trakcie ciąży właśnie zmienił zdanie, więc tak na pewno, dowiem się dopiero na porodówce. Poza tym, same plusy.
    • my-sz-ka Lista toruńskich ginekologów 27.11.07, 21:19
      polecam dr KOCHA wlasnie prowadzi moja ciaze,wspanialy lekarz zawsze
      usmiechniety i pelen optymizmu...wizyta to koszt 80zlotych wiec cena
      tez nie jest wygorowana a naprawde warto...
      • tola67 Re: Lista toruńskich ginekologów 18.02.08, 22:00
        Czy słyszałyście może o dr Andrzeju Wincewiczu, prosze o opinie bo
        szukam endo-ginek. i chyba do niego sie wybiore. Pozdrawiam
        • tola67 Re: Lista toruńskich ginekologów 19.02.08, 22:56
          Ponawiam prośbę
          • julotnia Re: Lista toruńskich ginekologów 27.02.08, 19:39
            Dr Szufarska. Przyjmuje w budynku niedaleko apteki, przy ul.
            Mickiewicza. (tel. 056 622 54 36). Moim zdaniem świetna. Spokojna,
            miła, cierpliwa...
            • gosia.badowska Re: Lista toruńskich ginekologów 28.02.08, 16:52
              obio mi sie juz o uszy to nazwisko, slyszalam niestety opinie tylko
              ejdnej osoby o niej [ byla pozytywna] ale czy moglabys napisac cos o
              niej wiecej?
          • tola67 Re: Lista toruńskich ginekologów 10.06.08, 10:33
            Byłam i zdecydowanie nie polecam. Pan niewatpliwe lubi pieniążki,
            jak kazdy pewnie, ale on bez umiaru, mysle ze nie sklamie nazywajac
            go naciagaczem. Naprawdę nie dajcie sie zwiesc opowiesciom o pracy w
            Angli i innymi przechwałaki . Wszystkim pacjentkom które sa leczone
            u tego Pana na PCOS radze skonsultować leczenie u innego lekarza.
            Nie polecam, jesli ktos chce wiecej szczegółow piszcie na gazetowego.
            • tola67 Re: Lista toruńskich ginekologów 20.06.08, 17:10
              Moj wpis dotyczy A. Wincewicza
    • magnolia_crescent Re: Lista toruńskich ginekologów 17.05.08, 00:40
      dotyczy dra Mariana Migdy(przenigdy!)nomen omen.Pozwolę sobie na garść
      krytycznych refleksji nt. Pana doktora.Zaznaczę od razu, że celem mojej wizyty
      było uzyskanie recepty na tabletkę "PO". Dla doktora okazało się być to wodą na
      młyn- nie wiem, czy stałą cechą jego usposobienia jest akcentowanie swojej
      zbawczej wobec pacjentek funkcji, czy też jego zachowanie wobec mnie związane
      było z zastaną sytuacją, w której dzielił i rządził.otóż poczułam się jak osoba
      publicznie batożona. doktor zabrnął w dewiacyjną poufałość, jego żart był co
      najmniej tępy.Po 20 minutach spędzonych na kozetce dochodzę do przekonania, że
      poza umiejętnością obsługi specjalistycznego sprzętu, niewiele ma Marian Migda
      wspólnego z zawodem lekarza, który bądź co bądź jest służbą.
      • evavis Re: Lista toruńskich ginekologów 18.06.08, 18:04
        Całkowicie się zgadzam, Migda to porażka!!!!Nigdy w zyciu!!!
        • stokrootka40 Re: Lista toruńskich ginekologów 09.10.08, 09:59
          Zgadzam się. Mnie zapisał lekarstwo, które jest wycofane z obiegu - wyobraźcie
          sobie minę pani w aptece....
    • kasiullad Re: Lista toruńskich ginekologów 12.06.08, 13:02
      Ja polecam dr Dariusza Łukasiewicza. Chodzę do niego prywatnie i prowadził też
      już jedną moją ciążę. Od znajomych też słyszałam same pochlebne opinie o nim.
    • livia_82 Re: Lista toruńskich ginekologów 21.06.08, 16:32
      a ma ktoś informacje na temat dr Mariusza Łojko????
      • dziulkas Re: Lista toruńskich ginekologów 23.06.08, 10:40
        czytaj wyżej
    • super.amelka Lucyna Palacz-Marchwińska, dr n. med. spec. gineko 23.06.08, 13:47
      Serdecznie polecam. Fachowa, miła, delikatna. Zawsze chodzę tylko do niej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka