Dodaj do ulubionych

Pierwszy lot - pomóżcie;)

17.06.08, 12:52
Za 4 dni czeka mnie pierwsza podróż samolotem z Krakowa do Londynu
liniami Ryanair;) No i właśnie...Nigdy nie byłam nawet na lotnisku i
nie mam zielonego pojęcia jak się to wszystko odbywa, tzn co trzeba
robić po wejściu na lotnisku? Szukałam podobnego wątku na forum ale
nie znalazłam dlatego proszę o pomoc doświatczonych pdróżujących.
Z góry dziękuję;)
Obserwuj wątek
    • Gość: dafude Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:54
      Ty masz jeszcze 4 dni! a mnie czeka pierwszy już jutro.... :o
    • lccfly Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 17.06.08, 13:16
      to zależy od tego czy odprawiłaś się online,czy też masz bagaż rejestrowany;)
      • ellyzka Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 17.06.08, 13:30
        Czeka mnie odprawa na lotnisku
        • lccfly Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 17.06.08, 13:44
          idziesz do stanowiska odpraw(linia ,rejs-którym lecisz)tam dajesz numer
          ref.potwierdzenia rezerwacji-dokument tożsamości,zdajesz bagaż,dostajesz
          bilet,idziesz do bramek kontrolnych,twój bagaż podręczny przejeżdża przez
          rentgen,ty przechodzisz przez bramkę,przechodzisz potem kontrolę
          paszportową,następnie zakupy w sklepie bezcłowym;))a potem do odpowiedniego
          gejtu i czekasz aż otworzą wejście....(okazujesz bilet+dokument toż.)wsiadasz w
          autobusik,podjeżdżasz do samolotu,i ostatni etap to zajęcie miejsca na pokładzie
          "wspaniałych"linii Ryanair...;)miłego lotu:)
          • Gość: Kamila Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) IP: *.4web.pl 17.06.08, 14:40
            a aparat foto i komórkę się wyjmuje z bagażu czy może byc przeswietlony?
            • lccfly Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 17.06.08, 14:50
              Gość portalu: Kamila napisał(a):

> a aparat foto i komórkę się wyjmuje z bagażu czy może byc przeswietlony?
              <<ja nie wyjmuję>>
          • Gość: belos Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) IP: *.pilickanet.pl 07.07.08, 11:40
            odprawa paszportowa? tzn? ja nie mam paszportu...i co tera??? lece
            za 3 tyg... a do Irl nie trzeba rcazje paszportu ;p
            • Gość: m. Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) IP: *.ols.vectranet.pl 11.07.08, 16:06
              belos - dowód osobisty w zupełności staryczy do odprawy paszporowej!
              • kapserek Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 19.07.08, 20:14
                Ma pytanie ponieważ lecę pierwszy raz i nie wiem czy mogę wziąć ze sobą do
                samolotu takie rzeczy jak:
                *Zupki chińskie
                *Kisiel instant
                *Kanapki
                *Batoniki (Bounty, Mars Delight)

A tak w ogóle to kto to wymyślił, że można wziąć tylko 100 ml płynów :/ Bez
                sensu nabijanie kasy, na strefie bezcłowej...
                • escada92 Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 19.07.08, 20:24
                  To co wymieniłes możesz wziąć do samolotu. Są takie ogranieczenia ze
                  względu na większe bezpieczeństwo pasażerów. Pozdraiwam i miłego
                  pierwszego lotu ;))
                  • kapserek Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 19.07.08, 20:41
                    Dziękuje bardzo ;)

Ale wg mnie to są beznadziejne ograniczenia, bo i tak można to wszystko kupić w
                    strefie bezcłowej... Więc jeżeli ktoś planuje jakiś "zamach" ;) to i tak kupi to
                    w sklepach... oj, nie ma się co nakręcać bo i tak zostanie tak jak jest, i tylko
                    nerwy sobie psuję. Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam ;)
                    • escada92 Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 19.07.08, 20:59
                      Zgadzam się z Tobą, jak ktoś będzie chciał zrobić zamach, to mimo
                      wszystko mu się to uda. No, ale co my mamy na to poradzić. Nic tylko
                      się dostosować. A za odpowiedź nie ma za co, do tego w końcu jest
                      forum, pozdrawiam ;))
                    • Gość: Anny Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) IP: *.sti.net.pl 03.08.08, 22:46
                      I co kupi w sklepie wolnocłowym jakaś substancje która może zaszkodzić pasażerom?

Nonsens.
          • agaj2777 Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 05.08.08, 13:48
            I mnie również czeka pierwszy lot samolotem. Proszę powiedzcie jak to jest: w
            moim przypadku jest tak, że dostanę bilet od przedstawiciela biura podróży i z
            tym biletem mam iść do okienka z odprawą biletowo - paszportową, a następnie do
            odprawy bagażu. Ktoś mi mówił, że jeszcze załatwia się w okienku miejscówkę, ale
            to w tym samym co bilety?, czy to jakieś inne okienko?
            Proszę wytłumaczcie. Trochę mi głupio, że jestem taka nieświadoma.
            • escada92 Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) 05.08.08, 14:02
              Po odebraniu biletu trzeba się udać do stanowiska check-in ( tam
              musisz pokazać bilet i wtdey możesz uzgodnić jakie miejsce chcesz i
              tam zostawiasz bagaż rejestrowany (czyli ten co leci w luku
              bagażowym) Następnie udajesz się do do kontroli beżpiczeństwa i
              zostajesz wpuszcona do strefy wolnocowej. Jeśli masz jakieś
              wątpliwości i nie rozumiesz tego co napisałam to tutaj poczytaj ->
              www.polish-airports.com/content/departure/pl/checkin.php
              Pozdrawiam ;)
              • Gość: ewka0207 Re: Pierwszy lot - pomóżcie;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 07:24
                Witam,ja również lecę pierwszy raz,ale mam inny problem,otóż boję się:(((macie
                jakieś pomysły i doświadczenia jak sobie poradzić?pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka