Dodaj do ulubionych

Dziadek we wstążkach - Rynek

07.05.04, 11:32
Podczas weekendu majowego zobaczyłam ze znajomymi żebrającego dziadka całego
obwieszonego kolorowymi wstążkami. Wygladał jak południowoamerykański szaman.
Co to za dziadek? Czy ktoś zna jego historię? Wyglądał niesamowicie. Kilku
spotkanych Wrocławian niestety nic o nim nie wiedziało, nawet go nie
kojarzyli, ale z rozmów przechodniów usłyszałam, że dziadek pojawia się od
lat.
A Rynek macie piękny. :)
Obserwuj wątek
    • wromario Re: Dziadek we wstążkach - Rynek 07.05.04, 12:20
      Mam wrażenie, że trafiłeś na "Heja". Hej spaceruje po Rynku i od czasu do czasu
      wykrzykuje "hej!!!" :D Czasem ktoś mu odpowiada. Kloszard, który chyba szuka
      jakiegoś towarzystwa i rozrywki.
      • lahliq Re: Dziadek we wstążkach - Rynek 07.05.04, 12:34
        Nie słyszałam "Hej", ale jeśli ktoś go raz chociaż widział, to wie o kogo mi
        chodzi. :) Od stóp do głów kolorowe wstążeczki (chyba), wygląda jak barwny
        ptak.
    • Gość: Rafis Re: Dziadek we wstążkach - Rynek IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 07.05.04, 12:43
      Ja widziałem go juz kilka razy i zawsze wtedy gdy na rynku sa jakies koncerty.
      Koles ten jest ubrany w setki wstażeczek i rzeczywiscie wygląda jak szaman-
      aborygen. Wykonuje przy tym jakis taniec znany tylko sobie.
      • Gość: magician Re: Dziadek we wstążkach - Rynek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.04, 12:55
        zapomnieliście o drugim dziadku, który Heyowi czasem towarzyszy.
        Ten drugi ma wielkie okrągłe okulary (z kartonu?).Zazwyczaj pojawiają się razem
        na Buskerbusach :))
        • lahliq Re: Dziadek we wstążkach - Rynek 07.05.04, 13:16
          Przez te trzy dni był sam. Gości w papierowych okularach musiałabym też
          zauważyć. ;)
    • Gość: Wojtek Re: Dziadek we wstążkach - Rynek IP: *.rokita.com.pl / 212.244.170.* 07.05.04, 13:00
      A ja go widziałem parę razy w garniturze i pod krawatem :)
      • Gość: danny Re: Dziadek we wstążkach - Rynek IP: *.crowley.pl 07.05.04, 14:15
        Ja też widziałem go kiedyś w "cywilu".
        A dziadka w papierowych okularach oglądałem podczas jego koronnego numeru:
        rozebrał się do gaci, wskoczył do fontanny na główkę i przepłynął dwie długości
        kraulem! A tam jest może 40 cm wody.
        • luksusowy_yacht Re: Dziadek we wstążkach - Rynek 10.05.04, 09:15
          ehieheiheiehe też widziałem taką akcje kiedyś (chyba rok temu) w jego wykonaniu
      • Gość: tomek Re: Dziadek we wstążkach - Rynek IP: 62.233.177.* 10.05.04, 00:04
        w lakierkach i czarnym garniturze widzialem go kilka razy na pkp. mam
        podejrzenia ze to np. profesor uwr albo badacz jakis. jak wyjezdza na
        konferencje to wklada garnitur, a jak jest na miejscu to ubiera sie normalnie,
        na luzie (w tym wypadku w kolorowe sznurki i kapsle). duzo tez je bo do misia
        wpada z wiaderkami.
    • wedzonka Jest fota, troche marna ale zawsze... 07.05.04, 13:19
      community.webshots.com/photo/109438894/140952693HaHOPz

Pozdrawiam! :)
      • lahliq On ci to, on sam! 07.05.04, 13:31
        :)
        Dzięki Wedzonka!
        Czekam jeszcze czy ktos coś więcej o nim wie, jego image jest zastanawiający. :)
    • Gość: villain Przecież to nasz znajomy z forum - pan Emeryt /nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.04, 13:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka