przymiar 03.11.07, 14:36 Tak uważam, ponieważ społeczeństwu przynosi jedynie same szkody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocoo Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 14:43 Nie mogę tego zrozumieć.Chrześcijanie powinni wiedzieć,że w NT Jezus wyraźnie oddzielił państwo od kościoła bo wiedział , że łączenie niczego dobrego ludziom nie przyniesie.Zawsze był bunt. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 I to natychmiast, a majątek, który kościół 03.11.07, 15:49 zrabował, odebrany. Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Panstwo Polskie nie istnieje 03.11.07, 16:24 Niepodlegle panswo Polskie prestalo istniec w dniu 21 pazdziernika 2007, gdy Polska stracila niepodleglosc na rzecz miedzynarodowych geszefciarzy PO-LiDu. Konkordat nie istnieje, poniewaz nie istneje juz niepodlegla Polska , ktora kiedys konkordat podpisywala. Istnieje tylko podly narodek nadwislanski ateistow i zdemoralizowanych pseudo-katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Panstwo Polskie nie istnieje 03.11.07, 16:55 Atolski21-Berecik moherowy uciska.Zakladaj antenka do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Panstwo Polskie nie istnieje 03.11.07, 18:11 Oooo!A co , ukradli?Zacierali ślady i z mapy też wymazali?A to ci dopiero sensacja. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 18:21 przymiar napisał: > Tak uważam, > ponieważ społeczeństwu przynosi jedynie same szkody. Jako członek społeczeństwa odniosłem korzyść z funkcjonowania konkordatu, co oznacza, że albo (1) łżesz, albo (2) nie wiesz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 18:32 Konkordat przynosi korzyści wyłącznie kościołowi. Twoje twierdzenie pozwala zatem wnioskować, że 1. Jesteś członkiem kościoła, albo 2. Udało się kosciołowi stworzyć w Tobie wrażenie odnoszonych korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 18:42 piwi77 napisał: > Konkordat przynosi korzyści wyłącznie kościołowi. Już o tym dyskutowaliśmy. Twoje twierdzenie pozwala zatem wnioskować, że masz postępującą sklerozę. Twoje twierdzenie > pozwala zatem wnioskować, że > 1. Jesteś członkiem kościoła, albo > 2. Udało się kosciołowi stworzyć w Tobie wrażenie odnoszonych > korzyści. 1. Jestem członkiem Kościoła. 2. Odniosłem korzyść jako członek społeczeństwa. 3. Korzyść nie była urojona. Powiedziałbym nawet, że dość wymierna. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 19:13 Nie no jasne, ale większość społeczeństwa, niebędąca członkami kościoła, nie odnosi wymiernych korzyści, a raczej składa się na wymierne korzyści członków koscioła, no bo tak każe konkordat. Dlatego w interesie większości musi być on zniesiony. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 19:47 piwi77 napisał: > Nie no jasne, ale większość społeczeństwa, niebędąca członkami > kościoła, nie odnosi wymiernych korzyści, a raczej składa się na > wymierne korzyści członków koscioła, no bo tak każe konkordat. > Dlatego w interesie większości musi być on zniesiony. "Większość niebędąca"? A gdzie ona się podziewa? Przypominam sobie także, że już próbowałeś owe koszty "konkordatowe" wymyślać, tylko Ci się nie udało. Może tym razem? Konkordat przejrzałeś z tego co pamiętam, więc czekam na konkretne przepisy z wyłuszczeniem kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 19:56 Niebędącą wiekszość nie jest łatwo zauważyć, szczególnie przez będącą mniejszość, odnoszącą wymierne korzyści. To może mieć coś wspólnego np z arogancją. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 20:03 piwi77 napisał: > Niebędącą wiekszość nie jest łatwo zauważyć, szczególnie przez > będącą mniejszość, odnoszącą wymierne korzyści. To może mieć coś > wspólnego np z arogancją. Obawiam się, że pisząc o "niebędącej większośći" masz na myśli większość nieistniejącą. A z kolei jej dstrzeganie może mieć coś wspólnego np. z urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 20:08 A to już nieelegancko wmawiać nieistnienie niebędącej wiekszości tylko dlatego, że nie odnosi ona wymiernych korzyści. I kto to robi? Mniejszość wymierne korzyści odnosząca. Nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 20:17 piwi77 napisał: > A to już nieelegancko wmawiać nieistnienie niebędącej wiekszości > tylko dlatego, że nie odnosi ona wymiernych korzyści. I kto to robi? > Mniejszość wymierne korzyści odnosząca. Nieładnie. Nie doczekałem się informacji o miejscu przebywania niebędącej większośći, z czego wywnioskowałem, że jest to większość nieistniejąca, a wręcz nie istniejąca nigdzie poza wyobrażeniami mniejszości usiłującej udawać większość nieodnoszącą wymiernych korzyści i rzekomo ponoszącą wymierne straty, które moim zdaniem także są nieistniejące. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 20:22 W lesie przebywasz, a drzew nie widzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 20:29 piwi77 napisał: > W lesie przebywasz, a drzew nie widzisz... Kto chce, niech zowie borem sad przyciętych drzewek na rozstaju, Nie zmieni tym najprostszej z prawd: nie ma w ogóle tego gaju. Zmieniłem treść oryinału. Czego innego dotyczył, więc mi wolno! Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 20:54 Suupari, mnie sie tez wydawalo , ze warto bronic polskich katolikow. Jestem obecnie przekonany , tzw ex-polska to kraik w olbrzymiej wiekszosci poganski. Ci podli nadwislanie sprzedadza wlasna matke i kosciol za garsc brudnych obietnic wyborczych wciskanych przez sprytnych geszefciarzy PO-LiDu. W zadnym ktaje na swiecie ludzie nie nienawidza ksiezy bardziej niz w pseudo-katolickiej polsce. Watykan powinien zerwac konkordat z tym brudnym motlochem i przyslac misjonarzy Afrykanow zeby chrystianizowali barbarzyncow nadwislanskich Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 19:59 A czy wiecie katole ile sa warte grunty pod waszymi kosciolami w centrach miast? Dziesiatki razy wiecej niz grunty pod stadion narodowy. Wiec pseudo-katolicy i atole , geszefciarze PO-LiDu zerwa konkordat aby koscioly pod buldozery a grunty pod geszefciarskie handele. W ty glupi narodku , ktory na nich glosowales , won do lasu sie modlic do Swarozyca, jak twoi slowianscy przodkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Re: Konkordat powinien bić zlikwidowany. 03.11.07, 18:46 Konkordat na ziemiach nadwislanskich jest niepotrzebnych. Po pierwsz jak wykazaly wybory jest bardzo malo katolikow w tym podlym narodku. Wiekszosc to ateisci o pseudo-katolicy. Proponuje: 1)zamienic koscioly na magazyny mebli ,punkty aborcyjne oraz synagogi 2)Wszystkie symbole religijne krzyza zamienic na figurki zlotego cielca 3) Wszystkie ziemie koscielne oddac Niemcom , ich prawowitym wlascicielom 4) Wnetrza kosciolow, obraz matki czestochowskiej sprzedac na licytacji na poczet kontrybucji 65 milardow dolarow, ktore Polska ma zaplacic za krzywdy jakie Niemcy wyrzadzili Zydom. NIech zyke sprawiedliwosz po atolsku Odpowiedz Link Zgłoś