laksmana 10.09.08, 11:34 Mam dwa pytania: 1. Czy Photoshop był legalny? 2. Na czym polegał błąd, skoro pani nie miała złych intencji? Na tym, że fotomontaż był nieudolny, czy na tym, że był oszustwem? Za co właściwie ta pani ma zostać ukarana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xhk Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 11:55 1. Nawet jeśli był legalny (w co wątpię) to po cholerę w Policji PS? Gimp nie wystarczy? 2. no właśnie za co - bo z opisu wynika, że zrobiła zły fotomontaż - eh Odpowiedz Link Zgłoś
kot.puszek.okruszek Czepiacie się i tyle :) 10.09.08, 14:38 Iran wstawił w PS na zdjęciach dodatkową rakietę, to nasza Policja też może :) -- Zdjęcia Bielsko-Biała Egipt Parowozy z Wolsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 16:43 Licencja GIMPa nie przewiduje czasem, że jest bezpłatny tylko w zastosowaniach prywatnych? Odpowiedz Link Zgłoś
anonym_anonym ale to jest tworczosc prywatna :) policja jak 10.09.08, 18:18 rodzina wkoncu musi byc dal nas Odpowiedz Link Zgłoś
hekatonchejr Re: Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 19:14 Nie: "GIMP is free software; you can redistribute it and/or modify it under the terms of the GNU General Public License" Odpowiedz Link Zgłoś
wiur_wiur Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 11:57 o boze, jaka zenada :| Odpowiedz Link Zgłoś
superobserwator Normalny człowiek poszedłby za to siedzieć 10.09.08, 12:59 prokuratura normalnego człowieka za coś takiego wsadziłaby do aresztu na 3 miesiące w ramach podnoszenia statystyki. Ale wiadomo - tylko w Polsce możliwe są takie przewały. W końcu polska prokuratura nie jest od walki z przestępczością, tylko od walki ze słabą statystyką. Odpowiedz Link Zgłoś
dkrysiak Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 13:17 A nie prościej było zamazać po prostu? rozmyć? wyciąć fragment z cyfrą? po co zabawa z PSem? Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 15:21 Po co? nalezaloby czyja protegowana jest policjantka-oszustka. Bo jak ja inaczej nazwac? Obronczyni prawa chciala oszukac spolecznestwo ktoremu sluzy. Wiec pytam oszust tylko rozmowa dyscyplinujaca?? haha Ja pytam czyja corka/kochanka jest pani "policjant" Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 I takie jełopy właśnie pracuja w polskiej policji. 10.09.08, 13:35 Albo niewyżyte mięśniaki , które muszą sobie pokopać pijanych piłkarzy, albo debile którzy zgarniają z ulicy 750 osób idących na mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta700 Re: I takie jełopy właśnie pracuja w polskiej pol 10.09.08, 18:07 W czwartyek miała własnie do czynienia z takimi chamami cynikami, którzy bez prawnie pobili mnie i mojego syna w Mrągowie teraz za to chcą oskarzyc mnie że to ja 6 policjantów razem z 14 letnim synem który siłą został zabrany z ulicy bez udokumentowania okazania i siłą wywieziony do Ośrodka Socjoterapii. Dla mnie policja zachowuje sie gorzej niż nie jeden przestępca. Nadurzywając swojej oznaki i praw. Komendant nigdy nie da skrzywdzić swojego podwadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gcv Zobacz co policjanci wypisują na forach 10.09.08, 14:19 Zobacz co policjanci w czasie pracy ze służbowych komputerów wypisują na forach. polskatimes.pl/fakty/kraj/43357,fani-legii-policja-nas-pobila-policja-nie-bylo-katowania,id,t.html Patrz teksty "Domonika" pisane z adresu IP 195.164.254.xxx należącego (od 0 do 255) do Centralnego Węzła Internetowego Komendy Głównej Policji. Czy media się tym zainteresują? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zobacz co policjanci wypisują na forach 10.09.08, 17:14 Dla mnie to nic nowego, ze falszują wszystko, co sie da, protokoly, dowody. Dla nich nie wazne, kto i czy wogole winien, ale wazne kogo da sie wrobic. Od 8 lat obserwuje sprawe, gdzie nie ma chyba ani jednego protokolu policyjnego i ani jednej notatki sluzbowej, ktore bylby nie pofalszowane. Najpierw prokuratura, a teraz sąd udaje, ze tego nie widzi i niewinnego czlowieka katuja 8 lat sprawami sadowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 14:23 WIekszych bzdur i tlumaczen nie slyszalem, juz predzej uwierze w 5 wymiar, zycie na ksiezycu i uczciwego polityka niz w te brednie. Po namysle jednak wczesniej uwierze w to niz w uzciwego polityka- nie popadajmy w skrajnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik To się tak wydaje... 10.09.08, 14:25 ..lekkie. Ale rozmowa, dla osoby intelektualnie niedorozwiniętej może być naprawdę ciężką karą... Ja bym jej służbowo zabronił obgryzania paznokci na tydzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Tylko "analogowy" negatyw jest dowodem....... 10.09.08, 14:30 Żadna fotografia cyfrowa nie powinna stanowić materiału dowodowego w sprawie......na tym przykładzie widać, jak łatwo laikowi zmanipulować stan rzeczywisty udokumentowany fotograficznie... Negatyw, według KPK jest materiałem dowodowym.....wiadomo, że fotka cyfrowa jest tańsza ale w tym przypadku koszty nie powinny mieć znaczenia jeżeli chodzi o prawdę...... Odpowiedz Link Zgłoś
kinemator Re: Tylko "analogowy" negatyw jest dowodem...... 10.09.08, 15:07 Przecież to nie dowód tylko materiał z zatrzymania. Dowodem to jest torebka z narkotykiem. Na potrzeby prasy dali zdjęcie kiepsko obrobione i tyle. Wg. mnie to szukanie na siłę sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond "świecki"?????????? 10.09.08, 15:20 chryste panie "ŚWIECKI"? A! chodzi o miasto? :-D))) Odpowiedz Link Zgłoś
robycomp Re: Tylko "analogowy" negatyw jest dowodem...... 21.09.08, 11:10 Właśnie przez takich jak ty w tym kraju nie bedzie lepiej jeszcze przez długi czas. Po co dzwonic na Policje i robic sensacje z tego ze ci wybili w aucie szybe - przeciez i tak nic nie zrobia. Pierdzielenie glupot i tyle!! Każde przestępstwo powinno byc surowo karane bez względu na to do jakiego celu zostało popełnione - KONIEC KROPKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Teraz preparuje się dowody Photoshop-em... 10.09.08, 16:16 Prawdziwa IV RP. Sny Zera stały się rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 16:47 dowodem jest narkotyk,torebka,samochód i zdjęcie.Narkotyk, co jest zrozumiałe,torebka-bo moga byc na niej slady sprawcy,samochód jako narzedzie do popełnienia przestepstwa(rozpowszechniania).Zdjęcie jest dowodem dla sądu.Gdy np w grę wchodzą materiały wybuchowe,trujące,produkty szybko psujące się,zwłoki ludzkie, itp-nie dostarcza się tego na rozprawę-co też jest zrozumiałe.Wówczas dowodem są zdjęcia.Nie mogą to byc zdjęcia cyfrowe-bezwzględnie muszą to być zdjęcia analogowe,a do tzw albumu fotograficznego musi byc dołączony zabezpieczony w kopercie, zapieczętowany negatyw. Zdjecia cyfrowe z racji łatwości manipulacji nimi nie mogą być DOWODEM. Mogą jedynie stanowic uzupełnienie materiału informacyjnego dla sądu. Zdjęcia prasowe można wykonywać aparatami cyfrowymi,a kwestią etyki zawodowej i uczciwości jest to,czy pozostawia sie je bez obróbki cyfrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
shakira1 Re: Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 11.09.08, 16:02 Może ktoś się zastanowi nad tym, dlaczego - jak spotykają kary - to tych na smaym dole. Jeśli recznik policji coś poprawiala na zdjęciu, czego robic nie wolno, to powinna poniesć karę. Ale ktoś to zdjęcie także umieścil na stronie internetowej policji - a nie saze by byla to rzeczniczka z Chełmna. Może tak odpowiedzialne zajęcia przekazać komus, kto nie jest ślepy i ma chociaż minimum bystrosci - i takei poprawki do których naprawdę trzeba co najwyżej średnio bystrego oka - by wylapał sam zanim dostana się na swiatl odzienne? Ja - jeśli już karac sprawiedliwie - bym ukarała i tę osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 16:49 brawo (policja a taka mądra) Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Policja wie, kto manipulował zdjęciem z akcji 10.09.08, 17:01 >>>>udziału w nielegalnym zbiegowisku>>> kto to prawo pisal - analfabeta? zal mi tej kobity z chelma. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Free Poland od kumpli Dalejlamy !!! 10.09.08, 19:08 Wyslac czarnosukinekowych do Tybetu ! Tybetanczycy uwielbiaja robic na Zywych Bogow, dolozyc im naszy. f_a_k_y napisał: > >>>>udziału w nielegalnym zbiegowisku>>> > kto to prawo pisal - analfabeta? > zal mi tej kobity z chelma. > Free Tybet Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Manipulowanie dowodami to w policji 10.09.08, 21:27 Manipulowanie dowodami to w policji codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś