1999

(7 wyników)
  • w 1999 roku w Czeczenii poległo547 żołnierzy a 12 zaginęło bez wieści w 2000roku poległo 1397 a 13 zaginęło w 2001roku poległo 502 a 2 zaginęło w 2002roku poległo 485 w 2003 roku poległo 299 a 1 zaginął w 2004 poległo 162 w 2005 do końca sierpnia poległo 74 a 5 zaginęło.Żródło MON Powyższe zestawienie nie obejmuje strat MSW(wojsk wewnętrznych,milicji itd) oraz funkcjonariuszy FSB
  • Świeżo po zmianach ustrojowych w Polsce, nastąpiła też zmiana organizacji i struktury WP. Polegała ona głównie na zmianie nazwy z pułków na brygady, ponieważ zmiany struktury były tylko kosmetyczne. Tak więc nowe Brygady były faktycznie Pułkami Zmechanizowanymi z czasów PRL. Dopiero w następnych nastąpiły znaczące zmiany w strukturze organizacyjnej WP, ale to już inny temat. Tutaj ta przejściowa struktura organizacyjna B.Zmech. www.specops.com.pl/vortal/download/files/skrypt_-_w...
  • Za "Przeglądem Wojsk Lądowych" numer 530 Jugosławianie zmylali rakiety HARM za pomocą kuchenek mikrofalowych. Według ich opinii wystarczyły 4 w pomieszczeniu by rakieta głupiała i brała je za radar. Ot technika :)
  • Szanowni, Pytanie w kwestii jak powyżej do specjalistów. Stałem się posiadaczem takiego oto modelu: www.1999.co.jp/eng/10000229 Jestem raczej "zielony" w sprawach pancernych - czy czołgi w takiej konfiguracji służyły w WP/(l)WP? Czy może coś należałoby przerobić/dorobić? Zakupiłem monografię T-72 z wyd. MAGNUM-X, ale tak naprawdę stawia ona więcej pytań niż daje odpowiedzi. Vive l'Empereur!
  • A przynajmniej tak deklaruja wiadomosci.onet.pl/1953791,441,item.html Ameryknie w Iraku tez powinni sie w 10 lat zmiescic:) I jeszcze jedna informacja,ktora bardzo mnie ucieszyla,powstrzymano kontrrewolucjonistow finansowanych z pieniedzy amerykanskich psow wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6507231,Boliwia__Udaremniono_plan_zgladzenia_prezydenta.html Dobrze uratowano Ewe,nie wyobrazam sobie swiata bez Ewy:)
  • www.liveleak.com/view?i=35a_1202286319 1999 rok , strasznie podoba mi się lotniczy żargon
  • Pod koniec lat '50 zakupili od RN 2 OP typu S. Następnie 3 zmodernizowane okręty typu T. W latach 70. zbudowano dla Izraela okręty typu GAL. Później Niemcy zatwierdziły projekt budowy dla Izraela OP typu Dolphin. Żydzi posiadają więc 3 jednostki tego typu (w nawiasie data wejścia do służby): 1. Dolphin (1999) 2. Leviathan (1999) 3. Tekuma (2000). Czy Żydzi dysponują jeszcze innymi okrętami podwodnymi? Pzdrv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się