1999

(4 wyniki)
  • Czy istnieje coś takiego jak ograniczenie prędkości w określonych godzinach? Właściwie to isnieje, bo widziałam taki znak- ale chodzi mi o to czy jest to zgodne z przepisami. Bo ostatnio zauważyłam ograniczenie prędkości do 40km/h obowiązujące od 5:00 do 23:00
  • Czy ktoś zna nowe normy odnośnie wysokości krawężnika w miejscu przejścia dla pieszych. Otóz w Gdańsku Wrzeszczu na "mojej drodze" do pracy remontowano skrzyzowanie w efekcie położono nowy chodnik krawężniki i wylewkę asfaltu. Wysokość krawężników w miejscu przejść dla pieszych jest obnizona coprawda ale i tak wynosi 6-8cm. Już na etapie kładzenia krawęznków zwracałem uwagę brygadziście ,że coś za wysoko to wygląda ale mnie wysmiał i powiedział ,że się nie znam. W innych miejscach miast...
  • jest rok 2004 a ja w samochodzie mam gasnice z roku 1999 i niewiele rozumiem z tego co na niej jest napisane . Chodzi mi o to czy ona jest jeszcze dobra , czy moge z nia smiało jeździć , czy mam kupić nową ,czy może trzeba ją od nowa napełnić ? Jeśli musze ja napełnić to prosze mi powiedzieć gdzie to się robi , ile kosztuje itp .A może kopic nową ? , i czy jak kopuje nowa to starą oddaje w sklepie ? Mieszkam w warszawie jestem młodym kierowcą , prosze o rady. Dziękuje i pozdrawia...
  • 2 lata temu zrobiono wjazd naposesję i chodniki przy drodze gminnej, chodzi o to że posesją obok ma ładnie zrobiony wjazd tzn obniżony krawężnik do ok 2-3 cm, janatomiast mam ok 8-10 cm, musze wziąs kilka rzy żeby wjechać, nie mówiąc o niszczonym zawieszeniu, dzwoniłem do urzędu babka mi powiedziała że wjazd odpowiada właściciel i mam do nich napisać pismo o zgodę naprzeróbkę i na włąsny koszt to naprawic , wcześcniej nikt nic nie zgłąszał bo nie miałem samochodu i po prostu nie wjeżdza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się