1999

(3 wyniki)
  • Witam, Urząd skrabowy zakwestionował to czy stać mnie było na zakup mieszkania w 1999 roku. Brakuje (sic!) 5 tys PLN. Czy ktoś może mnie poratować informacją na temat kwoty wolnej od podatku w 1999 roku, którą rodzice mogli mi dać jako darowiznę bez opłat skarbowych?
  • Mieszkanie zostało wynajęte w 1985 r. za 3.500 zł. Potem lokatorzy przez lata mieszkali bezczynszowo wzamian za opiekę nad osobą chorą. Gdy chora zmarła opiekowali się domem. Teraz zamierzam uregulować swoje sprawy i znów pobierać pieniądze za czynsz. Ale nie wiem jak przeliczyć po tylu latach. Proszę o pomoc.
  • Witam, Sprzdaje mieszkanie na rynku wtornym. Sama zakupilam je we wrzesniu 1999, czyli we wrzesniu tego roku minelo 5 lat, ale wiem, ze tak sie tego nie liczy. No wlasnie tylko jak: 1. licze dopiero od stycznia 2000 roku, czyli z koncem 2005 minie te 5 lat i dopiero w styczniu 2006 moge je sprzedac? 2. czy moze nie moge sprzedac do konca 2005...o wlasnie mnie olsnilo, ze to wyjdzie na to samo:), czyli dopiero na poczatku roku 2006 moge je sprzedac,:) A czy po uplywie tych 5 l...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się