2001

(12 wyniki)
  • Jeśli ktoś z was lubi samoloty i sprzęt lotniczy oraz pokazy umiejętności pilotów z różnych państw to zapraszam na największą tego typu imprezę w kraju AIRSHOW 2001 w Radomiu w dniach 8-9 września. Wiecej info znajdziecie na stronach: http://www.air.radom.pl/index1.htm
  • Zaczynam ten wątek - to temat rzeka. Do dyskusji zapraszam wszystkich specjalistów od inwestycji osiedlowych :))) - (Radost i Loki dzięki za inspirację) jako eksperci do dyskusji mogą włączyć się pracownicy biur developerskich. Będziemy mówić tutaj o wszystkich nowych i obecnie realizowanych inwestycjach osiedlowych. Zastanowimy się nad rentownością inwestycji o tym czy są w Poznaniu potrzebne czy na przykład bardziej przydałyby się we Wrocławiu przed zbliżającym się Expo :) ...
  • "Przed Sądem Okręgowym w Poznaniu rozpoczęły się dwie sprawy przeciwko MTP - z powództwa Izby Reklamy i Akademii Reklamy. Jednak w obu chodzi o to samo - naruszenie praw autorskich oraz ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Bezprawne wykorzystywanie pomysłu na imprezę targową zarzuca Międzynarodowym Targom Poznańskim Polska Akademia Reklamy i żąda 1,5 mln zł odszkodowania. To pierwsza taka sprawa, która finał znalazła w sądzie. Pomysłodawcy imprezy domagali się zmiany decyzj...
  • MPK ma już doświadczenie w organizowaniu burackich festynów w stylu gierkowskim, może zorganizuje dzień Pieszego Pasażera jak w Misiu? Lata 70 i 80 są teraz trendy, będzie ubawnie. Śmiało chłopaki z MPK! Na ewentualne pytanie czy Pasażerowie pomożecie? odpowiemy: POMOŻEMY!!!! www.attac.pl
  • Jeśli w waszej spółdzielni mieszkaniowej dzieje się źle, zarząd i inne organy spółdzielni nie dbają o interesy członków, zachęcamy do zakładania stowarzyszeń broniących waszych praw. Informujemy, że niedawno założyliśmy ogólnopolskie stowarzyszenie POLSKIE OSIEDLA i w ramach naszej działalności oferujemy pomoc wszystkim zainteresowanym. www.polskieosiedla.az.pl/content/view/38/67/
  • Bulwersujące dane Z 2001 r. ze strony www.stat.gov.pl : a dokładniej www.stat.gov.pl/serwis/miasta_woj_nr3/index.htm Poznań jest drugim najbogatszym miastem w Polsce, bo: - najniższa stopa bezrobocia (po W.) - najwyższe przychody przedsiębiorstw (po W.) Ale uwaga - te same dane: Dochody budżetu miasta (na 1 mieszk.) - 7. miejsce w Polsce (kiepsko, ale jeszcze nie najgorzej) i najgorsze: INWESTYCJE STANOWIĄ ZALEDWIE 10,2 % WYDATKÓW BUDŻETU MIASTA!!! To stawia Pozna...
  • Największy multipleks w Polsce Kinepolis Poznań podsumował pierwsze 3 miesiące działalności. Od 6 lipca do końca września 2001 r. widzowie kupili 300 tys. biletów zostawiając w kasach kina około 5,1 mln zł. Właściciel obiektu liczy, iż do końca 2001 r. sprzeda co najmniej kolejne 300 tys. biletów.
  • Autorem książki jest Jacek Biesiadka. Szukałem już w Arsenale i paru innych księgarniach. Często cytowana jest w Wyborczej.
  • W dodatku okazało się, że w 2001 r. dochody własne stanowiły aż 42,7 proc. dochodów ogólnych Wrocławia. To jeden z najwyższych wskaźników w kraju - wyższy ma tylko gmina Warszawa-Centrum: 43,9 proc. (Poznań ma 33,3 proc., Kraków 29,1 proc.). chcesz zobaczyć więcej: wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/164924.html P.S. Normalnie nie bawiłbym się w te dane bo mnie już to nudzi i męczy ale P.B wspominałeś w dyskusjach o tym właśnie elemencie budżetu, że niby u was tak duży procent b...
  • Pamiętam boje o pierwszeństwo Waszego lotniska w Polsce, że niby na drugim miejscu po Okęciu no może na 3 po Krakowie. Jednak biorąc pod uwagę ilość odprawionych pasażerów w 2001 roku plasujecie się na 5 miejscu w Polsce. 1. Warszawa 4,7 mln 2. Kraków 550 tys. 3. Gdańsk 319 tys. 4. Wrocław 237 tys. 5. Poznań 228 tys. Tak przynajmniej jest podane w dzisiejszym Pulsie Biznesu. A ja naprawdę myślałem , że jesteście na 3 miejscu. Wiem, wiem w przyszłości jak tylko Warszawa...
  • Dlaczego zabrakło nowych biletów, a stare wczoraj wycofano. Zostały tylko te z dopłatami do starych. Pani z kiosku z płaczem stwierdziła, że mimo obietnic nie dowieźli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna