Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      4x4

4x4

(14 wyniki)
    • www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/235901/500_heads_for_the_hills.html?CMP=NLC-Newsletters Sympatyczny :) Coby mu jeszcze siedzenia z tyłu przesunęli, to by było auto dla 4 osób w teren. W końcu lekka Panda 4x4 jest bardzo dzielna w terenie.
    • Jest wyższa od modelu tradycyjnego o około 5 centymetrów, minimalna wysokości od podłoża wynosi 150 milimetrów a zderzaki są wyposażone w osłonę zabezpieczającą. Mowa o Fiacie panda 4x4, który w sprzedaży znajdzie się po wakacjach. Jej prasowa premiera przewidziana jest na wrzesień we włoskiej Pizie. Szkoda, że Fiat nadal nie decyduje się na zorganizowanie takiej europejskiej prezentacji w Polsce. Wszak Panda produkowana jest w wyłącznie w naszym kraju, fabryki w Tychach nie t...
    • Ciekawa strona producenta 3 terenowych klasyków z lat 70-tych. Niezły pomysł na podtrzymanie kultowych konstrukcji w najnowszym osprzęcie i zadziornej prezencji. Szczególnie krótka FJ40 łapie za oko. Pełna profeska w usłudze globalnej - zamawiam model w ustalonej konfiguracji (nie zapomniano o sympatykach 1.9 TDi :) i odbieram w swoim porcie. Jednakże jest ale. Cena tej zabawki zrywa majtki przez głowę. 296 tys zielonych to kwota absurdalna biorąc pod uwagę, że sam silnik HEMI 6.3L od GM z os...
    • kolezanka z pracy zakupiła sztukę. Nie wiem nic o tym aucie poza tym, ze ma naped na cztery koła. Ale jaki to napęd - tez nie wiem. Przejechalem sie nim kilka kilometrow wiec mam tylko kilka spostrzezen - dość głośny silnik - miałczenie z napędu (jak na wstecznym/jedynce w maluchu) Mialczenie występuje przy niskich predkosciach wiec pewnie jedynka ma proste zęby albo cos takiego - pozycja za kierownicą - jak na taborecie - dla mnie kiepsko, bo nawyklem do siedzenia/leżenia z wy...
    • www.szkocja.net/forum/messageview.aspx?Id=86310
    • 1,8 tsi ale to nie ma znaczenia bo raczej nie 2.0tdi a inny nie oferują ( czy taki napęd daje poczucie bezpieczeństwa i frjady na śniegu i w kiepskich warunkach o ile może być wyższe spalanie w stosunku do 2WD ? dzięki
    • Volkswagen wprowadza do sprzedaży nowego Golfa z napędem na cztery koła. Pojazd początkowo będzie napędzany dwoma silnikami wysokoprężnymi, silnik benzynowy pojawi się w ofercie w późniejszym okresie. Napęd przekazywany jest na tylną oś za pomocą elektronicznie sterowanego sprzęgła wiskotycznego typu Haldex. To druga generacja tego typu napędu. Pierwsza zaprezentowana została w 1998 roku. Od tamtej pory VW sprzedał ponad 100 tysięcy samochodów z tym rozwiązaniem. Nowy Haldex ma być łat...
    • (....) Jeśli dojdzie do sprzedaży tych aut w Europie to ile może wynieść cena? Na pewno nie będzie to indyjska wersja "Standard" a po dołożeniu wszystkiego, czego wymagają przepisy (np. w Niemczech wszystkie nowe auta muszą być wyposażone w ABS), cena się podwoi. Dodając do tego obciążenia celno-skarbowe i koszty stworzenia choćby zalążka sieci dealerskiej i serwisowej można spodziewać się ceny około 16 - 18 000 zł. To znacznie więcej, niż kosztował Maluch pod koniec produkcji (...
    • Jesli mam byc szczery, wroze mu duze sukcesy w klasie - w koncu Kulig w "ośce" nie mial konkurencji - najpierw Kadettem GSi, potem Megane Coupe, ktora kosil nawet 4x4... motoryzacja.interia.pl/news?inf=448964 Rownoczenie jest to oficjalny powrot Fiata na rajdowe polskie trasy. Czekamy na kontynuatorow "slusznej linii" :)
    • W ostatnim C&D opisane sa perypetie testowania zestawu do tuningu Corvette Z06 - zestaw mial podnosic moc Z06 do ponad 500 KM. Okazalo sie ze rzeczywiscie podnosi moc o ponad 100 KM, zwieksza tez znaczaco moment, ale przyspieszenie 0-100 jest gorsze niz w samochodzie fabrycznym. Prawdopodobnie osiagnieto granice mozliwosci Corvette w przeniesieniu mocy na ziemie a dodatkowy ciezar tylko ja spowolnil.
    • Szanowni Państwo, ponownie serdecznie dziękuję za poświęcony na odpowiedzi w moim wątku czas. Państwa opinie są dla mnie niezwykle cenne i interesujące. Pozwalam sobie skierować do Państwa kolejne zapytanie: Czy kupując limuzynę klasy wyższej-średniej, skłanilibyście się Państwo ku napędowi na oś tylną, wzbogaconemu o system dynamicznej kontroli stabilności (np. DSC) czy raczej wybrali wersję z napędem na obie osie. Z góry dziękuję za poważne potraktowanie tematu, z wyrazami uszanowan...
    • Postanowilam! Odkad mam psa (najukochanszy, najmadrzejszy psiak na swiecie), przestala byc Tigra uzyteczna. Jazda z otwartym dachem jest cool.... ale tylko kilka razy do roku :( a pies siedzi w domu, zamiast podrozowac ze mna. A ona (bo to jest ona) uwielbia podrozowac. Postanowilam zatem jak na wstepie. Mam na oku takie cos: Suzuki Grand Vitara 2.0 5drs Exclusive 02-2006 data 1-szej rejestracji LPG-G3 128 kM stan licznika 31.814 kolor szary metallic tapicer...
    • www.thecarconnection.com/index.asp?article=6570
    • www.samochodyswiata.pl/index.php?re=845&op=czytnews i motoryzacja.interia.pl/news?inf=433432 Oba pełnią chyba rolę SUV-ów w mecierzysrtych firmach. Berlingo ma świetny lakier. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się