Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      akurat

akurat

(9 wyników)
    • I zasadniczo nie mam zarzutów, tyle tylko że to sytrasznie nudne! Niby akcja i wszystkie składniki książki są w porządku, nie ma np. tak rażących błedów stylistycznych i niedorzeczności jak w "milaczku", ale na ptasie rany, jakie to nudne! Ta Dominika kręci się jak mucha w oleju, lata za starymi facetami, śledzi ich itp - po co??? czy młoda niekaleka dziewczyna śledziłaby starszych facetów??? W koło tyle młodych chłopców, uff. Dotarłem do momentu, kiedy pojechała z kolezanką do babci koleża...
    • innych regionów geograficznych nie ma:( mam już dosyć tego natłoku książek:(
    • "Niedzielni poeci".... Szczerze to wolałabym by wyżej wymieniona Pani zajęła się fizyką jądrową... a jeśli jest ktoś wie co Stefańska miała na myśli popełniając to dzieło to niech mnie oświeci
    • na czym polega tej fenomen tej książki ? pytam, bo akurat tego nie znam, zdarzało mi się czytać Edigeya i owszem doceniam go, ale do czytnia na raz, jak to kryminał, kilka rzeczy tego autora znane mi z serialu "07 zgłoś się", na allegro dostępny jest egzemplarz "Mister MacAreck ..." za 90,00 pln, jest to drugie wydanie rozszerzone, seria z jamnikiem, wyd Czytelnik 1970
    • Przeczytałam wszystkie części jeżycjady ..... czy także ,,sprężyna" jest warta przeczytania ? ? ? Byłabym wdzięczna za wasze opinie ... z góry dziękuje
    • Po "Prosto z mostu" Green-poleciła mi pani bibliotekarka twierdząc, że to bardzo dobra książka. I tu popełniłam błąd, bo uwierzyłam tej pani, że mnie także się spodoba. Mam przykład na to, jak mogą różnić się gusta i oczekiwania wobec książki. Tego się według mnie nie da czytać...schematyczne postaci, nic ciekawego bo ile można czytać o tym, w jakiej restauracji ktoś jada albo jak się para całuje... A Wy, jeśli czytacie tę serię, jakie macie wrażenia?
    • Kto mi poleci fajne książki dla dziecka w zerówce?? Lista podana na stronie "Cała Polska czyta dzieciom" jest według mnie niezbyt trafna i większości książek tam podanych nie chciałabym czytać dziecku bo są beznadziejne i ich nie lubię (na przykład bajki Andersena nie wiadomo dlaczego tak popularne).
    • Pestka(8)

Skopiuje moj post na to forum, moze ktos zechce mi odpowiedziec:). A ja wlasnie jestem po lekturze "Pestki" Anki Kowalskiej. Znana powiesc, wiec moze mi Drodzy Forumowicze rzucicie na nia troche swiatla. Dziwi mnie to, ze Agata popelnila samobojstwo, tak jakby nagle odkryla, ze swiat idealny nie jest i zawsze, ktos musi cierpiec, zeby inny szczesliwy byl?? I tak sobie mysle, czy to nie wina czasow, kiedy ksiazka byla pisana?! Czy teraz, ktorakolwiek autorka z taka latwoscia zabila...
    • Czy wiadomo już coś może o nowch książkach które ukarzą się w kolekcji.Jestem bardz ciekawa czy dalej będę to książki z XXw a może stworzą teraz kolekcję innej epoki??? Jak myślicie??? A może coś wiecie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się