albo

(11 wyników)
  • Na poczatku dziekuje wszystkim co sie madrze wypowiedza i na temat oraz tym ktorzy sugeruja by splacic dlug albo z innymi wartymi niczego uwagami.. Gdybym mogl splacic to bym splacic- a nie mam z czego. Ale od poczatku. Mieszkalem z rodzicami w Gdansku, firma moja prosperowala, sie rozwijala ale niestety z pewnych przyczyn musialem ja zamknac. zostaly dlugi- bardzo duze dlugi ktorych nie jestem w zaden sposob splacic (ponad 400 000 zl jakby policzyc a moze i wiecej). Jakis czas temu kom...
  • Witam! Proszę o pomoc w napisaniu wyjaśnień do komornika w trybie art. 801 kpc do których zostałem zobowiązany. Nadmienić pragnę, iz na dzień dzisiejszy nie posiadam żadnego majątku ruchomego czy też nieruchomości, nigdzie nie pracuję i mieszkam w mieszkaniu swojej matki gdzie jestem na stałe zameldowany. Jak w takiej sytuacji ma wyglądać moje pismo do komornika i czy może przeprowadzić on czynoości egzekucyjne w mieszkaniu mojej matki. Z góry dziękuję za pomoc!
  • Witam, Mam pewne pytanie(a). W marcu 2005 rodzice zamowili sobie Neostrade z TPSA. Internet sobie chodzi a do dnia dzisiejszego za niego nie zostala uwzgledniana oplata na fakturach Vatz TPSA. Czyli placa normalny rachunek za telefona ale bez uslugi neostrada poniewaz stwierdzili ze nic nie moze telekomunikacja im zrobic poniewaz rachunki (faktury) placa w termini w kwocie jaka na nich widnieje. Uwazaja ze to nie ich problem tylko telekomunikacji polskiej. Czy maja racje? I czy w wypa...
  • Witam. W styczniu 1998r mój mąż podżyrował kredyt, z którego tylko 3 raty zostały spłacone. W styczniu 2006r przyszło pismo z jakiejś kancelarii prawniczej z wezwaniem do wykupienia weksla. Odpisaliśmy (być może całkiem niepotrzebnie) że nie jesteśmy w stanie wykupić tego weksla ale kredytobiorca i jego żona pracują i mogą spokojnie spłacić swoje zobowiązanie. Oczywiście nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi. Następnie w lipcu przyszło pismo z ostatecznym przedsądowym wezwaniem do zapłaty. A w ...
  • przeczytałem gdzieś jak się zemścić na pobieraczek.pl-a mianowicie osoby które są w kafejce internetowej albo które korzystają z tz.hotspotów(w celu nie wykrycia ip-gdyby co) wchodzą na google i wyszukują dane kancelari prawnych albo adwokatów i tam prawie zawsze są podane dane-imię,nazwisko,adres i email i te dane wykorzystują do założenia konta na pobieraczku no i taki prawnik nie da sobie w kaszę dmuchać,pobieraczek szybko zapłacze,a co się stanie jak w ten sposób zrobi choćby z 1000 osób ...
  • j.w nie wiem czy trzeba skończyć jakieś studia? może szkolenia? gdzie się udać? pzdr.
  • Kupiłem mieszkanie na kredyt przy najwyższych cenach. Początkowo było OK. Potem zaczęły się kłopoty w pracy i zaczęło mi brakować na raty. Ratowałem się kredytem, potem kolejnym by spłacić poprzedni. Zrobiło się błędne koło. Czy to już pętla kredytowa? jak z tego wyjść? Pomóżcie, please
  • Moje numery telefoniczne zdobyli nie wiem jak(są zastrzeżone).Dzwonią średnio 3 razy w tygodniu pytając się: Czy mogą rozmawiać z P ........(tu pada nazwisko identyczne z moim).Nie jestem stroną tłumaczę.To dalej czy jestem mężem rodziną itd.Nie nie jestem odpowiadam, wnosząc o zaznaczenie takiej informacji w ich systemie jednocześnie dodając że dzwonią na numery służbowe firmy. I dalej jak nakręceni 2-3 razy w tygodniu.Czy jest jakaś podstawa prawna dotycząca wytoczenia im proc...
  • 2 lata temu wzielam kredyt gotowkowy w AIG, zostalo mi do splaty 5 rat z 24, z powodu drobnych klopotow mam nie zaplacilam 3 ostatnich rat. Od czerwca chce placic po 1 racie i splacic te 5 rat do konca. Dzwonilam do tej firmy, nawet wybralam sie osobiscie. No i nic sie nie dalo z nimi dogadac. W kolko te same teksty o firmie windykacyjnej , ba nawet straszenie komornikiem, jesli natychmiast nie ureguluje calej zaleglosci ze wypowiedza umowe , ze nie podlega renegocjacji, a raty sa dosc duze ...
  • Witam szanownych forumowiczów. Mam pytanie zwiazane z odzyskaniem długu , a mianowicie posiadam wydany 09.11.2005r nakaz zapłaty w postepowaniu upominawczym ale niestety nie można było go doreczyć firmie bo nie mozna jej zlokalizować.Obecnie znalazłem ślad działania tej firmy .Proszę o rade czy warto sobie tym głowę jeszcze zawracać.
  • Odsetki(4)

Mam pytanie ile wynoszą odsetki karne od nie spłaconego kredytu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się