alfa romeo

(56 wyników)
  • Niestety bede musial rozstac sie na jakis czas z marka jak tez na zawsze ze swoja bella... Otoz urodzila sie kolejna(trzecia) dzidzia i niestety musze zmienic auto na jakiegos Vana(chyba Dodge Grand Caravan 3,3V6 po 2001roku), do takich wnioskow doszedlem z zona.W Alfie bedzie meczarnia na maxa z 3ka dzieci,jednak... A wiec do rzeczy: Do sprzedania :( ALFA ROMEO 166 3,0V6 226KM 09.2000r. od pol roku w kraju, sprowadzona z Niemiec, przebieg 141tys.km, serwisowana w Niemczech, pelna op...
  • Oto film z prezentacja praktycznie wszystkich modeli ALFA ROMEO, z podkladem DEPECHE MODE...: tinyurl.com/27jjmb Co sadzicie o filmiku,fajowy prawda? Tylko ALFA ROMEO jest tak swietna marka ze mozna siedziec, patrzec sie i patrzec, praktycznie wszystkie auta sie podobaja... _________________ Areks Glogowskie Forum ALFA ROMEO www.alfaglogow.fora.pl
  • Gorąco polecam wszystkim posiadaczom 156-tek warsztatowe cd do alfy 156 w dziale dowland na niemieckiej stronie (Alfa Romeo 156 Werkstatt CD). www.alfa-romeo-por...wdownload&cid=2 troche sie sciaga bo jest to 500.00mb ale warto jest tam wszystko przedstawione na zd ,wybieram poj i mozna sie bawic wszystko ladnie opisane ,jakie objawy ,jak naprawic POLECAM trzeba sciagnac rozpakowac i wypalic na cd zainstalowac i mozna dzialac. Tą stronę polecił mi kolega robak#21 program jest w w...
  • Proszę o pomoc. Czy ktoś orientuje się gdzie mogę znależć dobrego mechanika znającego się na alfie romeo 156? Interesuje mnie dolny śląsk.
  • Witam.Doradźcie mi jaki olej najlepiej wlać do nowo kupionego autka alfa romeo 145 wersja z zieloną koniczynką. 2.0 155KM 96 rok Czytałem gdzieś tylko nie mogę nigdzie znaleźć gdzie;), że dobrze lać do takich aut inny olej na zimę a inny na lato?Może polecicie mi jakieś dobre konkretne oleje do takich sportowych silników.
  • Witam, Widzialem dzis takie autko na autostradzie... przyznam ze pierwszy raz w zyciu... po powrocie do domu poszukalem w necie... i nastepne zaskoczenie RZ V6 rocznik 1992r za...41950E Co to za demon??? Pozdrawiam K http://autotelegraaf.nl/occasion/kopen/Alfa_Romeo/RZ/11437002/alfa_romeo_rz_3.0_v6_geel.html?resultset=72989535;referrer=resultaten;opnieuwZoeken=categoryId%3D1%3Bgridcode%3D%3Bwhitelabel%3D%3Bmerk%3DAlfa%2520Romeo%3Bmodel%3DRZ%3Bvraagprijs_van%3D%3Bvraagprijs_tot%3D...
  • witam.zasrstanawiam sie nad kupnem samochodu ALFA ROMEO 2,4 JTD...... nigdy nie interesowalem sie ta marka wiec nie mam o niej zielonego pojecia.pytanie do was,czy te modele sa awaryjne i czy naprawde czesci do tego samochodu naprawde sa drogie....??ogolnie chodzi mi oto jak sie jezdzi tym samochodzikiem i czy warto sie w cos takiego pakowac.... dzieki z gory za opinie:) pozdrawiam;-)
  • Witam szanownych alfistów mam pytanko ile zuzywają benzyny wasze alfy romeo 156 1,6 w mieście i na trasie.Interesuje mnie to poniewasz posiadam alfe romeo 156 1,6 i chciałbym porównać spalanie benzyny z innymi posiadaczami ALF U mnie wygląda to tak tankuje 23litry 98 I PRZEJADE 260Km, jest to jazda w połowie miasto i w drógiej połowie trasa, NO TO NA TYLE RAFAŁ
  • Witam. Chcialbym zapytac ile oryginalnie dostaje sie kluczykow do alfa romeo 145 i do alfa romeo 156? Ja jak kupilem swoja alfe (145) dostalem 3 kluczyki. 2 identyczne (czerwone)i jeden inny (bordowy). Kolega kupił alfa romeo 156 i dostał tylko 2 kluczki i tak teraz sie zastanawiam jak z tym jest.
  • 2,4 JTD na zimnym silniku pali na ciepłym silniku pali jesli postoi pół godziny nie chce odpalić pompka podaje paliwo, trzeba czekac az całkowicie spadnie temperatura silnika wtedy auto zapali. PROSZE O POMOC czy jakies wskazówki od czego to moze sie tak robić
  • Mam mozliwosci i kontakty aby sprowadzic kazda czesc i podzespul do kazdej Alfy i starszej i mlodszej z Wloch i Niemiec. M.in: -cale silniki -cale skrzynie biegow -elementy elektryczne -nowe uklady wydechowe IMASAF -felgi aluminiowe -wiele, wiele innych!! Wszystkie zapytania prosze kierowac tylko mailem: lederreparatur@gmail.com
  • Witam! do sprzedania moja piekna Alfunia. rok produkcji grudzien 94 . wyposazenie: ,wspomaganie kierownicy ,ABS ,poduszka,elektryczne szyby ,elektryczne lusterka,elektryczne okno dachowe,centralny zamek. Auto kupiłem w lipcu 2005 ze stanem licznika 154 tys km,wczesniej jezdziło po niemieckich drogach. w ciagu niecałych 2 lat uzytkowania zrobiłem około 15 tys km. Wymieniłem : wahacze przednie, końcówki drazków kierowniczych ,4 tarcze hamulcowe z klockami, kompletny rozrzad (2...
  • Witam, Przymierzam sie do wymiany rozrzadu w AR 145 16 v TS Pytanie co mi jest potrzebne, co mam zakupic, slyszalem cos o pompie wody?? Ktos jest w stanie mi pomoc, chce isc do mechanika i wymienic calosc za jednym razem tylko co powinienem miec. Pozdrawiam
  • Jaką prędkość osiągają Wasze alfy?
  • Witam. Jestem pierwszy raz na tym forum, a sprowadził mnie tu zakup Alfy 147 JTD 115KM. Autkiem jeżdżę dopiero kilka dni, wrażenie zaj....., ale szukam polskiej wersji płyty do newigacji. Auto sprowadziłem z Włoch, no i niestety jest płyta tylko nie działa na naszym obszarze. No i jeszcze jedno jak ze spaleniem tej ślicznotki:), jak również proszę o uwagi w każdej innej sprawie.
  • PROSZĘ O RADĘ W MAJU UBIEGŁEGO ROKU KUPIŁEM ALFĘ ROMEO 146 TWINSPARK ROCZNIK 2000.WEDŁUG WSKAZANIA LICZNIKA MIAŁA PRZEJECHANE 59457 TYS.KM.JEST TO AUTKO KRAJOWE OD PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA NA DZISIAJ MA PRZEJECHANE 64TYS.KM.DO TEJ PORY NIE ROBIŁEM NIC Z ROZRZĄDEM ANI Z WARIATOREM W INSTRUKCIJ PISZE ŻE ROZRZĄD WYMIENIAĆ NALEŻY PO 120TYS.TE 59457TYS. NIE SĄ UDOKUMENTOWANE CO DO WARIATORA TO PO URUCHOMIENIU ZIMNEGO SILNIKA SŁYCHAĆ GO NATONIAST WYSTARCZY ŻE POPRACUJE NA WOLNYCH OBROTACH...
  • Witam! Pilnie potrzebuje schemat elektryki do Alfy Romeo 156 2,0. Mam problemy z nawiewem i chciałabym to naprawić. Pozdrawiam i z góry mówię, że będę wdzięczna za jakąkolwiek informacje.pa
  • mam wielki problem z czarnym dymem z rury wydechowej. na poczatku auto tracilo stopniowo moc az wkoncu stracilo ja calkiem, wciaga mi troche olej, i leci czarny dym z rury. co to moze byc bo jestem teraz za granica i jezdze od mechanika do mechanika i nikt nie wie do konca. mowia ze moze sie zepsulo turbo, moze filtr powietrza albo katalizator. filtr powietrza juz wymienilem ale nie wiem co dalej... prosze o pomoc z gory dziekuje
  • CZESC WAM! MAM PROBLEM KUPILEM ALFE 156 I MAM PROBLEM Z WOLNYMI OBROTAMI.SA NIEREGULARNE NA POSTOJU.A PODZCZAS JAZY NP.JAK DOJEZDRZAM DO SKRZYZOWANIA NA SPRZEGLE TO OBROTY FALUJA A CZASAMI ZDAZY SIE ZE SILNIK ZGASNIE.BYLE W SALONIE ALFY W RZESZOWIE BO MAM NAJBLIZEJ ZROBILEM TES I KAZALI WYMIENIC SWIECE I CEWKE ,ZROBILEM TO ALE JUZ NA SWOJ RACHUNEK(CENA ICH!!)I NIC MOZE KTOS MIAL TAKI PROBLEM PROSZE O POMOC!! A JAK NIE TO GZIE FACHOWO MOGE SIE KOGOS PORADZIC BEZ NACIAGANIA! DZIE...
  • Potrzebuję pomocy. Poszukuję instrukcji obsługi AR 156 SW 1,9 jtd 2004 r. Próby zakupu w ASO spełzły na niczym.Owszem zamówienie przyjęli prawie dwa miesiące temu ale nie wiedzą kiedy będzie zrealizowane a tak na dobra sprawę nie wiadomo czy w ogóle, a swoich skserować nie mogą.Poszukiwania w necie też bezowocne. Jeśli któs mógłby mi pomóc z góry dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się