anoreksja

(6 wyników)
  • jakies 3 lata temu diametralnie schudlam.stres niejedzenie spowodowaly zanik miesiaczki. Ginekolog na sile nie chcial jej wywolywac bo i tak nie byloby jajaeczkowania az do ustabilizowania sie wagi... trocghe przytylam jednak nadal nie mam okresu mam 27 lat czy bede miala szanse na dziecko...zdrowe dzieckko...
  • Chorowałam ok. roku na anoreksję, teraz jestem wyleczona i staramy się o dziecko ale z powodu utraty wagi mam zaburzenia hormonalne - miesiączkowac nie przestałam ale cykle są bezowulacyjne, mam niski poziom estradiolu i progesteronu. Jestem załamana, bezowulacyjne cykle to chyba najgorsza rzecz jaka mogła mi się przytrafic no bo jeżeli nie ma owulacji nie ma najmniejszych szans na ciąże.Może słyszałyscie o kims komu się udało w takim przypadku, a moze któras z Was miała podobny p...
  • Witajcie dziewczyny. Mam pytanie. Czy sa wsrod Was takie, ktore chorowaly na anoreksje, a teraz maja dziecko lub sa w ciazy. Niestety ta choroba dotknela mnie(to juz jest oddzielna historia), od 13 m- cy nie mam okresu, mimo ze wrocilam do swojej wagi(teraz to nawet nadwagi) i mimo kilkakrotnego leczenia Provera i Duphastonem nic nie drgnelo. Wczoraj skonczylam pierwsza dawke lekow antykoncepcyjnych ( Cilest) i teraz mam 7- mio dniowa przerwe. Okres powinien wystapic, a jesli n...
  • mam pytanie, choruję na anoreksję od ponad 6 lat, dwa razy byłam w szpitalu ale moje BMI i tak wynosi 16,5 czyli mam jakies 5kg niedowagi. Miesiączki nie mam od 5 lat. Brałam tabletki na wywołanie miesiączki ale jak przestałam brać tabletki to miesiąckzi nie było. CO mam zrobić by miesiączka wróciła bez tabletek i jaka jest szansa , że bede mogła mieć w przyszłości Dzidziusia;)mam 21lat. Proszę o odpowiedź
  • ile mozna nie miec okresu(anoreksja) zeby byc bezplodnym
  • APEL(4)

Jestem młodą mężatką ,od niedawna także i mnie dotyczy ten problem hiperprolaktynemi.Rozpoczęłam kuracje bromergonem, uprzednio wielokrotnie robiłam USG i nic... Poprzedni ginekolodzy mówili że ok, wyobraźcie sobie że nie widzieli że nie mam owulacji może minęli się z powołaniem. Myślę,że teraz trafiłam w dobre ręce,ale to oczywiście pokaże czas. Mam 26 lat i walka przede mną, za tydzień dowiem się czy jest jakaś poprawa. Zdaję sobie sprawę,że...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się