Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      anoreksja

anoreksja

(10 wyników)
    • Emamy, na forum Anoreksja niestety nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji, mało osób tam zagląda. Bardzo proszę administratorów o niekasowanie tego wątku... Być może któraś z Was miała podobny problem w rodzinie - osoba mi bliska ma anoreksję. Jest dorosła, nie chce słyszeć o wizycie u specjalisty, nie przyjmuje do wiadomości, że ma problem i że jest chora. Wygląda strasznie, kości są obleczone skórą, prześwitują przez nią, zaczyna chorować, od dłuższego czasu nie miesiączkuje... ...
    • Rzadko byw2am na forum, bo ciągle nie mam czasu. Taka niezorganizowana jestem. Wiec może się krótko przedstawię. Jestem mamą Madzi (3 latka) i Kuby (1,5 roczku). Z zawodu nauczycielka, delektuje sie teraz wychowawczym. To tyle wstępu. Chciałabym się was poradzic, bo niepokoi mnie pewna sprawa. Otóż brat męża (bardzo juz stary kawaler -42 lata) zakochał się w starej pannie.Spróbuje opisać, co mnie w niej zastanawia. 1. wygląd. Zdecydianie suchotniczy. Taki typowy patyczak, choc babk...
    • pro-ana(9)

Czytając ploty ;) www.pudelek.pl/artykul/8045/co_oznacza_czerwona_nitka_kreglickiej/ www.pudelek.pl/artykul/3570/angelina_jolie_ma_tatuaz_anorektyczek zastanowiłam się nad problemem: pl.wikipedia.org/wiki/Pro-ana www.anaamen.republika.com.pl/anaamen.html i nie mogę pojać, jak można promować ją jako "metodę na życie". Brrr ;/ Znacie kogoś, komu jest naprawdę dobrze z anoreksją/bulimią?
    • Po obejrzeniu strony pro-ana.klub.mylog.pl/ przeszła mi ochota. A już te hasła - nie musisz być zdrowa, ważne że jesteś szczupła...jak dla mnie całość = koszmar
    • drogie emamy być może jestem już"za stara" na to, bo to chyba najczęściej problem nastolatek...ale ciężko mi sie z tym żyje...zaczęło sie w liceum ...kiedy bardzo pragnęłam schudnąć , choć nigdy nie byłam gruba...obsesyjnie myslałam co zjadłam, planowalam posiłki...analizowalam..potem było kilka lat spokoju , aż do 2 porodu, rok po nim ważyłam dużo..nosiłam rozmiar 42..dzięki samozaparciu, ograniczeniu pewnych posiłkow bardzo,bardzo schudłam...teraz ważę około 54 kg przy wzroście 164 al...
    • Internet obfituje w fora dla anorektyczek. Np: porcelanowe.lap.pl/site/newsy.php Dziewczyny chorują i umierają. Może czasem warto ugryżć się w język i nie narzekać przy małej córeczce na tuszę? Bo może skończyć się to tak: www.youtube.com/watch?v=34oF_0F1DGs&mode=related&search= Zastanawiam się czasem czy mam czyste sumienie i nie paplę przy małej o odchudzaniu, dietach, szczupłości. I jednak zdarza mi się. Dzieci z każdej strony atakowane są wizerunkami modelek , aktorek, dietami, o...
    • Dziwna wypowiedz "specjalisty". Przeciez nie chodzi tylko o anoreksje, ale rowniez o akceptacje siebie, poczucie swojej wartosci. Dziewczyny, ktore nie akceptuja siebie, czesciej beda wchodzic z toksyczne relacje, juz nie mowiac o takim zwyklym komforcie na codzien. Nie chodzi tez o otylosc: wiele kobiet ma taka budowe, ze nawet przy IBM ponizej "idealnego", ba i ponizej normy, beda mialy "grube lydki", "duzy tylek", "tluszczyk na udach" i beda cierpiec, nawet jak anoreksja im ...
    • mój mąż jest wysportowanym mężczyzną o doskonałej sylwetce. niestety w któryms momencie stwierdził ze troche sie zapasł (jedynym objawem były niewielkie "boczki", dla mnie wygladał bardzo dobrze). i od tego czasu sie odchudza tzn scisle kontroluje to co je (i zapisuje w zeszyciku) a je bardzo mało. w ciagu 2-3miesiecy schudł 8kg. przy 64kg obiecał mi ze juz koniec i teraz bedzie wychodził z diety tylko utrzymując wage, niestety chudnie dalej i juz wazy ponizej 62kg (ma 173cm wzr...
    • Bedac na wakacjach u tescia dowiedzialam sie, ze moja szwagierka chora jest na bulimie. Jest to sliczna kilunastoletnia dziewczyna, zdolna, bardzo ambitna i inteligentna. Ponoc rodzice przylapali ja jak wymiotowala obiad ponad trzy miesiace temu. Nie wiedza kiedy to sie zaczelo. Dziewczyna od zawsze miala swira na punkcie lini, zostala wegetarianka z wlasnego wyboru majac kilka lat, uprawia rozne sporty. Wszyscy zawsze uwazali, ze ona jako jedyna kochajaca soki, salatki, owoce i w...
    • Dziewczyny bardzo Was proszę o pomoc-jak pomóc 15-letniej dziewczynie, która choruje na anoreksję. Poznałam ją u znajomych i pewnie na tym by się skończyło, ale ku mojemu zaskoczeniu dowiedziałam się, że Ona chetnie by ze mną porozmawiała, chyba między innymi dlatego, że dowiedziała się, że pracowałam jako dietetyk. Dziewczyna choruje od 2 lat, przy wzroście 170cm waży 37kg, chodziła do mnóstwa psychologów, ma terapię rodzinną, ciągle chodzi do lekarzy, dietetyków, itd. Efekt je...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się