Dodaj do ulubionych

Transport z lotniska La Rochelle

30.03.17, 01:02
Nie mogę znaleźć informacji na temat kosztu transportu z tego lotniska na trochę dłuższe dystanse (około 100km) - taksówka/prywatna firma transprtowa.

Czy ktoś wie ile - mniej więcej - może to kosztować?
Obserwuj wątek
    • Gość: le brie Re: Transport z lotniska La Rochelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.17, 13:16
      www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=public+transport+from+La+Rochelle+to+Paris&*&spf=1
      • joa66 Re: Transport z lotniska La Rochelle 31.03.17, 09:00
        Też dzięki. Wiem, że tam gdzie jadę nie dojeżdża pociąg/autobus. Dlatego pytam o prywatny transport. Znalazłam oczywiście takie firmy na lotnisku, ale po pierwsze nie mają cennika na stronie, a po drugie te lotniskowe są zwykle droższe.
        • Gość: zero Re: Transport z lotniska La Rochelle IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.17, 10:55
          joa66 napisała:
          ... tam gdzie jadę nie dojeżdża pociąg/autobus.

Nazwijmy tę miejscowość Pcim = X

1. Po wpisaniu do GoogleMap frazy > La Rochelle transport de personnes
          La Rochelle > operator-RZY < = wynik szukania

2. Znajdź najbliższą miejscowość POŚREDNIĄ = Y do której jest możliwy dojazd pociąg/autobus

3. W miejscowości pośredniej Y w GooleMaps wpisz frazę > Y transport de personnes

Napisz jaki otrzymałeś wynik szukania !
          • joa66 Re: Transport z lotniska La Rochelle 31.03.17, 12:31
            Żaden. Sorry, było wiele z "poprawioną" nazwą miejscowości czyli faktycznie o miejsce inne niż to, o które mi chodzi. To naprawdę mała miejscowość. Najbliższa " duża" to Pons - tam jest stacja kolejowa i nawet autobus do "mojej" miescowości. Ale będę miała za sobą dwa loty i nie bardzo mi się usmiecha podróż z walizkami: samolot-samolot-pociąg-autobus. Dlatego gdyby koszt transportu z lotniska pod drzwi był akceptowalny, to może wybrałabym taka opcję. Gospodarze proponują, że mnie odbiorą, ale wiem, że dla nich to też byłoby skomplikowane (przerwanie obowiazków zawodowych itd). Siedzę więc sobie i kombinuję jak najwygodniej dojechać :)

Ale dzięki.
            • Gość: zero Re: Transport z lotniska La Rochelle IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.17, 13:20
              joa66 napisała:
              Najbliższa " duża" to Pons
              Gospodarze proponują, że mnie odbiorą,...

Autem gospodarzy opłaty 11,58€ + 5,40€ = w jedną stronę !
              16,98€ x 2 = 33,96€

• joa66 Re: Transport z lotniska La Rochelle 31.03.17, 14:01
                Gospodarze mnie mogá odebrac z La Rochelle :)

Ale nie chcę ich fatygować jezeli nie muszę.

Dlatego chcę wsiąść do innego samochodu (taxi, firma prywatna) , który mnie do nich zawiezie. Ciekawi mnie ile to może kosztować.

Kiedyś skorzystałam z podobnej usługi z Angouleme (dystans około 60 km) zapłaciłam 50 euro, ale to nie była żadna firma, tylko znajomy znajomych itd, więc nie wiem na ile ta kwota jest rynkowa.
                • joa66 Re: Transport z lotniska La Rochelle 31.03.17, 14:14
                  p.s. teraz nie mam możliwosci zorganizowania "prywatnej osoby" w La Rochelle, dlatego szukam oficjalnych usług.
                  • Gość: zero Re: Transport z lotniska La Rochelle IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.17, 15:30
                    joa66 napisała:
                    ... szukam oficjalnych usług.

kontakt e-mail < = na pewno otrzymasz info
                    • joa66 Re: Transport z lotniska La Rochelle 31.03.17, 15:43
                      Nie wątpię. Ja naprawdę potrafię korzystać z google ;)

Staram się unikać tego typu maili, bo potem jestem bombardowana ofertami itp. Ale jeżeli nie otrzymam informacji na forum, oczywiscie skontaktuję się z firmami reklamującymi się na lotnisku. Po prostu pomyślałm, ze może ktos wie, i napisz enp że "wiesz, jest super firma , mają dobre ceny, są rzetelni , jechałem z La Rochelle do X i zapłaciłem Y euro"
                  • Gość: zero Re: Transport z lotniska La Rochelle IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.17, 15:30
                    joa66 napisała:
                    ... szukam oficjalnych usług.

kontakt e-mail < = na pewno otrzymasz info
    • Gość: zero Re: Transport z lotniska La Rochelle IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.17, 14:15
      joa66 napisała:
      Nie mogę znaleźć informacji na temat kosztu transportu z tego lotniska na trochę dłuższe dystanse (około 100km)
      Czy ktoś wie ile - mniej więcej - może to kosztować?

La Rochelle - Cognac ~100 km = > koszt/cena

Bon voyage...
      • Gość: zero Re: Transport z lotniska La Rochelle IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.17, 14:30
        joa66

więcej... >=> www.raileurope-world.com/ >>> Find tickets
        PS
        Przepraszam, zapomniałem o w/w linku
        • joa66 Re: Transport z lotniska La Rochelle 31.03.17, 08:33
          Dzięki, jadę na wieś, tam pociąg nie dociera niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka