Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      badania genetyczne

badania genetyczne

(5 wyników)
    • Mam pytanie, którego być może nie uda mi się zręcznie zadać mam jednak nadzieję że uda się mnie zrozumieć. Czy istnieją jakieś badania genetyczne pozwalające lepiej dobrać chemioterapię? Chodzi o mego tatę z rozpoznanym rakiem pęcherza moczowego (T2G3). Pierwotnie mówio nam że najpierw będzie operacja radykalna a potem po wynikach histopat. się zobaczy. Teraz dostajemy informacje że jendka najpierw chemia. Ktos (nie lekarz) nam mówi o badaniach genetycznych, ktore pozwalają ...
    • Czy ktoś robi(zrobił) sobie badania genetyczne mające ew. na wiele lat przed pojawieniem sie nowotworu wykryć genetyczną skłonność do zachorowania?
    • mam pytanie może ktoś mógłby udzielić mi odpowiedzi.. moja mama 9 miesiecy i 5 dni temu zmarła na raka jelita grubego, wykryto go bardzo późno, bardzo starałam sie pomóc, szukałam pomocy u lekarzy ale każdy potwierdzał ze nie da sie juz nic :( i niestety moja mama walkę z rakiem przegrała. Tak bardzo brak mi mamy, nie ma dnia żebym o niej nie myslala, tak brak mi jej głosu, usmiechu a nawet tego jak upominała ze nie ubieram sie ciepło..:(, Słyszałam kiedyś ze ja jestem w grupi...
    • Czy wiecie gdzie w Warszawie można zrobic badanie z ktorego bedzie wynikac czy jestem w grupie osob o podwyzszonym ryzyku zachorowania na dany nowotwor. Moja mama zmarla 3 miesiace temu na chloniak nieziarniczy. Wczesniej nie mowilo sie o tym w rodzinie ale teraz zrobilam male dochodzenie i okazalo sie ze ciotka mojej mamy miala szpiczaka ktory jest pewna odmiana chloniaka nieziarniczego. Szkoda ze moje mama nie mogla sie przed tym ustrzec. Jesli wiecie gdzie w Warszawie mozna zrobic ta...
    • Witam, w mojej rodzinie wiele osób chorowało na raka jelita grubego, w związku z tym chciałabym zrobić badania, żeby sprawdzić, czy ja również mam skłonności. Gdzie w Warszawie mogę poddać się odpowiednim badaniom i co to dokładnie za badania? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się