Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      badania kliniczne

badania kliniczne

(13 wyniki)
    • Jak zarobic kilkadziesiat milionow na panstwowej posadce? Wystarczy byc lekarzem w szpitalu klinicznym i prowadzic badania kliniczne: 'Jeden z gdańskich profesorów kierował aż 75 badaniami klinicznymi, za które otrzymał kilkadziesiąt milionów. Nie wiemy, czy i jak pieniądze te były dzielone między współpracowników. To mógłby skontrolować urząd skarbowy - mówi nam kontroler NIK.' A tymczasem w normalnym kraju: - lekarz mialby absolutny ZAKAZ podejmowania jakiejkolwiek innej prac...
    • Witam, kupie oryginał lub ksero książki Waltera dotyczącej badań klinicznych, niestety nakład się wyczerpał. BARDZO PROSZĘ O POMOC, BĘDE NIEZMIENIE WDZIĘCZNA. Może ktos ma oryginał i mógłby mi, oczywiście odpłatnie skserować? serdecznie pozdrawiam
    • Jestem wlascicielem firmy, ktora od kilku lat powadzi badania kliniczne faz III i IV. Dysponuje zasobem ok 25000 pacjentow. Do tej pory przeprowadzilismy kilka badan klinicznych (m.in. dla Quintiles). Jestesmy w trakcie prowadzenia kolejnych badan. Czy ma ktos z Panstwa - jako osob pracujacych w firmach CRO,CRA mozliwosc wybrania - zlecenia naszej placowce kolejnych badan?? Jezeli tak , proponuje kontakt mailowy. W zamian za projekt badawczy oczywiscie proponuje (w zaleznosc...
    • Jestem lekarka po tegorocznym LEPie. Szukam pracy na tym stanowisku. Czy ktoś podzieli się informacją jak zaczać i skutecznie zakończyć poszukiwanie pracy?
    • Mam pytanie do osób, które od dłuższego czasu pracują w badaniach klinicznych: Czy posiadanie tytułu doktora nauk medycznych przez monitora jest sporym atutem branym pod uwagę przy ewentualnym awansie na wyższe stanowiska takie jak: Lead CRA, Project Manager, Clinical Operations Manger, czy też nie ma to żadnego większego znaczenia?
    • Czy znacie firmy farmaceutyczne lub CRO w okolicach Poznania, do których można i warto aplikować? annak725
    • Pilnie poszukuję Monitora Badań Klinicznych do pracy, może być freelance. Warunek podstawowy: minimum rok doswiadczenia. Bardzo dobre warunki. Jesli jest ktoś zainteresowany bardzo prosze o kontakt na e-mail.
    • Ktoś taki jest na forum? Opowiedzcie o tym zawodzie, bardzo mnie interesuje rozpoczęcie pracy jako CRA. Dzieki
    • Czy ktoś spoza branży med/pokrewnej ma szanse na pracę w tym zawodie? Jestem absolwentką fil.ang i ekonomii. Teraz wykładam na uczelni przedmioty po ang. , ale chcę zmienić branżę ( z wielu powodów:) ). Pytanie do już pracujących CRA-ów bądź szukających. Pozdrawiam
    • Witam wszystkich! Jakie macie doświadczenia jako freelance CRAs? Mam na myśli stawki za badanie, ile ośrodków, ile pacjentów, ile wizyt w miesiącu. Z góry dziękuję za opinie! Zacząłem rok temu, mam za sobą około 60-70 wizyt (w tym inicjujących) i zastanawiam się na dalszymi perspektywami w tym zawodzie...
    • Szukam pracy jako CRA. Czy ktoś mógłby mi poradzić do jakich firm na polskim rynku kierować zapytanie o taką możliwość. Może ktoś kto pracował lub nadal pracuje na takim lub podobnym stanowisku, mógłby służyć mi radą. Pracowałem rok jako przedstawiciel medyczny i teraz chciałbym znaleźć pracę w dziele badań klinicznych, niestety mam wykształcenie biologiczne a nie medyczne czy farmaceutyczne.Z góry dziękuję za jakieś wpisy.
    • Czy ktoś z Państwa słyszał może o leczeniu chorób wieńcowych lub zagrożeń wylewami i udarami , preparatami zwiekszającymi w organiźmie ilość tlenku azotu? Czy są na ten temat robione jakieś badania kliniczne??
    • Jestem ciekawa czy są wśród Was lekarze, którzy z powodu złej obecnie sytuacji w opiece zdrowotnej, niskich płac, itd., odważyli się porzucić zawód, przekwalifikować się. Czy w grę wchodzi tylko firma farmaceutyczna? Czy macie też inne pomysły na życie w kraju???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się