Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      belgia

belgia

(5 wyników)
    • ostatnio pytałem się tu, jaki egzamin z angielskiego lepiej zdać pod kątem studiów na Zachodzie. na razie zapoznaję się z systemami szkolnictwa wyższego w różnych krajach. moją uwagę zwróciła belgia, z uwagi na możliwości, jakie może mi dać [wiadomo, stolica UE, etc.] i tu zaczynają się schody. na stronach belgijskich uczelni nie mogę znaleźć 2 informacji - albo ich nie ma, albo moja znajomość angielskiego jest niewystarczająca:)) otóż - z punktu widzenia mojej kariery zawodowej korzyst...
    • Jaki jest tu poziom i czy wiecie moze ile kosztuja studia?
    • Witam !!! Mam pytanie!! Czy ktokolwiek z was studiowal w Belgii a dokladnie na Katholieke Universiteit Leuven? Mam wielka okazje tam pojechac od wrzesnia i czekam na wasze uwagi na ten temat? Czy slyszeliscie kiedykolwiek o tej szkole?
    • Hej. Mam pytanie do osób znających się na kulturze krajów niemiecko i francusko języ. może wiecie jak wielojęzyczność funkcjonuje w takich krajach jak Belgia, Luksemburg. Jak to wygląda skoro urzędowe języki to flam. niem. fran. chodzi o to, iż znam niemiecki. Mam szansę wyjazdu do Belgi. W internecie również nie wiele jest o tym jak wygląda życie w takich krajach. Może ktoś może mi to jakoś opisać? Każdy obywatel zna te 3 języki na raz?
    • Czesc, mam takie pytanie. Zaczynam teraz 4 klase i chce studiowac za granica. Najchetniej ekonomie, ale nie koniecznie. Interesuje mnie jedynie studia na zagranicznej uczelni, a nie wymiany typu Sokrates-Erasmus. Znam dobrze jezyk angielski. Biore pod uwage w zasadzie caly swiat. Wiem, ze studia np. w USA, wiaza sie z bardzo duzymi wydatkami i sporym zapleczem finansowym, krotym trzeba sie pochwalic. Ale z tego co mi wiadomo, to na przyklad studia w Belgii nie sa juz tak drogie. Z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się