Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      belgia

belgia

(13 wyniki)
    • Planujemy 1-3 maja spedzic w Belgii.co warto zobaczyć?gdzie noclegi? a może połączyć z Holandią?
    • Wiem, ze jest tu pare watkow o tym, ale nie mam szans przebic sie przez kilka tysiecy postow. Czy moglibyscie poradzic jakies urocze miasteczka miedzy Frankfurtem, Amsterdamem i poludniowa Belgia? Napewno pojedziemy do Brugge, spedzimy jakis czas w Kolonii, stamtad planujemy jedno-dniowe wypady w okolice. Aachen, moze wybrzez belgijskie... Z gory dzieki za wszelkie rady
    • hi, potrzebuję dobrej, [u]sprawdzonej[/u] nawigacji z aktualnymi mapami Belgii na wyprawę objazdową :)
    • za 3 tygodnie jedziemy autem z edynburga do krakowa, poniewaz przyplywamy do boulogne sur mer - to ok 200 km do paryza, chcemy tam spedzic2-3 dni, prosze o rady osoby ktore juz tam byly: co warto zobaczyc, gdzie sie zatrzymac ( paryz czy pod miastem ), czym sie lepiej poruszac po Paryzu - autem czy komunikacja publiczna? Dalsza droga poprowadzi nas przez Belgie i Holandie - czy sa jakies ciekawe miejsca nie barzdo znacznie oddalone od trasy do Polski ktore warto zobaczyc? Dziekuje za ws...
    • wybieram sie w sierpniu do brukseli. zabawie tam kolo tygodnia, moze dwoch. mam w planach zwiedzic bruksele, antwerpie, brugie i amsterdam. chcialbym w ciagu tego czasu zobaczyc wszystko co najwazniejsze (i najpiekniejsze)w belgii i holandii. co byscie polecili?
    • czy to ma sens ?? nie znam żadnego obcego jezyka - to mój ból.. w każdym cos dukam, ale niestety ... czy dam sobie rade za granicą ?? chce jechać autem z zoną i dziećmi...
    • Wróciłam niedawno po wojażach z krajów Beneluxu. Służę informacjami.
    • Witam, wybieram się na 5 dni do Belgii, może polecicie, jakie warto zwiedzić miasta oprócz Brukseli? Dzięki:)
    • w sierpniu zahacze o miejscowosc Namur w Belgii. chcialbym sie dowiedziec, co warto tam zobaczyc, gdzie dobrze zjesc i co zwiedzic. bede wdzieczny za informacje. pozdr
    • czesc,znam park i muzeum w Tervuren.Nuda.Dziwie sie ze afro-brukselczycy jeszcze do tej pory nie zrobili tam jakiejs manify antykolonialnej.Wola chyba siedziec na XL i o wszystkim zapomniec.Belgusy w Congu dobrze narabowali.
    • Chcielibyśmy zobaczyć Belgię, Holandię i ew. Luksemburg . Samochód raczej odpada. Znamy języki. Chcielibyśmy polecieć do któregoś z miast, a potem pozostałe "objechać" koleją lub autokarem. Czy ktos ma takie doświadczenia? Jakie są szacunkowe koszty biletów kolejowych?
    • Witam, czy ktos mial moze okazje zwiedzac , zatrzymywac sie w tym miescie - Durbuy lezy w Belgii oto link do stronki www.durbuy.be/Tourisme/EN/bienvenuedurbuyEN.htm Pisza o sobie, ze sa(byli) najmniejszym miastem na swiecie. Znalazlam sobie nawet w miare fajne lokum (przynajmniej wzrokowo) ale zastanawiam sie co mozna robic w tej miejscowosci i okolicach przez kilka dni. Zosia.
    • Witam, potrzebuje pomocy, wyjezdzam juz w weekend, czy ktokolwiek moze sie orientuje czy w Belgii sa równiez jakies weekendowe bilety(jak np. w Niemczech) lub dzienne KOLEJOWE ?gdzie moglbym sie tego dowiedziec?jakie sa ceny? z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się