benz

(3 wyniki)
  • Dzisiaj rano, jak jechałem do pracy - silnik gasł, gdy dałem na bieg jałowy. Po uruchomieniu silnika (samochód stoi "pod chmurką") obroty skakały pomiędzy 500 a 100obr/minutę (wtedy jeszcze nie gasł). Przejechałem kilkaset metrów na benzynie (jeszcze przed automatycznym przełączeniem na LPG) i podczas wrzucenia na luz, silnik od razu zgasł. Uruchomiłem go zaraz, dałem na bieg, za chwilę znów na luz i ponownie zgasł (zdarzyło się to kilkakrotnie). Po przeskoczeniu na zasilanie gaze...
  • Jestem posiadaczem Golfa II, 89r.mam problem z jazdą na benzynie, w momencie np. ruszania silnik gaśnie.Wymieniłem świece przewody i dalej jest to samo.Muszę mocno ''przygazować ''aby ruszyć.Dodam że na gazie śilnik pracuje idealnie.Czy jest możliwe aby padło ssanie? Proszę o radę. Pozdrawiam i dzięki
  • odkąd założyłam gaz (od pażdzier.2004) ciagle to samo....najpierw strzelanie i wymiana przepływomierza i innych "tanich" rzeczy które mnie doprowadziły niemalże do szału i próby -bezskutecznej- sprzedaz omegi..(nie opłaca sie bo za bardzo spadły ceny, a za duzo już włożyłam.. :-( ... A teraz konkretnie !!!jak ustawić komp.samoch. żeby wreszcie przestała szarpać i dusić się przy ruszaniu na benzynie?...a może to kwestia innych części...doradźcie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się