Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      bezczelny

bezczelny

(3 wyniki)
    • "wszyscy Ci, których dochody można by podzielić na wiele mniejszych pozwalających innym ludziom na godne życie na całkiem przyzwoitym poziomie" Oni wygrali i mają władzę, i praktycznie nie sposób ich tej władzy pozbawić. Tę władzę mają właśnie po to, by móc mieć właśnie takie dochody, i oczywiście nie są tu potrzebne "nadludzkie umiejętności przedstawicieli społecznej biznes-klasy". Co prawda raz się udało coś w tej materii zrobić, na początku 20 w., ale koszt tej walki był potworny i stąd...
    • Bagna Rospudy nie są unikalne, jest tego mnóstwo zarówno w tamtejszych okolicach, jak i w innych częściach Polski. Po prostu "ekolodzy" pracują na rzecz bezczelnych wydrigroszy, którzy wykupili tereny, na których wg ekologów powinno się budować tę obwodnicę. Nie warto inwestować w kładki, bo obwodnicę trzeba zbudować, ponieważ nie chodzi tylko o zabitych pieszych, ale o zatrute przez tiry powietrze w Augostowie, o czy "ekolodzy" milczą.
    • A może tatuś dostał by zawału gdybyś mu powiedział, że byłeś kapusiem SB o ksywie Bolek, że nie masz już granic, ale hamulców moralnych, a na komunie zarobiłeś krocie i że niema obcych wojsk w kraju, a naszych prawie wcale. Oraz, tato tak wykołowałem wszystkich, że do tej pory nie mogą się zdecydować co ze mną zrobić, a ja jestem teraz bardzo nadętą osobistością i byłem najgłupszym prezydentem Polski!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się