bezczelny

(4 wyniki)
  • mają czelność stawiać 'artystom' jakieś warunki przy finansowaniu z pieniędzy podatnika sztuki zdegenerowanej: przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3007&Itemid=103 To przechodzi ludzkie pojęcie ;-) Zaczynając lekturę artykułu w tej szmacie byłem pewien że nie wspomną o filmie 'plusy dodatnie, plusy ujemne' (sfinansowany ze środków telewizji państwowej film o przeszłości Bolka, który do tej pory nie został przez nią wyemitowany). Nie myliłem się.
  • Najwyższy czas oddać we właściwie ręce „ostatnich niemieckich jeńców wojennych” – zaapelowała tuż przed rocznicą napaści hitlerowców na Polskę wpływowa Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Jeńcami” redakcja nazywa dzieła sztuki, które pozostały między Odrą i Bugiem po wycofaniu się oddziałów Wehrmachtu. W publikacji nie ma mowy o zwróceniu Polsce zagrabionych przez okupanta pomników kultury. Cały tekst: www.reportaz-tygodnia.trop-reportera.pl/zrabowane_dzie...
  • Czegos takiego w biednych gazetkach osiedlowych nie widziałem. Komentować nie będę bo ...po co ? Cytuję publikację z dodatku szczecińskiego Gazety: Nowy sklep z butami w CH Galaxy ola 22-03-2005, ostatnia aktualizacja 22-03-2005 16:36 Buty ulubionego projektanta Madonny i Stinga, kozaczki firmowane przez Ceruttiego - taki asortyment znajdziecie w nowo otwartym sklepie Prima Moda Mieści się na pierwszym piętrze CH Galaxy. Idąc tam na zakupy, trzeba się przygotować na spore wydatki...
  • Ostatnimi czasy teksty o tematyce społeczno - politycznej we Wprost zaczęli pisywać panowie Mazurek i Zalewski. Niby - dowcipne, niby - przenikliwe, tak naprawdę jednak rażą nieuzasadnioną arogancją i, jak to często we Wprost bywa, niekomptetencją. Najlepszy przykład to dzisiejszy tekst o tzw. "świecie salonów". Po kiego grzyba wspominają w tym tekście o starym, dożywającym swoich lat Lemie ? Czy to on stanowi elitę życia salonowego ? Po co dokopują praktycznie martwej od kilku la...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się