biopsja

(20 wyników)
  • czy ktos mial moze przy braku ruchliwosci plemnikow robioną biopsję jąder przed in vitro i jakie byly efekty?
  • ile sie czeka? ile kosztuje ? i gdzie najlepiej ja wykonac? dojade w kazdy koniec polski, jesli waszym zdaniem tam wlasnie warto ja zrobic. mam nadzieje ze tam gdzie i biopsja tam rowniez i icsi dzieki za wszelkie info ps. czy waszym partnerom lekarze zalecali biopsje rowniez przy azoospermii?
  • witam Was wszystkie ,jestem pierwszy raz na forum , ale od dawna czytam i wspieram Was wszystkie , ja tez borykam się z tym problemem , i chciałabym zapytać Was czy któraś tez miała inseminację z biopsją tzn . nakłucie pęcherzyka i wlanie nasienia , bo i tak to nie zadziałało a zapłaciłam 1500 zł. nie wiem czy nie zmienić lekarza bo tylko kasę ciągnie .Będę wdzięczna za każda odpowiedz pozdrawiam
  • witajcie dziewczyny! jestem nowa na forum i chcialam sie Was poradzic w sprawie wyboru kliniki. u nas problemem sa sa plemniki - mozemy je uzyskac jedynie przez punkcje. mialam juz 2 podejscia ICSI i niestety okazalo sie, ze slabo sie stymuluje - za pierwszym razem 4 komorki, z tego 3 dobre, za drugim razem 3 komorki, z tego tylko 1 nadawala sie do zaplodnienia. chcialam sie dowiedziec, czy ktos z podobnymi problemami podchodzil do ICSI w Warszawie w Novum lub Invimedzie. w jedn...
  • Witam serdecznie, Chciałem się zapytać, jak wygląda badanie biopsji jąder? Jakie są przygotowania, ile trwa, czy jest w znieczuleniu miejscowym czy w narkozie, po jakim czasie można oczekiwać wyników? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
  • Hej, Mój m. ma azoo, niedlugo czeka go biopsja w poszukiwaniu plemników w jądrach i tak się zastanawiam - czy warto, aby do tego czasu brał jakieś witaminy na polepszenie jakości ewentualnych plemników? Jakiś androvit, czy salfazin? W końcu jeśli się znajdą to warto aby były jak najlepsze. Dr nic o tym nie wspomniał - a może nie można? Wiecie coś na ten temat?
  • Mam do was wszystkichogromną prośbę, mój mąż ma azospermię, po dokładnych badaniach wyszło że nie posiada , ani jednego plemnika. Lekarz, który nas prowadzi stwierdził, że jedyne rozwiązanie to in vitro.Od przyszłego miesiąca stymulacja, wszystko by byłko ok. gdyby nie fakt że biopsję mąż mja mieć dopiero w dniu pobierania komórek ode mnie, czy tak się zawsze robi...?czy nie powinniśmy zrobić jej wczśniej aby sprawdzić czy jest chociaż jeden zabłąkany plemniczek, bo niby po co ta ...
  • zaczne od tego że moj partner jest po chemioterapii(10lat temu)straliśmy sie pare lat o dziecko ale niestety...:(miał robione jedno badanie spermy,lecz nie stwierdzono...co mam robić?On juz uważa temat za zamkniety a ja...nie chcę zrezygnować.Proszę o pomoc,ponieważ nie wiem co robić,wszystkie posty tutaj są dla mnie,za daleko posunięte w temacie,muszę zacząć od początku a niestety nie wiem od czego zacząć...z góry dziękuje za odpowiedź:)
  • Kompletnie sie na tym nie wyznaje, wiec pytam Was wprost: przy jakich wskazaniach bada sie nasienie po wytrysku, a przy jakich robi sie biopsje jadra? -- A.
  • witam, czy mozecie mi napisac jakie sa calosciowe koszty icsi?wszedzie na stronach internet sa dane dot samego "zabiegu" ale przeciez dochodzi mnostwo badan, lekow, konsultacji etc.W jakiej sumie mozna sie zamknac-1 zabieg. Biore pod uwage Novum w warszawie.
  • ...są tragiczne: z dwóch źródeł identyczne : pojedyncze plemniki w preparacie, nieruchome. Byliśmy u prof. Janczewskiego w W-wie (zalecił leczenie, twierdzi, ze będzie poprawa - trochę trudno nam w to uwierzyć) a także w klinice INVIMED w W-wie - tu praktycznie nie dają żadnych szans na wspólne potomstwo - dr Niemoczyński proponuje nasienie dawcy. Czy możecie polecić co robić, czy któraś z Was miała podobny problem. Jeśli jesteście doświadczone w tym temacie to proszę o pomoc... ...
  • Cześć,dzisiaj miałam biopsję endometrium.Wynik będzie za dwa tygodnie,nie wiem czy się doczekam.Czy któraś miała to robione?Ciekawi mnie jakie jest leczenie,jeżeli coś wyjdzie nie tak.Napiszcie coś o tym,pozdrawiam wszyskie które jak ja chcą mieć bobaska,a niestety nie mogą!!!!!!
  • USG tarczycy wykazało, że mam hypoechogeniczne guzki tarczycy. Jeden z nich został zakwalifikowany do biopsji. Lekarka mówi, ze z jej doświadczenia wynika, ze guzki takie jak moje nie są złośliwe, żeby się nie martwic, może po prostu stara się mnie pocieszyc... Dziewczyny, jeżeli wiecie coś na ten temat proszę poradzcie, podpowiedzcie bo bardzo się boję. Nie dość ze nie mogę zajść w ciążę to teraz jeszcze to. Czy mnie czeka jeszcze coś dobrego? Pomóżcie mi, proszę bo chyba zwa...
  • Właściwie od zawsze mam nieregularne miesiączki (cykle trwają nawet do 3-4 miesięcy). Dwa tygodnie temu leżałam w szpitlau - robiono mi badania hormonów. W poniedziałek idę drugi raz, też mają być jakieś hormony i wyniki poprzednich badań. Troszkę się boję wyników i badania, które tam wykonują - biopsja. Czy Wy też tak miałyście? Czy w związku z nieregularnymi miesiączkami mogę mieć problemy z zajściem w ciążę? Powiem szczerze, że bardzo się tego boję. Co prawda mam niespełna 19 l...
  • Czy ktoś z Was wie, na czym polega, a właściwie jaki jest jej przebieg?
  • Witam, kilka dni temu wyniki badan mojego nasienia obejrzal androlog. Z uwagi na calkowity brak chlopaczkow :-) rozpoznal azoospermie. (Prawde mowiac parszywe uczucie. Czulem sie jakbym oberwal piescia w zaladek i to kilka razy). Przedstawil mi kolejne kroki: ponowne badanie nasienia, USG, hormony, biopsja jader, ble ble ble... Co by sie nie dzialo, zaplodnienie mozliwe tylko ze wspomaganiem - ICSI (juz sobie poczytalem, co to takiego). W zwiazku z tym pytania: - jak to sie toczy...
  • po 5 dniach abstynencji i po 2 kuracjach chlamydii Sumamedem (bakteria pokonana), wyniki sa nastepujace: barwa............mleczno-zolta objetosc ejakulatu...............4,2 ml PH.................7,5 (bylo 8,1 przed leczeniem chlamydii) lepkosc............nasienie po uplynnieniu ciagliwe (niestety tu niewiele sie zmienilo, wczesniej byl brak uplynniania) plemniki o ruchu prostoliniowym, progresywnym, ciaglym....25% (a bylo 5%) plemniki o ruchu powolnym........20% plemniki o...
  • azoospermia, taki wynik, i co dalej? ja sie jeszcze nie chce poddac, ale stoje na kruchym lodzie i ta moja wiara moze za chwile peknac, czy ktos byl w podobnej sytuacji? pozdrawiam, bea
  • Witam Mój mąż ma azoospermię, dodatkowo wykryto u niego zespół Klinefeltera, nie powiem załamało nas to potowrnie, teraz się zastanawiam co z dziećmi, pomóżcie może ktoś ma podobny problem, jak sobie poradzić. Strasznie chciałabym miec jego dziecko czy jest jakaś możliwość, lekarze róznie mówią i sma nie wiem co robić
  • czy ktos z was ma doswiadczenia w leczeniu przez dr Babloka? Poza tym bede wdzieczna za kilka slow wyjasnienia: czy klinika na Starynkiweicza jest panstwowa (czy przyjmuja w takim razie pacjentow spoza w-wy) czy prywatna (jesli tak to jakie opłaty za wizyty u Babloka i czy czeka sie dlugo) z gory dzieki za opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się