Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      biskupice

biskupice

(21 wyników)
    • www.biskupice.com/index.php?lang=pl Nowa stronka z info na temata najstarszeja dzielnicy.
    • Zobacz reportaż Elżbiety Jaworowicz,Sprawa Dla Reportera z dnia 17.02.2011,dostępny na stronie internetowej .
    • jeśli ktoś zan kandydató na radnych proszę dac zanc
    • Witam Szanownych Zabrzan:) Chciałem zapytać gdzie znajdę/jak dojechać do ruin, o których mowa w tym filmiku na youtube: www.youtube.com/watch?v=2UQXSv6CK9c Fragment o ruinach zaczyna się od 1:20 minuty. Niestety nie mam żadnych bliższych informacji o budynku. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Własnie zobaczyłem w TVS o sepsie i śmierci młodej dziewczyny w szpitalu w Biskupicach. Mam nadzieje ze cos zrobia bo to nie pierwszy taki przypadek gdzie przez zaniedbania ktos tam umiera. Byłem w tym szpitalu pacjentem w ubiegłym roku. Wszyscy na okolo mowia ze strach tam leżeć. Ktoś z Was też leżał albo jechał karetka do tego szpitala i przechodzil przez "Izbę przyjęć"? Jedyny szpital w mieście Ostry Dyzur na okraglo. Przecierz tam pacjenta traktuje sie jak towar na kasie w m...
    • W dzisiejszych dobrych Nowinach polecam smutny felieton posła Sekuły na tematy związane tym razem z przykrymi dla Zabrza danymi demograficznymi. Okazuje się, że w ostatnich latach z Zabrza ubyło bardzo wielu mieszkańców. Także bardzo niekorzystny mamy tzw. bilans przyjazdów i wyjazdów do pracy. Natomiast władze miasta pozostają bezradne wobec tych problemów. Najwyższy już czas dokonać zmiany tych niekorzystnych trendów. Inaczej w perspektywie 10 lat liczba mieszkańców może zmaleć do 150tys., ...
    • Biskupice - Ścieki z wadliwej kanalizacji pływały po ulicy dziś Po remoncie kanalizacji na ulicy Lelewela, działająca jeszcze stara kanalizacja, zaczęła wybijać. Ścieki pływały po ulicy, a dzieci się nich bawiły. Mieszkańcy przypuszczają, że podczas układania nowych rur, naruszono jakiś element poprzedniej sieci. - Co tydzień, dwa wszystko jest zapchane. WKO przyjeżdżało, ale jak długo tak można? - oburza się Janusz Sawicki. - Powinno być tak, że mieszkańcy zgłaszają problem, a...
    • Biskupicko rocznica Siedymset sześdziesiont klupło im tych lot Z czego jo jest przeca richtig teroz rod Na gyburstag ciepia rymow mojich trocha Yno tela moga w tym szczyńściu popochać.
    • Ciotkowicz i jego świta przygotowała biznes plan. Przynajmniej jemu się tak wydaje, że to, co przygotował (wy-google'ował w necie) przysłuży się nam - mieszkańcom Zabrza. I tak.. Zmniejszenie zatrudnienia o 30% ? Zmniejszenie wypłat o 29%? Likwidacja wszystkich funduszy? Morale załogi jest podupadłe a tu mamy dziurkacza ekonoma, który niebawem zamykać będzie oddziały. np. z 10 pielęgniarek zostanie 8, (już teraz jest problem z opieką nad pacjentem) Czy to jest biznes plan? [b]Jedyny ...
    • Słyszeliscie, czytaliscie o tym?? Co o tym myślicie? I o tym gangu i o dzielnicy i o szansach resocjalizacji dla tych gnojków? Informacja do poczytania dostępna w tym miejscu: wiadomosci.onet.pl/1477333,11,item.html
    • www.rmf24.pl/fakty/polska/news-dwoje-dzieci-zginelo-w-pozarze-w-zabrzu,nId,336708
    • Dzielnicowy Ośrodek Kultury Zabrze- Biskupice mieszczący się przy ul. Kossaka 23 zaprasza na zajęcia stałe i dodatkowe, które odbędą się we wrześniu. Zajęcia stałe: * poniedziałek - piątek 15:00 - zajęcia dla dzieci i młodzieży w Ośrodku Kuratorskim Nr 1, * poniedziałki - 15:00 - zajęcia Koła Kultury Żywego Słowa, * 15:00 - zajęcia tańca nowoczesnego - grupa dla dzieci w wieku przedszkolnym, * 15:30 - zajęcia tańca nowoczesnego dla dzieci i młodzieży(hip-hop od 18.0...
    • jak Szanowni Forumowicze zapatrują sie na temat prostytutek stojących na starej autostradze w Biskupicach ?
    • Zwracam się z prośbą do osób odpowiedzialnych za należyty stan naszych dróg i przejazdów kolejowych. W naszym mieście jest zapomniany przejazdem kolejowy od ul. Ziemskiej w kierunku Bytomia. Jest tak fatalny że przejeżdzając trzeba wykonywać slalom omijając większe i mniejsze wyrwy w jezdni. To jest więcej niż skandal to jest już dno.
    • Gdzie można w Zabrzu poszukać psa do wzięcia? Czy macie jakieś doświadczenia w tym względzie?
    • Jak w temacie. Boże miej ją w opiece.
    • Poniższe ogłoszenie ukazało się dziś na stronie UM... Fajnie, tylko konsultacje mają się odbyć MIESIĄC TEMU! W lipcu! Cóż, Skuteczna Pani umie nawet w czasie podróżować!!! Żenada! Konsultacje społeczne dla mieszkańców Zaborza i Biskupic Redaktor: Wydział Kontaktów Społecznych 06.08.2008. Zapraszamy mieszkańców dzielnic Zaborze oraz Biskupice na konsultacje społeczne dotyczące planowanej inwestycji „Budowa drogi Zaborze – Biskupice, obwodnica wschodnia”, k...
    • Przywróćcie autobus linii 15 Zabrze-Bytom a zlikwidujcie ten daremny tramwaj linii 5
    • Smród zza okna - godzina 22.35,centrum Zabrza. Śmierdzi pierosko...jak sądzicie, gdzie to można zgłosić, przecież nas tu sukcesywnie podtruwają i należałoby jakoś na to zareagować.Interwencja w urzędzie? Ktoś sobie bezpardonowo omija przepisy i wieczorem prawdopodobnie wyłącza filtry. To jest jakiś lokalny truciciel, przed chwilą wróciłam z T.Gór - tam nie ma mowy o takim SMRODZIE!
    • Trza by w Zabrzu wyrychtować Przi wyborach profit taki Że we program idzie dować Komitetow - niy skiż draki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się