Dodaj do ulubionych

Smród zza okna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:41
Smród zza okna - godzina 22.35,centrum Zabrza. Śmierdzi pierosko...jak
sądzicie, gdzie to można zgłosić, przecież nas tu sukcesywnie podtruwają i
należałoby jakoś na to zareagować.Interwencja w urzędzie? Ktoś sobie
bezpardonowo omija przepisy i wieczorem prawdopodobnie wyłącza filtry. To
jest jakiś lokalny truciciel, przed chwilą wróciłam z T.Gór - tam nie ma mowy
o takim SMRODZIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaja Re: Smród zza okna IP: *.stk.vectranet.pl 12.09.06, 08:09
      Poszukaj o tym był juz post.Ja również jestem przeciko ,,trucicielom'' w naszym
      mieście i ich bezkarności. Dowiedziałam się że tego typu sprawy należy zgłosić
      do Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska w Katowicach.Poczytaj na ich
      stronie -ile ślaskich zakładów płaci ogromne kary za zanieczyszczanie
      środowiska ( i chyba nic sobie z tego nie robią,,,smrodzą'' dalej ).
      • Gość: Ulv Re: Smród zza okna IP: *.server.ntli.net 12.09.06, 17:20
        Raz zadzwoniłem po to, by usłyszeć że w nocy takich spraw nik nie ma jak
        załatwić (w końcu jest noc) a w dzień nie śmierdzi... Mieszkałem przy 3 Maja i
        czasami smród doporowadzał do mdłości nie mówiąc o spaniu...
    • Gość: Kaja Re: Smród zza okna IP: *.stk.vectranet.pl 12.09.06, 20:22
      A może gdyby więcej mieszkańców Zabrza zainteresowałoby sie tym problemem i
      zgłosiło do Inspektoratu, wkońcu musieliby sie tym zająć.Dlaczego ten zakład
      (domyślam sie który)bezkarnie ma nas truć!!!
      • meg_s Re: Smród zza okna 12.09.06, 21:39
        Gość portalu: Kaja napisał(a):

> Dlaczego ten zakład
        > (domyślam sie który)bezkarnie ma nas truć!!!

który ??
        • Gość: smoła Re: Smród zza okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 07:40
          to "legalna" koksownia w Biskupicach.
          Bo podbno nie ma już żadnych legalnych koksowni w Zabrzu.
          • Gość: Peter Re: Smród zza okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:22
            Długi czas myślałem, że to tląca się hałda. Tylko parę szczegółów nie pasuje.
            Nie śmierdzi w dzień (co najwyżej do 7 rano). Zaczyna zawsze po zmroku, około
            21-22. Smród jest ohydny, coś ala palące się śmieci (rozrzedzony fenol?).
            Jeśli to byłaby hałda, to czemu nie czuć tego w dzień?
            Czuć to w centrum, a zbliżając się do centrum od Zaborza zaczyna się nieco
            powyżej wysokości spalonego młyna. Czyli tak jakby w tzw. downtown'ie. Ktoś
            wąchał jak to wygląda od innej strony? Że leci od strony Biskupic to juz wiadomo.
            pzdr. Peter
    • Gość: plywak Re: Smród zza okna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:14
      Pali się hałda w Biskupicach. Miasto przejęło ten teren od Kompanii Węglowej za
      długi a teraz nie ma kasy żeby gasić hałdę. Koszt gaszenia około 6 mln zł
      • aka-jo Re: Smród zza okna 13.09.06, 17:48
        Halda i zaklady przyczyny smrodu...
        Juz gdzies o tym pisali.
        • korka2 Re: Smród zza okna 16.09.06, 19:16
          zlecono pomiary szkodliwości...
          ciekawe co też wykażą?
    • Gość: mauret Re: Smród zza okna IP: *.zabrze.net.pl 16.09.06, 20:12
      Oprocz plonącej hałdy i koksowni jest jeszcze jedna przyczyna okropnego smrodu w
      Zabrzu - otóż na polach miedzy Biskupicami a E40 skladuje sie osady sciekowe
      !!!! Smród nie do wytrzymania, szczególnie, gdy panuje dosyć wysoka temperatura
      tak jak w ostatnim tygodniu - wystarczy sie przejechac na rowerze droga między
      Biskupicami a Mikulczycami a potem skręcić na pola miedzy ogródkami działkowymi
      a E40 - - mnóstwo much i innego robactwa. Właściciel takiego pola trzepie na tym
      niezłą kasę - przyjmując osady ściekowe zarabia całkiem sporą kwotę za tonę.
    • Gość: Ja Re: Smród zza okna IP: *.stk.vectranet.pl 21.09.06, 08:47
      O matko jak dzisiejszej nocy śmierdziało...obudziłam sie ok. 4 rano i musiałam
      pozamykać wszyskie okna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka