28.07.06, 17:34
JAK ZROBIC DOBRE BITKI
Obserwuj wątek
    • Gość: abra Re: BITKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:51
      a moze to był krzyk rozpaczy ???? Nie czepiaj się ;))
      a Ja bitki robię tak ....... kawałki mięsa troszke rozklepuję( jak schabowe
      tylko mniej) później opruszam solą i pieprzem, potem mieszam trochę mąki z
      majerankiem (na talerzu) i później wrzucam na rozgrzany tłuszcz .........
      Jak obsmażę z obu stron aby była ładna złota opalenizna przekładam do garnka ,
      oczywiście wlewam całą zawartość która została po obsmażeniu, patelnie opłukuję
      przegotowaną wodą i tez dolewam do bitek. Następnie dusze na wolnym ogniu do
      miękkości. Na koniec jeśli sos jest nie zbyt gęsty możesz go zagęscić. Do tego
      kluski śląskie........... mniam mniam
      • andrzej7813 Re: BITKI 31.07.06, 14:35
        dziękuje bardzo za przepis wlaśnie je zrobie z kluskami śląskimi na chrzciny
      • Gość: gość Nie zaszkodzi, a nawet pomoże skropienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:56
        sosem sojowym, jeśli ktoś lubi, to i olejem sezamowym (ostrożnie - pojedyncze
        krople!), dodanie czosnku, cebuli, liści laurowych i ziela angielskiego. Wersja
        delikatesowa - dodać sporo grzybów suszonych.
    • ampolion Re: BITKI 03.08.06, 01:31
      Zrazy i bitki to to samo?...
      kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4655
      • onthelake Re: BITKI 04.08.06, 01:44
        Zrazy zawijane to takie ruloniki nadziane czyms a bitki to plaskie kawalki
        miesa.Przynajmniej u mnie w domu bo wiem,ze rozne nazwy funkcjonuja.
        • Gość: kaar Re: BITKI IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 01:49
          Zdaje sie, ze po rosyjsku to zrazy czy klopsy.Nie pamietam ale kompletnie nie te
          bitki co my na jezyku mamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka