andrzej7813 28.07.06, 17:34 JAK ZROBIC DOBRE BITKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abra Re: BITKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:51 a moze to był krzyk rozpaczy ???? Nie czepiaj się ;)) a Ja bitki robię tak ....... kawałki mięsa troszke rozklepuję( jak schabowe tylko mniej) później opruszam solą i pieprzem, potem mieszam trochę mąki z majerankiem (na talerzu) i później wrzucam na rozgrzany tłuszcz ......... Jak obsmażę z obu stron aby była ładna złota opalenizna przekładam do garnka , oczywiście wlewam całą zawartość która została po obsmażeniu, patelnie opłukuję przegotowaną wodą i tez dolewam do bitek. Następnie dusze na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec jeśli sos jest nie zbyt gęsty możesz go zagęscić. Do tego kluski śląskie........... mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej7813 Re: BITKI 31.07.06, 14:35 dziękuje bardzo za przepis wlaśnie je zrobie z kluskami śląskimi na chrzciny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie zaszkodzi, a nawet pomoże skropienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:56 sosem sojowym, jeśli ktoś lubi, to i olejem sezamowym (ostrożnie - pojedyncze krople!), dodanie czosnku, cebuli, liści laurowych i ziela angielskiego. Wersja delikatesowa - dodać sporo grzybów suszonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: BITKI 03.08.06, 01:31 Zrazy i bitki to to samo?... kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4655 Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: BITKI 04.08.06, 01:44 Zrazy zawijane to takie ruloniki nadziane czyms a bitki to plaskie kawalki miesa.Przynajmniej u mnie w domu bo wiem,ze rozne nazwy funkcjonuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaar Re: BITKI IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 01:49 Zdaje sie, ze po rosyjsku to zrazy czy klopsy.Nie pamietam ale kompletnie nie te bitki co my na jezyku mamy. Odpowiedz Link Zgłoś