aankaa 09.12.03, 18:02 czy trzeba podsmażać mięso wytarzane w mące ? może wystarczy sama cebula do zagęszczenia sosu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kags Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.chello.pl 09.12.03, 18:46 ja nigdy nie "omaczam" wolowego. cebula robi swoje :) kasza oczywiscie gryczana, a do tego ogorek kiszony :) albo peerelowska salatka z ogorka i cebuli :) pozdro, KaGS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 09.12.03, 20:27 albo buraczki, najlepiej na ciepło, z odrobiną chrzanu. ech... Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: klasyka - bitki + kasza 10.12.03, 00:01 ja również bez mąki. Moje dziecko nie lubi cebuli w sosie, więc pozostaje rzadki albo czasami zagęszczam tzw zasmażką, Knura. Bywa, że do smaku dorzucam kostkę rosołową albo sosową. Ale najlepiej dosmaczają grzyby suszone. Lubię rzadki, bo dawniej babcia zagęszczała sos mąką i były kluchy W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.12.03, 00:45 albo mozna zrobic sos myśliwski, extra z kaszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agita Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 10.12.03, 12:01 O,Podaj, podaj myśliwski... prosimy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.12.03, 14:53 być może nie jest to "myśliwski właściwy" ale ja robię tak: do sosu z wołowiny dodaję odrobinkę przecieru pomidorowego, kilka suszonych grzybków, trochę słodkiej papryki w proszku, pokrojony w paseczki wędzony boczek, gotuję to razem, a na samym końcu, tuż przed podaniem, pokrojone w dość cienkie paseczki korniszony. uwielbiam ten sos. jadłam też wersję z zielonym groszkiem , nie było złe, ale sama nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś