Dodaj do ulubionych

klasyka - bitki + kasza

09.12.03, 18:02
czy trzeba podsmażać mięso wytarzane w mące ? może wystarczy sama cebula do
zagęszczenia sosu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kags Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.chello.pl 09.12.03, 18:46
      ja nigdy nie "omaczam" wolowego. cebula robi swoje :)
      kasza oczywiscie gryczana, a do tego ogorek kiszony :) albo peerelowska
      salatka z ogorka i cebuli :)
      pozdro,
      KaGS
      • Gość: g Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 09.12.03, 20:27
        albo buraczki, najlepiej na ciepło, z odrobiną chrzanu. ech...
      • wydra10 Re: klasyka - bitki + kasza 10.12.03, 00:01
        ja również bez mąki. Moje dziecko nie lubi cebuli w sosie, więc pozostaje
        rzadki albo czasami zagęszczam tzw zasmażką, Knura. Bywa, że do smaku dorzucam
        kostkę rosołową albo sosową. Ale najlepiej dosmaczają grzyby suszone.
        Lubię rzadki, bo dawniej babcia zagęszczała sos mąką i były kluchy
        W
        • Gość: g Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.12.03, 00:45
          albo mozna zrobic sos myśliwski, extra z kaszą.
          • Gość: agita Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 10.12.03, 12:01
            O,Podaj, podaj myśliwski... prosimy!!!!!!!!
            • Gość: g Re: klasyka - bitki + kasza IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.12.03, 14:53
              być może nie jest to "myśliwski właściwy" ale ja robię tak: do sosu z wołowiny
              dodaję odrobinkę przecieru pomidorowego, kilka suszonych grzybków, trochę
              słodkiej papryki w proszku, pokrojony w paseczki wędzony boczek, gotuję to
              razem, a na samym końcu, tuż przed podaniem, pokrojone w dość cienkie paseczki
              korniszony. uwielbiam ten sos. jadłam też wersję z zielonym groszkiem , nie
              było złe, ale sama nie robię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka