-
Takie troche nie typowe pytanie mam.
Macie jekis "super pomysl" na wlasny biznes? Moze slyszalyscie ze ktos cos otworzyl i mu sie to bardzo oplaca :)
Moja sytuacja: Mieszkamy z dzieckiem i mezem u jego rodzicow. Maz brak stalej pracy, ciezko tu cos znalezc. A problem w tym ze ja tu pie...a juz dostaje, jak dluzej pomieszkam z tesciowa to chyba w psychitryku wyladuje. Stad moja desperacja.
I tak sobie pomyslalam ze moze macie jakies fajne pomysly co mozna otworzyc, jaka dzialalnosc ze...
-
jakie biznesy prowadzicie? czy jestescie zadowolone? mozecie opowiedziec cos wiecej?
-
Jestem w ciezkiej sytuacji. Wraz z mezem zalozylismy biznes, w ktory zainwestowal moj tesc, a zarazem byl pomyslodawca biznesu. Na etapie budowania firmy nie wlaczal sie zbyt aktywnie w codzienne sprawy, choc bral udzial w podejmowaniu najwazniejszych decyzji. Po uruchomieniu firmy niestety okazalo sie, przynaj,miej na razie, ze jest to totalna klapa. Pracujemy jak mozemy, walczymy o klienta, ktory ciagle nam sie wymyka. Co miesiac firma przynosi strate, ktora pokrywana jest z pieniedzy tesci...
-
Jaki biznes założyłybyście mając do dyspozycji kwotę 300-400 ty zł?
-
Czy są tu na forum kobiety które pracują razem z mężem, partnerem ?
Chodzi o to czy Waszym zdaniem to jest dobry pomysł prowadzić razem firmę, pracować ze sobą ? Jak to wpływa na Wasze małżeństwo ?
Czy nie jest tak, że można się sobą znudzić na śmierć tym ciągłym przebywaniem razem ?
-
Podjęłam ostateczną decyzję, nad która od już b. długiego czasu się zastanawiałam (pisałam już o tym kiedyś). Zakładam własny biznes. Zainwestowałam, i zainwestuję w to jeszcze dużo kasy, ale czuję, że jak tego teraz nie zrobię, to już nigdy się nie zdecyduje. Wiem, że może się nie udac, ale chce spróbować, bo marze o tym od dawna. Nawet jeżeli nie wyjdzie (odpukać), to przynajmniej nie będe później żałowała, że nie spróbowałam, a tak to do końca myślałabym tylko o tym, że jednak mogłam, a ni...
-
dziewczyny poradźcie wiec jaki biznes otworzyłybyści maja do
zagospodarowania ok 20 tys na początek?? jakis sklep,usługi??nie
wiem poradźcie prosze-mam kilka pomysłow ale chciałam sie was
doradzić...
czego waszym zdaniem jest mało,czego szukacie itp
dziękuje serdecznie z góry i pozdrawiam
-
Dziewczyny, czytam to forum od dłuższego czasu i wiem, ze miewacie niezłe pomysły dotyczące różnych dziedzin życia :) Może tu też pomożecie?
Pytanie brzmi naiwnie, więc zaraz wyjaśnię, ale - skąd wziąć pomysł na biznes?
Zwykle jest tak: ktoś ma pomysł, ale nie ma kapitału, ktoś inny ma kapitał. Zawiązują spółkę, wkładają masę pracy w rozwój firmy i ... wypala! Albo i nie, ale to normalne ryzyko :(
Otóż my jesteśmy w skórze "tego drugiego". Mamy pewien kapitał do zainwestowania, ale nie m...
-
Witam serdecznie wszystkie mamy, do ktorych kieruje swa prosbe. Prosze o ocene, swym bystrym okiem, doswiadczeniem,obyciem i wiedza (bo wiem, ze wiekszosc z uczestniczek tego forum tym wlasnie dysponuje) mojego ,,projektu".Prosze o rady oraz obiektywna ocene, pomyslu mamy (mojego), ktora chcialaby sie nieco uniezaleznic i ,,spelnic";-) Otoz obecnie mieszkam za granica i opiekuje sie 2-roczna corka, niebawem jednak zamierzamy wrocic do Polski i stad tez moj pomysl na ,,biznes". Otoz bedziem...
-
znacie takie historie?
-
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie do tych kobiet, które w którymś momencie swojego życia postanowiły założyć coś własnego. Wiadomo, że początki są trudne...ja niedawno zaczęłam i pojawiają się pierwsze schody :)
Jak długo walczyłyście o swój interes zanim zaczął przynosić jakieś realne zyski? Jak sobie radziłyście w trudnych momentach? Jak udało wam się wydostać z impasu?
I jak sądzicie...lepszy handel czy usługi?
Pozdrawiam, Wszelkie uwagi mile widziane :)
-
Czyli w sumie też patologia w sumie :) Kiedyś też już tutaj linkowałam art. o Brytyjczyku, który majstrował sobie dzieci i z tego powodu uważał, że społeczeństwo powinno mu zafundować plazmę.
wiadomosci.onet.pl/wielka-brytania-i-irlandia/wlk-brytania-kobieta-chce-miec-dziesiecioro-dzieci-i-na-nich-zarabiac/n0cek
A podobno to my Polacy dajemy się walić w d... ale widać nie tylko bo w UK albo utrzymują nierobów dzieciorobów albo dzieci imigrantów, które UK na oczy nie widziały :D
-
moj synuś ma 2 lata, a 2 dziecko w brzuchu, na razie jestem w domu, ale wiem,
że przyjdzie taki moment, kiedy trzeba będzie wracać do pracy. i dlatego też
wpadłam na pomysł, zeby otworzyć może coś własnego. jeszcze nie teraz, może
tak zarok, ale pomysł mnie teraz nawiedził, więć pytam :) są tu mamy, które
prowadzą własny biznes z małymi dziećmi? da się to jakoś sensownie połączyć?
czy szkoda zachodu i lepiej wracać do pracy, która jest baaaardzo stresujaca,
ale za to stała i w dobrych g...
-
Koleżanka chciałaby otworzyć kawiarnię w dużym mieście. Ma upatrzony lokal i trochę gotówki. Chciałabym Was prosić o opinie czy to dobry pomysł, czy lepiej zainwestować w coś innego w dzisiejszych czasach. Z góry dzięki.
-
jakie macie pomysły na biznes rodzinny, żeby zadużo nie zainwestowac na
początek a interes wypalił.
-
Mam taki dylemat. Niedawno zgadałam się z dobrą koleżanką, że obie mamy
ochote na własny biznes o dokładnie takim samym profilu. W związku z tym ona
stwierdziła, że w takim razie możemy zrobić go razem. Od tego momentu
nieustannie nęka mnie o natychmiastową decyzję, bo ona jest gotowa. Pomijam
fakt, że ja nie jestem, bo z powodów rodzinnych musze poczekać z takimi
działaniami do następnego roku. Ale im dłuzej o tym myślę, tym mniejszą
ochotę mam na relacje poza-towarzyskie z tą dz...
-
Dziewczyny mam pewien pomysł jak podratować budżet domowy i proszę was o ocenę mojej koncepcji, a mianowicie:
-w mojej miejscowości są dwa małe markety tesco i biedronka, obok siebie po przeciwnych stronach skrzyżowania
-na przeciwko biedrony jest do wynajęcia buda - wszystko przy głównej ulicy
-w tej budzie chciałam otworzyć sklep z pieczywem bo w marketach chleb i bułki to istny armagedon
Pytanie brzmi: zrezygnowałybyście z kupna obrzydliwego chleba w markecie i przeszły 20-50 metrów ty...
-
chcemy z mężem otworzyć swoją działalność. I tu liczę na Wasze podpowiedzi. Co byście radziły otworzyć w miejscowości około 20 tys mieszkańców, nie turystyczna. Kurcze bo sklepów z ciuchami pełno, fast foodów też, chociaż to nas i tak nie bardzo interesuje. Mamy swój lokal w centrum, ale brak pomysłów na coś czego by nie trzeba było zaraz zamykać. A może lepiej zająć się sprzedażą na allegro, ale nie wiecie jak jest wtedy z podatkiem, bo z używanymi rzeczami to wiem, ale z nowymi? Bardzo pros...
-
Chciałabym przybliżyć funkcjonującą w naszym kraju politykę prorodzinną. Na pewno nie dotyczy ona rodzin, które prowadzą własną działalność gospodarczą.
Opowiem swoją historię...
W maju 2007 założyłam z ówczesnym narzeczonym działalność gospodarczą.
Ponieważ to nasz pierwszy interes płaciliśmy przez dwa lata [u]"mały ZUS"[/u][b][/b] przekonani ,że państwo jest hojne i dobroduszne że pozwala nam płacić mniejsze składki a w zamian daje wszystkie świadczenia. BŁĄD.POMYŁKA.
Po dwóch latach p...
-
Mam za sobą kolejny dzień biegania po galerii handlowej w poszukiwaniu butów i marzę, żeby ktoś mi to zdjął z głowy. Dlaczego nikt nie proponuje takiej usługi - pomoc w zakupach ciuchowych? Naprawdę byłabym w stanie za to zapłacić - że ktoś zdejmie ze mnie konieczność biegania i przebierania w stertach rzeczy, z których 95% jest nie dla mnie - nie mój rozmiar, nie mój kolor - żeby się dogrzebać do tego, czego szukam.
Marzę o człowieku, który zgromadziłby mi w jednym miejscu wszystkie ciuc...