biznes

(12 wyniki)
  • Właśnie słucham rozmowy Grzegorza Chlasty z Jackiem Jakubowskim o modelach zarządzania i nowym podejściu managerów do definicji liderowania. Bardzo interesujące. Myslicie, że faktycznie byłoby tu dużo do zrobienia w waszym miejscu pracy? :)
  • Czy można zakochać się w kimś mało interesującym, nieciekawym, nudnym i brzydkim? Skoro miłość jest najbardziej ludzkim z uczuć to dlaczego rządzą nią prawa rynkowe? A może taka miłość jakie społeczeństwo, kultura i cywilizacja. Czyżby w takim razie nie był to absolut?
  • Witam, Nigdy nie sadzilam, ze bede szukac porady na forum, jednakze moja sytuacja malzenska doprowadzila do tego. Jestesmy malzenstwem prawie 8 lat, mamy 7 letnia corcie. Obecnie mieszkamy w Stanach, nikt nie ma z nas tutaj rodziny. Pobralismy sie po 7 miesiacach znajomosci, poniewaz bylam w ciazy. Nasza sytuacja finansowa bywala rozna. Maz prowadzi maly biznes, ja w wiekszosci nie pracowalam, poniewaz zajmowalam sie dzieckiem. Nasze malzenstwo miewalo dobre i zle chwile, tak jak ws...
  • Znacie jakies fajne miejsca w sieci (moga byc w j.ang) traktujace o manipulacjach w relacjach B2B?? Bylabym wdzieczna za wskazanie...
  • Założe się jest tu wiele osób, które czują podobnie. Codziennie wstajemy, idziemy na 8, czasem wiecej, harowki na etacie. A to wszystko za czesto kiepskie wynagrodzenie. Jak budze sie rano i tylko pomysle ze mam spedzic kolejny dzien w pracy, ktora jest do bolu powtarzalana i przewidywalna to mi sie wszystkiego odechciewa i che moment pojscia do pracy odwlec jak najbardziej (stad pewnie moje spoznienia:). A jakby tak nie pracowac na etacie? Nie mowie to konkretnie o prowdzeniu biznesu, a...
  • Jesteśmy małżeństwem od niespełna roku: historia z bajki: zakochanie od pierwszego wejrzenia, od razu decyzja o ślubie, okazało się, że pasujemy do siebie jak czerń do bieli – uzupełniamy się i znakomicie działamy w drużynie, miłość szalona, romantyczna, oboje przed 30-tka, oboje pracujący, z jakimiś doświadczeniami na koncie, także wiemy czego chcemy, czego oczekujemy... Mąż jest z Warszawy, ja z Łodzi – dla niego zostawiłam świetna prace, rodzinę, znajomych, znalazłam...
  • Ponieważ wątek Amway-manipulacja stał się nieprzejrzysty a dyskusja zbyt agresywna założyłem nowy. Temat mnie zainteresował i to kilka faktów do których się dokopałem. 1. Aktywny dystrubutor Amwaya, jeśli przykłada się do pracy, zarabia 4zł na godzinę. Jeśli opłaca ZUS 2zł. Czyni tak z powodu wielkich zarobków, które mu obiecano. 2. 50% dystrybutorów co rok rezygnuje. To oni tworzą dochód firmy, wydając pieniądze na obowiązkowe materiały startowe i szkoleniowe. 3. Amway kładzie nac...
  • Ambicje(10)

Ciezko mi rozpoczac ten watek...Mam bardzo ambitnego meza. Zawsze taki byl, nie usiedzi na miejscu, jest bardzo aktywny, przedsiebiorczy, jest wspanialym ojcem, cudownym mezem, swietnym managerem, az nagle przychodzi dzien kiedy zostaje zdegradowany w pracy... To dla nas szok, dla niego policzek, przezywam to razem z nim, na jego miejsce trafia osoba, za ktorej sznurki mozna latwo pociagac, wyrywa sie chwasta, ktory przeszkadza. U meza nastepuje totalne zalamanie psychiczne, mowi,...
  • - dlatego pan, panie Sławku, musi wziąść ten nóż i wyjść na miasto, w obronie społecznego porządku
  • Pracowitość, zapobiegliwość, przezorność. Cechy, które cenimy u innych i chcielibyśmy sami posiadać takowe. Kiedy i w jaki sposób wyrasta z tych cech CHCIWOSĆ? Czy można ustalić jakąś granicę między tymi cechami?
  • Zauważyliście, że był (miał być) ekspertem od psychologii biznesu, a tu proszę nie udała mu się autoreklama, większość ludzi to nie byli biznesmeni gotowi umówić się potem na prywatną wizytę za grubą forsę, no i pan Santorski wyniósł się cichaczem. O czym to świadczy, oczekuję komentarzy.
  • Może przydałoby się upublicznić tricki psychologiczne stosowane w reklamach. Ja na przykład znam coś takiego. Reklama jest budowana na schemacie baśni, to znaczy jest problem, który trzeba rozwiązać, potem pojawia się coś, co rozwiązuje problem, na końcu sytuacja po rozwiązaniu problemu, na przykład bluzka jest czysta, chcesz ją pobrudzić, idziesz do kałuży, wrzucasz ją i bluzka jest już brudna, a ty masz swój problem czystej bluzki rozwiązany. Wszyscy widzimy twoją zadowoloną buz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się