Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      biznes

biznes

(30 wyników)
    • Hej Zastanawiam się co jest bardziej opłacalne, jezyk biznesu czy ekonomia? Po ktorym kierunku i w jakich branzach lawiej znalezc prace? Jeżeli ktoś jest powiązany z tymi kierunkami bardzo proszę o rade. Jak wygladaja takie studia, czego jest najwiecej, co dla was jest najtrudniejsze
    • Co skończyć? SGH to teraz standard i już nie działa na pracodawców. Jakie kursy, certyfikaty, umiejętności proponujecie? Kierunek to finanse i bankowość.
    • Co myślicie o tych studiach? Są po nich szanse na ciekawą pracę?
    • Kto z Was wie co to są języki biznesu i czy jest to ciekawy kierunek? Gdzie go studiujecie? Na początku myślałam, że jak sama nazwa wskazuje jest to jakieś specjalistyczne słownictwo, którym posługuje się w biznesie, natomiast pozniej przeczytałam, że rozmowa kwalifikacyjna jest w języku obcym - więc czy ten kierunek jest związany właśnie z językami obcymi? I jeszcze jedno. Doradźcie mi co może studiować typowa humanistka, na pewno nie moze tam być choć ciut np. matmy. W pazdz. z...
    • Zastanawiam sie nad podjeciem studiow na kierunku ZiM, specjalnosc e-biznes. Niewiele wiem o tej specjalnoscii chcialbym sie dowiedziec co mozna robic po skonczeniu takich studiow, jakie sa perspektywy znalezienia pracy, najlepiej dobrze platnej.
    • pomocy!!!!!!poszukuje biznes planu na zaliczenie na studiach zaocznych, niewielki ok. 20 str. na jutro!!!!!!
    • Co myślicie o tym kierunku na UO??? Kto się dostał??? a może są tu studeci tego kierunku albo osoby które mają coś do powiedzenia na ten temat. Wypowiadajcie się proszę bo ja zastanawiam się nad nim...
    • Prosze o rade ludzi ktorzy pracuja w biznesie czy tez sa studentami kierunkow biznesowych na Uniwersytetach. Jaka specjalizacje radzilibyscie wybrac mojemu synowi. Jest studentem pierwszego roku biznesu i zarzadzania. Musi zdecydowac sie na jedna z glownych specjalizacji i nie bardzo wiem co mu doradzic. Ogolnie moze wybrac: 1. ksiegowosc, 2. finanse, 3.zarzadzanie , 4. marketing, 5. kadry( szkolenia, zatrudnienia, unie itp). Oprocz kierunku glownego moze wybrac mniejsza specjali...
    • Może ktoś z Was studiuje albo ma zamiar złożyć papiery na ten kierunek. Może coś o nim słyszeliście. Trudno się dostać na UO, co się o nim mówi?
    • Studia licencjackie w Krakowie kierunek: psychologia biznesu, na ktorej uczelni. Moze wiecie, doradzcie, prosze.
    • I ma może jakiegos gotowca na temat idealnego menedżera lub etyczneg menedżera?? Pilne dość:
    • To, co dzieje sie w Wyszej Szkole Biznesu to wrecz skandal! NIGDY nie składajcie do tej szkoły dokumentów, jeżeli nie będziecie do niej uczęszczać, bo dostaniecie się na znacznie lepszą uczelnię w kraju. Kiedy już zostaną złożone u nich papiery, wówczas oni od razu zakładają, że jest się ich studentem. Jeżeli od nowego roku akademickiego nie przychodzisz na zajęcia, nie odbierasz indeksu, legitymacji, nie podpisujesz ślubowania - nie przejmuj sie - i tak zapłacisz i to niemałe pie...
    • e-biznes(10)

czty ktokolwiek ma informacje na temat tego typu studiów.nie chodzi mi tutaj o stricto informatyczne studia tylko o coś z pogranicza ekonomii,informatyki,zarządzania takie bardziej interdyscyplinarne.najlepiej gdyby to było mazowieckie a już miodzio okolice wawy.
    • Witam Zamierzam od października wrócić na studia.Zauważylem ciekawie brzmiący wydział "Zarządzanie projektami" na WWSI: www.wwsi.edu.pl/pg.php/arth/315/ Mam chęć się na to wybrać. Myślicie, że się opłaca? Dużo może być rogramowania. Ja preferuję tematy sieciowe i administracyjne, wiec wolałbym aby nie było dużo programowania. Pozdrawiam
    • chciałam dowiedzieć sie coś o tej szkole od kogos kto tam studiuje badz studiował... znajdzie sie ktos taki? Pozdrawiam:)
    • Ja zaryzykowale, nie jest łatwo, ale wiekszosc moich znajomych szuka raczej posadki u kogos niz u siebie. Skad ta niechcec? Jakie przeszkody sa dla Was najtrudniejsze w zalozeniu wlasnej firmy? Pzdr Erich
    • 2 mld zł wpłynęły w 2003 r. na konta prywatnych uczelni wyższych. Jest ich już 280, w kolejce po licencję MENiS czeka jeszcze 100
    • Który kierunek studiów jest bardziej atrakcyjny i daje większe możliwości ? Filologia angielska ze specjalnością: angielski w biznesie, czy specjalność: tłumaczenia ang-franc ?
    • Niejaki Kamil Cebulski, po skończeniu LO (a właściwie częściowo w trakcie) zamiast pójścia na studia, zaczął swój własny biznes (księgrnię internetową i parę innych rzeczy) i w wieku 21 lat mógł się cieszyć obrotem swojej firmy w wysokości 1 MILIONA zł... Jak tego dokonał opisuje w swoim nowym, szokującym ebooku pt. "Efekt motyla" ( zlotemysli.pl/thebestbooks.php?c=4main&idEbook=213 ). Właśnie go przeczytałem i muszę przyznać, że zrobił na mnie ogromne wrażenie. Pisze on między...
    • Witam. Obroniłem wczoraj pracę magisterską na Wydziale Zarządzania i Ekonomiki Usług na US. Mam do wyboru 2 specjalności: Komunikacja w biznesie międzynarodowym, Turystyka i hotelarstwo. Jedna z nich będzie na dyplomie. Mogę również zadecydwać aby na dyplomie nie było specjalności tylko podany kierunek: ekonomia. Proszę poradźcie mi, co zrobić bo nie mogę się zdecydować. Nie wiem co się najbardziej opłaca, a decyzję muszę podjąć szybko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się