Dodaj do ulubionych

Naturalne leczenie Boreliozy

28.12.12, 21:52
Witam was wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy i pod wielkim wrazeniem ze dzeiki temu forum mozemy mimo tego zmagania sie z Borelioza miec ze soba kontakt i swiadomosc ze jest na wielu i mozemy sobie przekazywac informacje i sie wspierac. Zycze sobie aby juz wkrotce powstalo nowe forum o tematyce "uwolnieni od Boreliozy". Sadze ze jest to mozeliwe jak wszystko we wszechswiecie. Chcialbym ta droga nawiazac kontakt z innymi ktorzy calkowicie wierza i ufaja w naturalne podejscie i leczenie z tej dolegliwosci. Jestem przekonany ze jest to mozeliwe. Ktos kiedys powiedzial ze "trucizny trucizna nie mozna leczyc".
Prosze o kontakt bezposredni tu lub na moj mail doriomondo@gmail.com
Obserwuj wątek
    • chemdog Re: Naturalne leczenie Boreliozy 04.01.13, 12:17
      poczytaj sobie mój wątek leczenia naturalnego na forum pozdrawiam
      • uruz2 Re: Naturalne leczenie Boreliozy 06.01.13, 00:05
        Dlaczego od razu nie zaproponujesz naturalnego leczenia kiły, gruźlicy tudzież trądu?

Różnicy nie ma. A nikt o zdrowych zmysłach nie składa takich propozycji.
      • chemdog Re: Naturalne leczenie Boreliozy 06.01.13, 12:06
        kiła też spowodowana przez krętki a indianie leczyli ją w tamtych czasach bardzo dobrze i udawało im się to boreiloza z kiła ma wiele podobnych cech nawet ma 3 fazy tak jak borelioza i dali radę co w europie do 19 wieku było nie możliwe i tylko najzamożniejsi jechali do Ameryki leczyć kiłę według metod Indian i wracali zdrowi.
        • doriomondo Re: Naturalne leczenie Boreliozy 06.01.13, 13:32
          Hej Chemodog,
          Myslisz ze Indianie w Ameryce.Ci ktorzy tam zyja w rezerwatach lub w swoich enklawach znaja sposoby aby np. uzdrowic z boreliozy? Ja wiem ze np. w Peru sa jeszcze spore grupy Indian zyjacych tam z dala od wielkich osrodkow miejskich i oni znaja sie na roslinnosci amazonskiej itd wiec byc moze byli by w stanie sporzadzic jakies ziolowe mieszanki zdolne ususnac z organizmu borelke. Ciekawe czy w XIX wieku ci bogatsi jezdzili do Ameryki Polnocnej czy Poludniowej? W tamtych czasach ludzie emigrowali rowniez masowo wlasnie do Ameryki Poludniowej.W Brazylii np. w Porto Alegre mieszkaja tysiace ludzi ktorzy maja pochodzenie Ukrainskie lub Polskie itd.To w ogole ciekawy temat o sposobach Indian na zdrowie. To ze Kile Indianie potrafili leczyc w tamtych czasach to wedlug mnie nic specjalnego. Zyjemy w takich czasach ze spoleczenstwa calkowicie odeszly od natury. Dalismy sobie wmowic lub zahipnotyzowano nas wmawiajac ze tylko srodki z apteki moga ewentualnie nam pomoc.Co niektorzy byliby w stanie bic sie lub wojowac aby utrzymac ten punkt widzenia. A swiat zostal i jest stworzony tak ze w naturze znajduje sie zawsze sposob czy srodek na kazdy problem. Caly pic polega na tym aby to znalezc i zastosowac.Chetnie pojechalbym do Peru i zapoznal sie z tymi wspanialymi darami natury ziolami tam rosnacymi. Jest ona tam tak bogata i ma do zaoferowania bardzo duzo.Kazdemu wedlug potrzeb.
          • uruz2 Re: Naturalne leczenie Boreliozy 06.01.13, 15:43
            Charles C. Mann,"1491:Ameryka przed Kolumbem".

Zapewne zafascynowało Was lapacho. Faktycznie czasem pomaga. Tylko nie na kiłę. smile))
            • margolcia_63 Re: Naturalne leczenie Boreliozy 06.01.13, 16:52
              No, no! etnomedycyna?
              NFZ już się może cieszyć.
              Tylko chemdogu większość plemion indiańskich wyginęła powalona zarazami przywleczonymi z obcego kontynentu, więc o czym ty prawisz? Wiesz?
    • chemdog Re: Naturalne leczenie Boreliozy 11.01.13, 13:33
      wkleiłem to w innym wątku dziś już ale pozwolę sobie i tutaj dziś mam dobry dzień i dużo czasu na śledzenie informacji na necie i trafiam na ciekawe zaprzeczenia same w sobie i potwierdzenie swoich przypuszczeń oraz badań nad boreliozą : Metoda ILADS wymaga stosowania kilkumiesięcznej, intensywnej antybiotykoterapii, co zawsze jest i będzie krytykowane i podważane przez lekarzy stosujących tzw. standard. Któż z nas słyszał o leczeniu gruźlicy lub zaawansowanej kiły, gdzie również stosuje się kilkumiesięczne kombinacje antybiotyków. Niestety bakterie Borrelii są dużo trudniejsze do zwalczenia. Przede wszystkim dlatego, że krętki jako jedyne wśród bakterii posiadają zdolność do zmiany morfologii, poza tym istnieją w kilku formach, również przetrwalnikowych, na które antybiotyki działają słabo albo wcale i trzeba czekać na przekształcenie się bakterii w formę podatną na działanie antybiotyków.

"krętki jako jedyne wśród bakterii posiadają zdolność do zmiany morfologii, poza tym istnieją w kilku formach, również przetrwalnikowych, na które antybiotyki działają słabo albo wcale i trzeba czekać na przekształcenie się bakterii w formę podatną na działanie antybiotyków" więc można czekać latami byc chorym i czekać latami na przekształcenie bakterii w odpowiednią formę do danego leku heh błędne koło nie pisze nic na temat co się stanie zanim się przekształci i jak chorzy będziemy.Informację znałazłem na jednej ze stron lekarza ILADS czyli sam sobie zaprzecza skuteczności metody
      • doriomondo Re: Naturalne leczenie Boreliozy 11.01.13, 15:12
        Hej Chemodog, Ja po prostu wymiekam. Jeszcze troche a zostaniesz moim GURU. Moze miales zalapac borelke aby wniesc cos pozytywnego w tych zmaganiach wszystkich z ta przypadloscia.
        Choc ja osobiscie (jeszcze) nie zaglebialem sie w naukowych wnioskach na temat leczenia itp to czutajac Twoje wypowiedzi czuje intuicyjnie ze to wszystko co piszesz ma sens i daje duzo do myslenia. Ja juz od dobrych paru lat zanim jeszcze dopadla mnie borelka zylem jak to sie mowi "zdrowo". Mnostwo vitamin i mineralow oraz zdrowa zywnosc itp itd .Tez cos niecos wiem i sie naczytalem o pewnych aspektach i fundamentalnych czynnikach wpywajacych na stan zdrowia. Moze dlatego mam takie podejscie do spraw i zdaje sobie sprawe ze jestem czescia natury a natury oszukac sie nie da.Skoro jestem dzielem Boga to jestem pewien ze Bog jest rowniez dawca "czesci zamiennych" i mechanikiem do ktorego mozna sie zglosic do serwisu. Nawet w biblii jest napisane "pukaj a beda Ci drzwi otwarte". Wiem ze chyba cos przekrecilem z tym cytatem z Biblii bo nigdy sie nie zaglebialem w nia ale wiem ze jest gdzies taki tekst zamieszczony lub cos w tym rodzaju. Poza tym uwazam ze wszystko we wszechswiecie jest mozliwe. Najwazniejsze to cyt.ang. FREE YOUR MIND albo CLEAR YOUR MIND AND TRUST. Najwazniejsze to oczyscic mozg z przestarzalych pogladow i przekonan. Mamy nowa ERE i czas na przebudzenie albo jak kto woli wydoroslenie. Polecam scene z filmu "Matrix" z niebieska lub czerwona pigulka.Prawdziwa sekwencja zaczyna sie po 10 sekundach bo na poczatku ktos dorzucil jakis slogan o NWO.Mi chodzi tylko o scene z filmu. Obejrzyj to Chemodog oraz inni ktorzy chca sie przebudzic.
        www.youtube.com/watch?v=vWv-d2GxDc4
        • tajtaja Re: Naturalne leczenie Boreliozy 11.01.13, 15:23
          ja tam juz się przebudziłam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka