Gość: ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:14 kupiłam botwinke doradzcie jak zrobic dobra zupę??? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paprotka-gd Re: to już IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:43 Czy to oznacza , że mój monitor kłamie , nawet on ? ;) Zaczęliśmy w cm , cali i innych miar nie ruszam bo za chwilę zrobią nam się mile morskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cami Re: to już IP: *.oracle.com 24.06.05, 23:52 Lepiej w kółko Macieju wałkować ten sam temat bo się komuś nawet nie chce strony przejrzeć, o wyszukiwarce nawet nie napomknę? Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: kupiłam botwinke!! 24.06.05, 22:49 Botwinka z bobem .2 pęczki botwiny .1,5 l wywaru dowolnego .1 kg bobu .2 łyżki masła .5 łyżek koncentratu barszczu czerwonego / u mnie 2-3 buraki / . pęczek koperku .2 ząbki czosnku .1 łyżka jogurtu naturalnego / śmietany . sól , cukier Botwinę umyć , odciąć ogonki , oczyścić korzonki , pokroić na kawałki . Bób ugotować w wodzie z solą i cukrem , odcedzić na sicie , obłuskać . Rozgrzać masło w rondlu , wrzucić botwinę i mieszać aż puści sok . W wywarze ugotować buraki pokrojone w ćwiartki , wrzucić botwinę igotować ok 15 min . Wyjąć buraki . Doprawić , rozgniecionym czosnkiem, dodać posiekany koperek i jogurt , zamieszać . Do wazy lub talerzy wyłożyć bób i zalać zupą Zamiast bobu możesz dodać młode ziemniaki , ja lubię także dosypać oprócz koperku także szczypiorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marina Re: kupiłam botwinke!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:16 Prosilam meza Anglika by kupila botwinke.Jak wyglada zapytal?Czerwone kulki i zielone liscie odpowiedzialam.Kupil rzodkiewke......... Odpowiedz Link Zgłoś