Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      budownictwo

budownictwo

(8 wyników)
    • Hey, chce tam kupic mieszkanie 2 poziomowe, czy ktos wie cos na temat tego developera? W necie nie ma zadnego info, jakas nowa firma.
    • jeszcze nic straconego..... Budownictwo z 7-proc. stawka Dzieki przyjetej poprawce zawierajacej definicje szeroko pojetego budownictwa mieszkaniowego objetego spolecznym programem mieszkaniowym, sprzedaz, remonty mieszkan oraz sprzedaz wyrobów dla tego budownictwa, bez ograniczen czasowych beda opodatkowane 7-proc. stawka VAT. W skierowanym do Sejmu przez rzad projekcie nowej ustawy o podatku od towarów i uslug znajdowal sie tzw. przepis przejsciowy zawarty w art. 140 ust. 1 pkt...
    • Kupię mieszkanie w nowym budownictwie, mogą być Krzyki, Osobowice, Muchobór lub inne propozycje, bez pośredników po rozsądnej cenie Piotr
    • Jak w temacie, interesujące mnie lokalizacje to Ołtaszyn, Gaj, Partynice, Klecina, Oporów, Muchobór Wielki, Kuźniki, Żerniki, Złotniki, Gądów Mały, Maślice, Stabłowice.
    • Zauwazyłam, że coraz powszechniej w nowych osiedlach montuje się okna dachowe, dotąd stosowane głównie przy adaptacjach strychów!/ nie wiem jak się nazywają fachowo/ na niskich kondygnacjach np. na I p. w 3-4 piętrowym budynku. Powoduje to, że w mieszkaniu na I p. sa spore skosy przez co powierzchnia mieszkania, która jest do zagospodarowania, jest własciwie fikcyjna tzn. dużo mniejsza i mieszkanie w zw. z tym jest nieustawne. Może wiecie, z czego to wynika? Bo ja obawiam sie, ż...
    • Witam, Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja finansowa LTBS (Lubelskie Towarzystwo Budownictwa Społecznego) ? Budują mieszkania na ul. Poświęckiej we Wrocławiu. Z tego co wiem mają jakieś problemy w kilku miasach gdzie budowali. We Wrocławiu mieszkania te sprzedaje pośrednik Verum Group. Wie ktoś może na jakim etapie jest budowa? A może ktoś kupił tam mieszkanie i może się podzielić jakimiś informacjami ?
    • Cztery pokoje, ok. 90m2, nowe budownictwo w centrum miasta. Czy jest ktoś kogo na nie stać?
    • Jestem w trakcie kupna mieszkania i mam zapis w umowie o tym iz na cene koncowa mieszkania moze miec wplyw waloryzacja zwiazana z cenami materialow budowlanych oraz robocizny zwiazanej z budownictwem. Budynek ma byc budowany przez ponad rok i wszystko moze sie wydarzyc. Czy ktos moze mi napisac czy czasem nie jest to jakis ukryty podtekst podkrecenia ceny koncowej ?? A moze to tylko suchy zapis i cena zmienic sie moze np w przedziale 1-3% ceny nominalne. To jeszcze jest przezemni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się