Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      ceramika

ceramika

(10 wyników)
    • Witam i od razu, zapewne, wsadzam kij w mrowisko. Z czego budować dom: z ceramiki czy gazobetonu? Jeszcze do niedawna, po wielu lekturach i rozmowach, nie miałem wątpliwości, że z ceramiki. Ale po spotkaniu z szefem ekipy budowlanej, którą, ewentualnie, zatrudnię, zastanawiam się nad gazobetonem. Budowlaniec, lat ok. 60, spytał mnie, ile znam domów w dzisiejszej ceramiki, bo on nie poleca ich jakości. Mówił, żeby tych obecnych "wynalazków" nie porównywać ze starą solidną cegłą,...
    • może pomożecie niezdecydowanej, mam dość wąską łazienkę i poszukuję dość "krotkiego" wc. Seria "nano" z cersanitu odpada-bo wizualnie nie bardzo mi odpowiada. Natomiast Znalazłam całkiem "ladną" miskę Wc i umywalke firmy ROCA -seria: Meridian-N Compacto (dł.48cm). Natomiast nie wiem jak z jakością. Może coś doradzicie. Warto kupować czy iśc raczej w stronę V&B- Subway 2.0.(rowniez 48cm). nie muszę dodawac ze cenowo wypada znacznie taniej Roca. Ale moze jest to jedyny argument za? Podpowiedz...
    • Jesteśmy na etapie podjęcia decyzji z czego budować nasz dom. Szukając informacji na temat materiałów natrafiamy na teksty reklamowe. Czy ktoś z Was snanął przed podobnym dylematem i przeanalizował dokładnie wady i zalety ceramiki i gazobetonu?
    • Witam, mam pytanie do forumowiczó którzy u siebie w mieszkanaich kładli płytki z paradyża. jak jest z ich jakością ?? czy nie są krzywe i jak dużo jest odpadu z m2 ?? podobają mi się płytki łazienkowe i kuchenne właśnie paradyża i potrzebuje opinii o ich jakości.
    • Dachówka(29)

Witam serdecznie:) Mam pytanko. Jaka dachówka jest lepsza: ceramiczna czy betonowa? Jakie sa plusy i minusy jednej i drugiej? Mamy wycene jednej i drugiej dachówki na dach naszego domku, róznica w cenie 4 tys. zł. Oczywiście betonowa tańsza. Nie wiem, na którą się zdecydować. Dzięki z góry za info.
    • Zastanawiam się z czego wybudować dom beton komórkowy czy ceramika poryzowna? Dodam ,że skłaniam się ku ścianie jednowarstwowej. Doradźcie z czego budowć?
    • Jestem na etapie kupowania glazury do łazienki. Chciałabym w miare niedrogą ale dobra. Może macie jakies typy? Gdzie nalpiej kupic?? Obi?? Praktiker???
    • Witam, proszę poradźcie mi jaka dachówka jest najlepsza i najtrwalsza, chodzi mi głównie o firme. pzdr, Marta.
    • Zastanawiam się nad przykryciem domu dachówką cementową. Niestety dachówki ceramicznej ze względu na cenę nie biorę pod uwagę. Co sądzicie o tym materiale, jakie macie doświadczenia.
    • W grudniu 2006 zamawialam Termopor Leier P+W 25 i dzis zadzwonil do mnie Pan ze skladu budowlanego i powiedzial ze nie da rady zalatwic mi tego na kwiecien bo fabryka wysyla cala produkcje na wschod. Czy macie podobne problemy z dostepnoscia ceramiki budowlanej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się