chodzenie

(9 wyników)
  • Czy ktoś zna naprawdę dobrego gastrologa na Śląsku .Problemy z jelitami. 4 razy operacja na skręt jelit. Lekarze obecnie uważają że nic mi nie ma, sugerując ,że mam zespół jelita drażliwego . Czuję się coraz gorzej.Miewam ataki parę razy w tygodniu, brakuje mi chęci życia. Idąc do lekarza za każdym razem przyjmuje mnie ktoś inny,proponując inne lekarstwa.
  • Od wielu lat, a wlasciwie od zawsze cierpie na zaparcia. Pomagałam sobie różnymi przeczyszczaczami z różnym skutkiem. Zmienilam ostatnio diete na taką, która zawiera dużo owoców, płatki pszenne, kefir, pieczywo ciemne itd. I byłoby fajnie, gdybym jeszcze mogła się tego pozbyć, a tymczasem moja kupa jest rzadka, a nie bardzo ma ochote wyjść. I znowu potrzebuje jakiegos wsparcia pod postacią przeczyszczacza! Napiszcie prosze, co o tym myślicie
  • Drodzy ibs-owcy...Skoro poruszamy tutaj tyle wątków o gazach, biegunkach i innych..to z pewną nieśmiałością pragnę Was zapytać, czy Wy też macie takie problemy z korzystaniem z toalety wtedy, gdy ktoś kręci się pod drzwiami, albo korzysta z kabiny obok? Chodzi mi oczywiście o szkołę, uczelnię, biuro,itp. Niby wypróżnianie to czynność jak każda, ale ja mam takie opory, że czasem nieźle się muszę nakombinować żeby cieszyć się kibelkiem w samotności. Wstydze sie tak, jakbym musiala to zrobic w ...
  • Wiem że był już podobny wątek, ale mi chodzi troszkę o co innego. Nie tylko o kwestie typu: partner mnie nie rozumie/rozumie, ale o sprawy czysto techniczne, łączące się ze wspólnym zamieszkaniem czyli np. jak sobie radzicie ze wzdęciami śpiąc z kimś codziennie w jednym łóżku, albo z biegunką kiedy akurat ukochany/ukochana się kąpie zajmując jedyną w mieszkaniu łazienkę:)? Bardzo liczę szczególnie na opinie osób pozostających w związkach małżeńskich...
  • pomocy na swoje schorzenie(ZJN). Pewien lekarz ze Stanow , dr. Joseph Mercola twierzi ze leczenie ZJN jest jednym z latwiejszych .Mimo to lekarze nie wiedza co z tym poczac .Zapisuja lekarstwa i potem znowu inne lekarstwa ktore nie przynosza zwykle poprawy ani czesto nawet ulgi .Dr. Mercola zaleca diete i nic poza tym .Diete niskoweglowodanowa .Tak samo dr.Jan Kwasniewski leczy swoja "Tlusta dieta" wszystkich z dolegliwosciami przewodu trawienia .Wedlug nich , stosujac ich diety ...
  • no wlasnie czy istnieje jakis sposob zeby w miare regularnie sie zalatwiac?? probowalam juz siemienia lnianego- troszke pomoglo ale podobno nie mozna dlugo stosowac. soku z surowych burakow: 1-szy dzien s**czka, a potem znowu nic:( teraz testuje oliwe na czczo ze szklanka cieplej wody... chodzi mi o jakis patent, tylko zeby nie powodowal sr... tylko taka normalna kupke:] hmmm czy ktos w ogole zna cos takiego?? acha, a jak dziala colon c?? to znaczy jakiej konsystencji jest potem kup...
  • :) Poszukuje linku do artykułu, autorstwa lekarza z Kliniki gastroenterologicznej w Katowicach - Ligocie. Nie jestem pewna czy zetknełam się już z nim na tym forum, czy było to gdzie indziej. Chciałabym blizej sie zapoznać z tym tekstem,ponieważ zamierzam odwiedzic te klinikę. W tym artykule mowa jest o leczeniu IBS antydepresantami. Jezeli ktokolwiek wie o jaki art. mi chodzi, prosze o link.:) Z góry dzięki
  • Witajcie bardzo sie ciesze, ze sis pomogl magnetron ale moze to efekt placebo ;p ok jestem sceptykiem ale dlatego bo dziwi mnie, ze lekarze gastrolodzy na to nie wpadli zeby nas tam wyslac ........hmmm zapytam sie gastrologo o to hehe. Piszcie kochani czy wam pomaga Buziole dla brzuszkow;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się