Forum Zdrowie ZEZ isko
ZMIEŃ
      chodzenie

chodzenie

(7 wyników)
    • Witanko Wszystkim:) Piszę tego posta, ponieważ zastanawia mnie bardzo pewna sytuacja: pisały na forum osoby, które oczekiwały porady, wsparcia czy po prostu chciały pogadać(np. ciasteczko, kiciak czy dzunior)...Napisały posty i... cisza: (Dziwne to i niezbyt przyjemne dla nas - już stałych bywalców - ja na przykład mam wrażenie,że to mnie bardziej zależy na kontakcie i udzieleniu jakiejś rady, pocieszeniu itp. niż im samym. Mimo wszystko mam jednak nadzieję,że się mylę i ...
    • Witam wszystkich! Mam zeza zbierznego obu oczu, od najmłodszych lat chodziłem do okulisty lecz w momencie w którym musiałem nosić te nieszczęsne pryzmaty wszystko się kończyło. Takich podejśc było kilka. Aktualnie mam 21 lat i nie wyobrażam sobie wyjść do miasta w tych okularach. Poza tym trenuje sztukę walki i pryzmaty wykluczały by mnie z tej możliwości. Mam w związku z tym pytanko czy jest możliwość przeprowadzenia operacji bez noszenia tych pryzmatów???
    • Jak oceniacie leczenie pryzmatami moja córka ma zalecone 40 na cały dzień - ma 3 lata i nie wiem czy będzie je tolerować. Pomijając cenę 380 żł, za szkła czeka się na nie ok. 2 tygodni.
    • Witam wszystkich. Ostatnio rozmawiałem z pewną dziewczyna która twierdzi iż dłuższe noszenie tzw. pryzmatów powoduje pogoszenie wzroku oraz osłabienie ostrości. Podobno szkła zle wpływają rownież na małe dzieci. Nie wiem jak wygląda to u dorosłych, sam nigdy ich nie uzywałem ( obecnie nie ma juz potrzeby) ale podobno nie jesyt to najlepszy spsób na trwałe usunięcie zeza. Podobno najlepij nosic pryzmaty bezporedno po zebiegu bo wtedy męsnia które był operowane lepiej się zrastają i...
    • Czy mając jakiegokolwiek zeza można sobaczyć stereogramy, jakby ktoś nie wiedział są to takie obrazki w których żeby zobaczyć ukryty trójwymiarowy obraz trzaba się chwile wpatrywać??
    • Dawno mnie nie bylo. a pytań mam bez liku: 1. czy szkła dla nas :) różnia się jakoś bardzo od zwykłych szkieł dla krótkowidzów??? tzn, czy różnice są zauważalne? 2. czy są one droższe od tamtych? zwłaszcza ze noszę mineralne. 3. czy osoba z zezem może nosić szkła kontaktowe? jesli tak- czy one też sa jakies specjalne? acha, 4. jak w ogóle wygląda takie pierwsze badanie pod kątem zeza juz??? Na razie tyle pamietam,pozdrawiam i dziekuję za odpowiedzi.
    • Może komuś przyda się ta informacja? Wczoraj byłam w przychodzni, wisiał, plakat, więc spisałam ul Prószyńskiego 1 01-870 Warszawa tel (0-22) 834 06 89 fax (0-22) 835 05 84 Pozdrawiam Smutniutka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się