chodzenie

(10 wyników)
  • Moja kolezanka ma od dwóch miesięcy ma trzy-krotnie podwyższone transaminazy, tzn Aspat i Alat. Ostatnio dwa dni temu robiła badania i wyszły jej jeszcze bardziej podwyższone tkj, około 30 jednostek i Aspat i Alat Reszta wyników w normie, co to może oznaczać?
  • czy sądzicie, że będąc zarażonym można wykonywać pracę nauczyciela? Czy ukrywać ten fakt, czy można zostać zwolnionym z tego tytułu?
  • mam pytanie do wszystkich zarażonych hcv. czy ktoś z was wnosił pozew przeciwko Skarbowi Państwa.o odszkodowanie za zarażenie??? chodzi mi o zarażenie w czasie transfuzji itp w latach gdy krew nie była odpowiednio badana.
  • Po Telaprevirze i Boceprevirze trzeci inhibitor proteazy wszedł w III fazę badań klinicznych. Jest nim lek MK435 firmy Tibotec Pharmaceuticals (Irlandia). Wydaje się być równie obiecujący, jak Telaprevir. Rezultaty II fazy badań pacjentów z genotypem 1 wirusa mówią, że spośród tych, którzy dotrwali do 24. tygodnia terapii, 88-97% uzyskało SVR12 (minus 12 tygodni po zakończeniu terapii). W II fazie badań nie stwierdzono istotnych różnic w skutkach ubocznych między grupą pacjentów otrz...
  • witam jak już pisałam w innym wątku niedługo czas na moją terapie interferon+ryba. mam pytanie; czy podczas terapi mozna brac jakies leki typu witaminy, magnez, żelazo i tak dalej, chodzi o ogólne wzmocnienie organizmu, coś co choc w małym stopniu pozwoli łagodniej znieśc terapie. z drugiej strony czego unikac, wiem np. z niepowinno sie łykac leków typu aspiryna. Jakich jeszcz?? Jak jest z lekami osłonowymi na wątrobe, np. hepatil, nigdy ich nie brałam, może powinnam??
  • Właśnie odebrałem wyniki badań i tak: ALAT 85/norma 40 ASPAT 58/norma 40 Bilirubina 1,6/norma 1,1 GGTP 450/norma 55 HCV przeciwciała obecne.
  • Mam pytanie.Od dluzszego czsu mam problemy z cera.Na czole mam tyle gdudek,jak w okresie dojrzewania.A w okolicy ust bolace guzki z gesta ropa,po ktorych zostaja wielkie strupy.I tak w kolko,jedne zejda,pojawiaja sie nastepne.Tak juz chyba od ponad roku.Niczym tego nie moge zlikwidowac. Czy to moze miec zwiazek z HCV???w moim wieku juz nie powinnam miec tradziku.Mam 27lat
  • A to co oznacza? Czy mam tego wirusa duzo?
  • slyszalam ze na watrobe dobre sa : lukrecja i sok z brzozy czy to prawda i jak to stosowac, jak wlasciwie one dzialaja ?
  • Witam, Wczoraj odebrałem wynik dodatni na HCV. Wygląda to następująco: Abs.próbki >2,99, CO-Ratio>4,3. Podobno jest to jakiś bardzo niski poziom i prawdopodobnie miałem styczność z kimś, kto wirusa ma. W jaki sposób mogłem to dostać, trudno powiedzieć. Co miesiąc mam wizyty u ortodonty, rok temu miałem wyrywane zęby. Również mogło się to zdarzyć podczas kontaktu seksualnego. W środę idę do lekarza pierwszego kontaktu. Czy ktoś może umie się wypowiedzieć na temat tego wyniku o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się