Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      chora tarczyca

chora tarczyca

(5 wyników)
    • mam wszystkie objawy niedoczynności tarczycy jednak TSH jest w normie 2,140 a norma jest do 4. Czekam na wyniki ft3 i 4. czy można mieć chorą tarczyce przy prawidłowym TSH?z gory dziekuję
    • Dziewczyny napiszcie o waszych problemach z waga i jak schudnac przy chorej tarczycy. Mi sie ciagle nie udaje. Przytylam 10 kg i waga stoi w miejscu. Co zrobic? Emila
    • Aleks, mój synek, lat 7 Leukocyty 6,5 tys/µl 4,5 13,5 N Erytrocyty 5,88 mln/µl 3,90 5,20 H Hemoglobina 10,6 g/dl 11,1 14,7 L Hematokryt 33 % 32 43 N MCV 57 fl 76 90 L MCH 18 pg 26 31 L MCHC 31,8 g/dl 32,0 37,0 L Płytki krwi 316 tys/µl 170 450 N Limfocyty % 33 % 25 50 N Inne(Eo,Bazo,Mono) % 8 % 3 14 N Neutrofile % 60 % 25 60 N Limfocyty # 2,1 tys/µl 1,7 5,5 N Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,5 tys/µl 0,0 1,8 N Neutrofile # 3,90 tys/µl 1,80 7,70...
    • Jestem tu nowa. Od długiego czasu ( ponad roku) cierpię na nieustanną suchość w ustach.Nie jestem w stanie długo mówić, czasem nawet wypowiedzieć paru zdań, mam suchą skórę na ramionach ( dermatolog stwierdził atopowe zapalenie skóry). Czy możliwe jest, że te dolegliwości są spowodowane chorobą tarczycy? Czy ktoś z was miał podobnie? Zaczynam się poważnie niepokoić, bo studiuje i moja praca będzie wymagać częstych kontaktów z ludźmi. Załamuję się ostatnio. Dodam, że nie wysychają mi ślu...
    • Zauważyłyście, że kiedy wiosna jest u schyłku nasze samopoczucie jest znacznie lepsze? Ja dopiero w tym roku wiosnę przeżyłam bez pobytu w szpitalu! W lutym zaczynała się "załamka" samopoczucia i w końcu lądowałam na hospitalizacji. Dodam tylko, że ze względu na nasze choróbsko należy unikać słońca. Z tego tytułu nie grozi nam Żadne opalanie. Życzę wszystkim wspaniałego lata. Tess

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się