Dodaj do ulubionych

obecne samopoczucie

04.06.05, 21:24
Zauważyłyście, że kiedy wiosna jest u schyłku nasze samopoczucie jest znacznie lepsze?
Ja dopiero w tym roku wiosnę przeżyłam bez pobytu w szpitalu!
W lutym zaczynała się "załamka" samopoczucia i w końcu lądowałam na hospitalizacji.
Dodam tylko, że ze względu na nasze choróbsko należy unikać słońca.
Z tego tytułu nie grozi nam Żadne opalanie.
Życzę wszystkim wspaniałego lata.
Tess
Obserwuj wątek
    • pakawsm Re: obecne samopoczucie 05.06.05, 11:38
      Witaj Tess!
      Co z tym słoneczkiem, że należy go unikać? Coś chyba nie wiem
      Pozdrowienia
      Paula
      • hashi-tess Re: obecne samopoczucie 05.06.05, 20:35
        Słońce aktywizuje przeciwciała, stąd niewskazane używanie kąpieli słonecznych.
        Tess
    • to-ja-007 Re: obecne samopoczucie 05.06.05, 17:25
      Tess
      a czemu az ladowalas w szpitalu?

Fakt moje samopoczucie sie poprawilo ostatnio. Zupelnie tego nie rozumiem....
      a chcialabym bo moze powinnam zmienic klimat zeby miec taka wiosne/lato prze
      caly rok wink
      Ja sie nigdy nie lubilam opalac wiec nie mam problemu z unikaniem slonca.

• ika48 Re: obecne samopoczucie 05.06.05, 20:11
        dlaczego nie możemy sie opalać??
      • hashi-tess Re: obecne samopoczucie 05.06.05, 20:48
        Ula!
        Ja byłam tak strasznie przestraszona wysokością moich przeciwciał,
        że każdy moment złego samopoczucia, a szczególnie bóle stawów,
        przyspieszone bicie serca i duże problemy z oddychaniem, jak również spuchnięte nogi, na które musiałam zakupić nowe buty /dotychczasowe były za małe/ i moja
        panika, powodowały, że wymuszałam na lekarzu przyjęcie na oddział.
        Inna sprawa, że naprawdę żle wyglądałam i żle się czułam. Wejście na pierwsze piętro łączyło się z odpoczynkiem na półpiętrze. To był naprawdę zły okres w moim życiu.
        Stąd namawianie Nefretete na założenie strony o tarczycy.
        Pisałam o tym na ogólnym forum o zdrowiu.
        Ula! Dlatego jestem Ci bardzo wdzięczna za to forum.

Dlatego też, przypuszczam, że wiele kobiet musi cierpieć nie wiedząc, ze może mieć chorą tarczycę.
        A może należałoby załozyć jakieś stowarzyszenie promujące zdrowie pod kątem tarczycy?
        Może inne dziewczyny wypowiedzą się na ten temat!
        Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam.
        Tess
    • eshi_ha Re: obecne samopoczucie 05.06.05, 21:26
      Rzeczywiście, dziewczyny mam to samo tzn. w słoneczne i baardzo ciepłe dni
      ciśnienie b. niskie, przyspieszony puls, spuchnięte stopy, łatwo się męczę i
      pocę...Czyli to wszystko wina chorej tarczycy? A słońca unikam jak mogę, bo w
      dzieciństwie miałam udar. Ale do szpitala to bym się bała pójść, bo tam to
      dopiero można się rozchorować! A tak na marginesie Tess, pobyt w szpitalu Ci
      pomógł? Bo jeśli tak, to podziwiam odwagę! Na szczęście w tym roku zanosi się
      na raczej deszczową i zmienną pogodę, co naprawdę mnie cieszy, zwłaszcza jeśli
      zanosi się na wakacje w mieście Łodzi... Błagam tylko nie upał! Pozdrawiam
      wszystkie(ich) na Forum, więcej słoneczka w sobie!
      • hashi-tess Re: obecne samopoczucie 05.06.05, 21:42
        Podczas pobytu w szpitalu zostałam przebadana na wszystko, co ewentualnie tarczyca mogłaby zepsuć.
        I oczywiście nie rozchorowałam się.
        Wręcz przeciwnie, wychodziłam ze szpitala z diagnozą, że oprócz hashi nie mam niczego uszkodzonego.
        Pzdr też wiosennie
        Tess

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka