Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      chora tarczyca

chora tarczyca

(8 wyników)
    • Witam! Jutro mam kontrolna wizytę u endokrynologa. Choruje od 1997 r na niedoczynność tarczycy.A w 2000 mialam operacje tarczycy. I tak się zastanawiam czy lekarz endokrynolog powinien mi dać skierowanie do kardiologa? Nigdy nie maiałam badanego serca. Wszędzie jak czytam o tarczycy w gazetach to piszą, że tarczyca uszkadza serce. Lekarz pierwszego kontaktu nie chce mi dac skier. do kardiologa, nie widzi takiej potrzeby a mnie nie stac na prywatną wizyte. Zgłaszałam nie raz lek. od tarc...
    • Bardzo proszę doświadczonych o interpretację wyników,na wizytę mam zamiar dopiero się wybrać ,a mam straszny mętlik w głowie.Mam 33 lata i obecnie jestem w ciąży/zaczełam 7 msc/.To wyniki sprzed ciąży,ale nie zrobiłam jeszcze powtórki;z tymi wynikami nie byłam na konsultacji ,bo myslałam że jak mieszczą się w normie to nie ma potrzeby.Dopiero złe samopoczucie skłoniło mnie do szerszego zainteresowania się tym tematem i doczytałam,że nie zawsze prwidlowe tsh=zdrowa tarczyca.Ciąża ,a szcególn...
    • Witam!!! Mam pytanie,otóż moja przyjaciółka ma chorą tarczyce (nadczynnosc),jak na razie nie chodzi z tym do lekarza,wiec nie wiem jak daleko jest posunieta jej choroba.Dziewczyna od jakiegos czasu niewspółżyje z mężem bo nie wie jak sie zabezpieczyc.W spiralke nie wierzy bo kiedys jej sie obsuneła i musiała z niej zrezygnowac,w grudniu pękła jej prezerwatywa i boi sie teraz ich uzywac,tabletek nie chce brac bo nie wie jak to jest przy chorej tarczycy.Mówiłam mojej przyjaciólce ze ...
    • Swój problem opisałam tutaj. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=64004572 Niestety, po tygodniu zażywania leków nic sie nie zmieniło. W dalszym ciągu uwiera mnie coś po lewej str gardła w okolicach przełyku. Laryngolog swtierdził, ze albo ewentualna osć się ułamała i jakiś niewielki niewidoczny kawałek jeszcze tkwi, albo uwiera mnie tarczyca. Sugerował, że pacjenci mają wtedy uczucie dławienia w gardle. Mnie nic nie dławi ani nie uciska, czuję tylko (czasami bardziej lub mniej)uwie...
    • Moja historia problemów spowodowanych niedoczynnością tarczycy. Tą niedoczynność musiałęm mieć długo za dużo opowiadać napiszę tylko skutki, na początku w klasie maturalnej zacząłem mieć problemy z mową miałem takie dni, że mówiłem niewyrażnie, drętwiała mi warga robiła się sztywna i nie mogłęm wyrażnie mówić to było z różną siłą i częstotliwością czasem trwało 2 dni non stop i przestawało na jakiś czas czasem trzy dni i przestawało, czasem w południe i na wieczór przestawało,...
    • Mam od kilku miesięcy stan podgorączkowy. Miałam USG tarczycy i wyszły mi jakieś guzki.Na obu płatach. Było napisane, że są o obniżonej echogeniczności i ...echogenne(nie pamiętam dobrze). Teraz lekarz skierował mnie na badanie TSH, T3, T4. CO oznacza ta echogeniczność? I czy możliwe, żebym od złej pracy tarczycy miała podwyższoną temperaturę? Odpowiedzcie proszę.
    • chodziłam z nimi do dermatologów od podstawówki. Codziennie były smarowidła, owijanie na noc, moczenie itd itd...i nic nie pomagało. Nieustający powód utrapień, letnie udręki sezonu sandałowego a często także ból. Od listopada leczę niedoczynność i niedawno zauważyłam, że mam pięty o jakich zawsze marzyłam, mimo tego że smary poszły w odstawkę. Pedicure raz na 2 tyg i jest super. Dla mnie to ciekawe i radosne odkrycie, dlatego postanowiłam o tym napisać...wątek może obiektywni...
    • w piatek odebrałam wyniki mojej córki - TSH 294, podobno ma typowe objawy książkowe - nadmierne przytycie w krótkim czasie, suchość skóry, zimne rece itd. - to zauważyłam dlatego drażyłam temat u pediatry i prosiłam o zrobienie badań - tylko co dalej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się