Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      choroby autoimmunologiczne

choroby autoimmunologiczne

(5 wyników)
    • Witam! Rozpoczynam nowy wątek ponieważ będzie teraz dotyczył mojej tarczycy.Od kilku lat chodzę do endokrynologa.Zaczęło się od tego że pojawiło się u mnie bielactwo.Pani dermatolog kazała sprawdzić tarczycę jako przyczynę tej choroby.I tak chodzę do endo ,która twierdzi że mam tarczycę w stanie zapalnym z autoagresji ,ale na razie wydolną hormonalnie,więc jestem bez leków .Mam tylko okresowe kontrole.Oczywiscie robię tylko TSH.Ostatnio zaordynowałam sobie sama (po przeczytaniu...
    • Na koniec stycznia trafiłam do reumatologa z łzs i co mnie zdziwiło ,że lekarz zapytał się czy choruję na tarczycę- odpowiedziałam że nie i zlecił mi badania.Czy na podstawie tych wyników mógł już stwierdzić tarczycę? WBC 4.07 x10^3/ul RBC 4.24 x10^6/ul HGB 13.4 g/dl HCT 38.4% MCV 90.6 fl MCH 31.6 pg MCHC 34.9 g/dl PLT 195 x10^3/ul LYMPH 38.8 NEUT 48.7 MONO 10.1 EO 1.7 BASO 0.7 RDW-CV 13.1% RDW-SD 39.8% PDW 31.0 fl P-LCR 31.0% CRP 5mg/1 max 5 OB 8mm po 1 godz. Do res...
    • Pytanie jak w temacie :)
    • moj syn od jakiegos czasu bardzo sie poci jest zmeczony po powrocie ze szkoly spi.Odrobi lekcje , pujdzie na podworko . I rano ma problem aby wstac do szkoly ok 6.30.Doktor rodzina powiedziala ze trzeba zrobic badania w kierunku tarczycy,nadmienje jeszcze ze badania podstawowe robie co roku .Prosze o rade pozdrawiam
    • Słuchajcie, mam takie pytanie: 3 tygodnie temu mój poziom TSH wynosił 4.88 (norma jest do 5.00, a więc górna granica normy), natomiast dziś, po trzech tygodniach, poziom TSH wynosi tylko 0.43... Czy to możliwe? Czy może to pomyłka laboratorium? Jeśli możliwe, że to nie pomyłka, to o czym taka nagła zmiana poziomu może świadczyć?? Jeśli ktoś ma jakąś koncepcję to proszę o odzew. Lekarza ogólnego nie mogę spytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się