cyfra

(5 wyników)
  • Witam! Dla tych, kto jeszcze nie wie - od jakichś 10 dni w Cyfrze + można oglądać ORT International z głosem (poprzednio dźwięk był chyba kodowany :-) Aby nic się nie zmieniło. Tak tęskniłam za rosyjskim TV! Posdrawiam rodaków!
  • Według zeszłorocznego spisu tylko 23% mieszkańców Białorusi (w tem wielu tzw.Polaków) mówi w domu po białorusku. A tu jeszcze sprawa, czy na pewno po białorusku. Bardzo często spotykałem się z osobami, które wrzuciwszy 1 białoruskie słówko, na 5 rosyjskich - już uważali, że mówią po białorusku... Z kolei narodowi optymiści, twierdzą, że procent jest wyższy ale ludzie się wstydzą/boją przyznawać do tego, że mówią po białorusku. www.svaboda.org/content/article/2315447.html tbm.org.by/ ...
  • Dziś 80-letni jubileusz obchodzi Ludmiła Zykina ("Течёт река Волга", "Оренбургский платок". W piątek o 18:25 na Pierwszym będzie wielki koncert jubileuszowy. Można powiedzieć, że był to najlepszy głos tzw. ludowy - głęboki, o niespotykanej barwie, taki bezdenny. Można powiedzieć, że rzesze współc...
  • Ktos ma? Jakie wrazenia? www.gazetawyborcza.pl/1,75475,3752204.html
  • Witam! Ciągle szukam możliwości znalezienia rosyjskiej telewizji w Polsce - przynajmniej ORT ! UPS wyrzuciło ten program z swojej oferty pozostawiając nam jakiś marny RTR, którego oglądać się nie da. Ale bez telewizji w języku ojczystym z wiadomościami, filmami i t.d. też żyć się nie da - strasznie mi tego brakuje... Wiem, że firma DIOMAR z Warszawy jest oficjalnym dealerem NTW, można za jej pomocą odbierać NTW i jeszcze jakiś program. Kiedy zadzwoniłam do nich, to zaproponowa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się