Dodaj do ulubionych

Prawosławne potrawy wielkanocne...

20.03.12, 11:42
Maniasza, czy mogłabyś łaskawie podac jakis link albo napisac cos na ten temat :
"Prawosławne potrawy wielkanocne"... mam wprawdzie takie cos: www.gotovim.ru/recepts/ ale sam nie dam rady wybrac potraw wielkanocnych... pomóż proszę bardzo smile
Obserwuj wątek
    • ruska-swolocz Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 20.03.12, 13:54
      www.gotovim.ru/library/obryady/paskha/
      Ja kulicze kupuję.
    • ruska-swolocz Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 20.03.12, 14:17
      Wielkanoc to święto przedchrześcijańskie, zawłaszczone przez Kościół.
      www.calend.ru/holidays/0/0/1176/64/
      • qubraq Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 20.03.12, 15:53
        Dzieki! A czy poza ciastami i kraszankami są jeszcze inne potrawy specjalnie wielkanocne?
    • tosia.ru Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 21.03.12, 16:59
      supercook.ru/700-rpk-10.html
      www.good-cook.ru/knop/pasha.shtml
      www.receptik.com/prazdn/pas/
      • qubraq Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 22.03.12, 09:24
        Dzięki Tosiu! smile
    • maniasza Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 25.03.12, 19:37
      qubraq napisał:

> Maniasza, czy mogłabyś łaskawie podac jakis link albo napisac cos na ten temat
      > :
      > "Prawosławne potrawy wielkanocne"... mam wprawdzie takie cos: www.gotovim.ru/recepts/ ale sam nie dam rady wybrac potraw wielkanocnych... pomóż proszę bardzo smile

Qubraku, przepraszam, że późno odpowiadam, ale i tak nie mam nic do powiedzenia na ten temat.
      Nie znam się na Wielkanocy prawosławnej w ogóle, na katolickiej też zresztą średnio.
      • qubraq Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 26.03.12, 08:58
        Maniaszo, dzieki za odzew! smile
        • maniasza Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 30.03.12, 23:29
          Ale wesołych jajek życzę na za tydzień, jakbym się nie odezwała już smile)

I wszystkiego dobrego! smile

ps. boszsze, jak ja przypomnę sobie, że w chwilach, stresu, z dwadzieścia lat temu, myliło mi się "dzień dobry" z "do widzenia" czy "dziękuję"... I "Wesołych świąt" z "Smacznego jajka", to... pękam ze śmiechu dziś smile

ps. No to.. Wesołego jajka! , Qubraku. I wszystkim!
          • qubraq Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 31.03.12, 10:44
            Dzięki serdeczne! Tobie też wielkanocnie Wesołego Alleluja i mokrego Śmigusa-Dyngusa! smile
            • ruska-swolocz Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 01.04.12, 19:57
              Rzeczywiście rychło święta, więc wesołego kurczaczka i zajączka z jajeczkiem, bez wilka.
              I żeby karp mułem nie oddawał.
              (na forum kuchnia ktoś się przyznał, że go zjada na Wielkanoc)
              • qubraq Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 02.04.12, 09:44
                Dzieki i wzajemnie smacznych Świąt! Ja osobiscie nie lubie ryb gotowanych i podawanych na garni na zimno; lubie owszem smażone w panierce takie jak dorsz panga czy karmazyn ale bardzo lubie ryby wędzone na zimno w ziołach a szczególnie filety z kippersa szkockiego i trewala ale to nie na te świeta; a zajączek i wilk to były ulubione bajeczki moich niemal czterdziestoletnich dzieci... oj leci ten czas, oj leci ... uncertain
                • maniasza Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 03.04.12, 21:44
                  Wilk i zając - super, ale ustariewszyje wink

Teraz Маша и Медведь, Qubraku smile

www.youtube.com/watch?v=CSdGB_r6ZkQ
                  ps. Ta Maszka w pierwszym odcinku, to cała ja big_grin
                  • qubraq Re: Prawosławne potrawy wielkanocne... 04.04.12, 10:57
                    Dzięki za namiar, chętnie Cię zobaczę na ekranie... smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka