Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      cynk

cynk

(5 wyników)
    • "smoczy oddech" to duży problem, ostatnio w aptekach pojawił sie tabletki (cukierki) do ssania z cynkiem (np firmy vitalas), ulotka reklamowa zachwala, że po jednej małej tableteczce nasz oddech przez wiele godzin będzie świeży bo cynk wiąże związki siarki, które są uwalniane przez bakterie i inne. Moje pytanie, czy myślicie, że w przypadku candidy, to też będzie skuteczne? Czy drożdżaki wytwarzają jakieś związki siarki? Czy te tabletki maja sens?
    • i to garściami :( Znam jeden bardzo dobry preparat Vitapil, zawiera on jednak w składzie: Wit. B5 (pantotenian wapnia) 100 mg Dwuwinian choliny 125 mg Inozytol 50 mg Wit. PP 35 mg PABA 30 mg Kwas foliowy 400 µg Wit. B12 6 µg Żelazo (II) 18 mg Miedź 2 mg Jod 150 µg Mangan 5 mg Cynk 15 mg Proteiny sodowe 100 mg [b]Drożdże 5 mg [/b] Czy możemy go stosować? A jeśli nie to czy polecicie cps sprawdzonego?
    • Proszę o odpowiedź. Zrobiłam posiew kału na grzyby i uzyskałam wynik określony jako + "wzrost skąpy". Powiedzcie proszę, jak myślicie-czy coś z tym trzeba zrobić? Leczyć? Stosować ścisłą dietę? Zależy mi na Waszej opinii.
    • Witam serdecznie. Naleze do tych szczesliwcow ktorzy moze wiedza co moze byc przyczyna klopotow zdrowotnych. Mam 22 lata. Od 3 roku zycia mam wypryski na skorze, lekarze za ktoryms razem polecili masc elocom no i na tym sie skonczylo moje leczenie az troche doroslem i sam sie zainteresowalem co jest grane,niby znika po elocomie ale wraca. Nastepni dermatolodzy oczywiscie nastepne srodki przepisywali jak plyny nawilzajace sterydy itd.(wg jednego lekarza atopowe zapalenie skory wg in...
    • Proszę niech ktoś poleci jaki to jest dobry zespół witaminowo-mineralny na bazie składników naturalnych, bo w aptece nic nie wiedzą. Czy selen i cynk firmy Walmark jest ok?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się